Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Tigrisbukfenccel a szomszédba II.

2008.05.17. 23:33 | OJ | 14 komment



Három hét maradt és egy lépéssel megint közelebb tipegtünk a várt-vágyott EB-élményhez. Ígéretünkhöz híven itt a második részlet, ezúttal a C- és D-jelű négyes csapataival a fókuszban. aki az első körképből hiányolta a meglepit, most kap belőle becsülettel. A dosszié persze csak a hónap végére válik teljessé, amikor a játékoslisták megadásának határideje lejár, de addig is érdemes helyzetbe hozni magunkat, mert nincs jobb szurkoló a naprakész szurkolónál.





C-csoport (Bern, Zürich)

Franciaország

A Ligue 1 és a Serie A épp most finisel, miközben a 3-3 potenciális kerettaggal bíró két óriás meg Moszkvára készül, a bátran nyilatkozgató Domenech bölcsen a közeljövő homályába tolta a kerethirdetés feszült pillanatát – így a válogatottak közül az övé az egyetlen, amelyről még nem szivárgott ki semmilyen info. No, itt az utolsó alkalom, hogy az uszkve háromtucatnyi spílerből kiválogassuk a legtornaképesebb garnitúrát (a kommentmezőben lehet is élni a lehetőséggel!). Mondhatnánk, hogy nagy rendező az öreg, csak tesztelget, menekül, hogy aztán egyszer valahára rászánja magát a „Vigyem Trezt vagy ne vigyem?” (látszat)dilemma eldöntésére – de a népet nem tudja megvezetni, a Juve csatára természetesen ott lesz a szerencsés huszonháromban. A körvonalak láthatatlansága ellenére a fantasztikus négyes (Ribéry, Benzema, Ben Arfa és Nasri) részvételét is csak sérülés fenyegetheti (emiatt biztos Escudé távolmaradása), miképpen az is tuti, hogy Thuram az Alpok táján vesz érzékeny búcsút a nemzeti színektől. A francia klubfoci leértékelődését kiválóan mutatja, hogy az ezüstérmes Bordeauxból egy (!) játékos neve merülhet fel Domenechnél, míg a kieséstől épp bennmaradó, kupadöntős és LK-győztes PSG-ből Landreau és Rothen is ott lehet.

Kapusok: Coupet, Frey, Landreau, Lloris, Mandanda.
Védők: Abidal, Boumsong, Clerc, Clichy, Evra, Gallas, Givet, Mexés, Reveillere, Sagna, Sagnol, Silvestre, Squillaci, Thuram.
Középpályások: Bodmer, Diaby, A. Diarra, L. Diarra, Flamini, Makelele, Malouda, Mavuba, Nasri, Ribéry, Rothen, Toulalan, Valbuena, Vieira.
Támadók: Anelka, Ben Arfa, Benzema, Briand, Cissé, Govou, Henry, Saha, Sinama-Pongolle, Trezeguet, Wiltord.




Hollandia

Akármennyire is hatalmas egyénisége a játéknak Marco van Basten, főnökként sokak számára erőtlennek tűnik, megosztó karaktere pedig gyengíti a mindig pokoli névsorral jelentkező hollandusokat. Seedorf már le is fújta a tornát, talán az új kapitány és ifjonc társai megajándékozzák egy tapsviharos gálameccsel – vele ellentétben van der Sar maga rendelkezhet a könnyes búcsúról, persze nyilván az aranyérmére potyogó örömkönnyekre gondol. Négyen tíz napig remélhették az EB-álmot – a Seedorf helyére ácsingózó Maduro hildebrandi-caneirai módon bukott bele a valenciás évébe. A madridi négyesből csak Drenthe hiányzik, míg az eindhoveni négyesből csak Afellaynak maradt sansza a tornára: Koevermans az első körben kiesett, Kromkamp meghívót se kapott, Marceliis szóba se került… Boulahrouz utólagos meghívása nem meglepő, bár MVB épp most paterolt haza két védőt, Jaliens mellett Emanuelson se kell (nyilván megy a játék balbekk nélkül is). Ha kezdőcsapat még nincs is, az első csere kiléte már ismert, Babel a klubjában másra se készült. Egy triónak még kénytelen lesz megköszönni a kapitány, Huntelaart ennyi gól után orbitális aljasság lenne kihagyni.

Kapusok: Boschker, Stekelenburg, Timmer, van der Sar.
Védők: Boulahrouz, Bouma, de Cler, Heitinga, Mathijsen, Melchiot, Ooijer.
Középpályások: Afellay, Engelaar, de Jong, de Zeeuw, Landzaat, Sneijder, van Bronckhorst, van der Vaart.
Támadók: Babel, Huntelaar, Kuyt, Robben, van Nistelrooy, van Persie, Vennegoor of Hesselink.




Olaszország


Hivatalos állásfoglalás még nincs (keddre várjuk), csak egy szélnek eresztett, valós állapotokat tükröző lista a Corriere dello Sport jóvoltából. Ha ezt vesszük kiindulóalapnak, megállapíthatjuk, hogy a tökéletes vébékeretre támaszkodó Donadoni nem reszkírozza meg a közösség elleni izgatás vádját és behódol a kollektív akaratnak ADP-ügyben. A Corriere-keret fedezetrésze a leginkább valósághű, védelemben a Wolfsburgba távozó Zaccardo és Bonera is esélyes – az augusztusban rútul megszívatott Oddonak nem volt valami nagy szezonja –, míg az attacanték széles sorából Iaquinta lehet kerettag. Cassano, Gilardino, Pippo és Lucarelli valószínűleg csak turistaként vagy egy Hyundai-szalonban juthat némi EURO2008-élményhez. Toldo neve előtt viszont teljesen értetlenül állunk – akkor miért nem inkább Ballotta? –, amennyiben ez az info helytálló, a Stefano Favaro-imitátor kapitánynak lesz mit mondania az újságíróknak...

kapusok: Amelia, Buffon, Toldo.
védők: Barzagli, Cannavaro, Chiellini, Grosso, Materazzi, Oddo, Panucci, Zambrotta.
középpályások: Ambrosini, Aquilani / Montolivo, Camoranesi, De Rossi, Gattuso, Perrotta, Pirlo.
támadók: Borriello, Del Piero, Di Natale, Quagliarella, Toni.




Románia

Elég komolytalan viselkedés lenne bárki részéről a románok lekezelése, látva a román klubfoci előretörését és Piturca válogatottjának teljesítményét. A bő keretben nem kapott helyett se Ogararu, se a kolozsvári irányító Trica, se a duisburgi Niculescu, se a Benficában landoló Sepsi, eközben a botrányban fürdő Steaua hat, a Dinamo négy, a Rapid két játékost küld az edzőtáborba. Piturcáék bandája elég masszív az esélytelenségről papolók lecsitításához: rutinos arcok (Contra, Florentin Petre vagy a középpályássá avanzsáló Chivu) és nyugati szerződésekkel körbeudvarolt fiatalok keveréke, utóbbiak kapcsán nyári klubváltások tömkelegét prognosztizáljuk. A védelem lehet a gárda nyerő felülete. Az egyik riválissal bensőséges viszont ápoló Mutu a vezér: príma formája nagyon sokat érhet ebben a brutális csoportban. Pár éve még kicsúszni látszott alóla a világ, de idővel kijött a klasszisa, húzóemberré vált, lásd Fiorentina. Hó végén kerül sor a keret véglegesítésére.

kapusok: Coman, Lobont, Popa.
védők: Contra, Chivu, Ghionea, Goian, Moti, Radoi, Radu, Rat, Sapunaru, Tamas.
középpályások: Cocis, P. Codrea, Cristea, Deac, Dica, Nicolita, F. Petre, O. Petre.
támadók: Bratu, Mutu, Marica, D. Niculae, M. Niculae.





D-csoport (Innsbruck, Salzburg)

Görögország

Négy éve kegyetlen nagy meglepetést okozott Rehhagel válogatottja, a futballtörténelem csak módjával tud hasonlót felmutatni. Focinemzetté vált a görög, de történt egy s más azóta. Csapatuk legnagyobb alakja, Theo Zagorakisz kivonta magát a forgalomból és klubvezér lett, a PAOK-nál dolgozik egykori társa, Vrizasz is. Nikolaidisz az AEK élén üldözi tovább a sikereket, de Cartasz se aktív már – bezzeg Nikopolidis azóta csak a potyákat gyűjtögeti… Az EB óta szépen átalakuló csapat új arcai közé tartozik többek közt Toroszidisz, Kirjakosz, Szamarasz és a gólokat zsákszám szerző Gekasz is, miközben számtalan fiatalnak is lehetőség nyílik a nemzet csapatának közelébe férkőzni. Köztük a Pana-tini Szotirisz Ninisz ígéri a legtöbbet, a végső döntés előtt még van esélye befocizni magát az utazók közé, mivel a pár, klubjában már végző spílerrel megdobott otthoniaknak hamarosan meccset vezényel a 2010-ig tervező Ottó király, aki szerint ami egyszer sikerült, az sikerülhet még egyszer. Egyelőre csak bő kerettel szolgálhatunk.

kapusok: Corvasz, Halkiasz, Mihailidisz, Nikopolidisz.
védők: Ancasz, Dellasz, Gumasz, Kapszisz, Kirjakosz, Melissis, Pacazoglu, Papasztatopulosz, Szeitaridisz, Szpiropulosz, Toroszidisz, Vintra.
középpályások: Baszinasz, Ciolisz, Jannakopulosz, Kacuranisz, Kafesz, Karagunisz, Lagosz,Makosz, Ninisz.
támadók: Amanatidisz, Gekasz, Hariszteasz, Hrisztodulopulosz, Liberopulosz, Szalpingidisz, Szamarasz.




Oroszország

Most, hogy a Zenit végigrombolta, majd bevette Európát, az érintett kapitányoknak tanácsos lenne elrévedni a metodikán, amivel egy hasonló szellemben focizó válogatott vonatot ki lehet siklatni. Számoljuk ehhez hozzá Hiddink személyét – hisz ő se most kezdte a taktikázást, és rögvest világossá válik: tiszteletet parancsoló és félelmetes csapat a ruszkiké. A kettővel bővebb keretben ott van mindenki, aki számít, a péterváriaktól csak a jó benyomást keltő fiatal Fajzulin nem kapott meghívót. A kupás hősök közül Arsavin helyzete érdekes: ökör módon kiállíttatta magát Andorrában, csak az utolsó csoportmeccsen játszhat, Hiddink pedig számít a játékos sokszor megcsodált képességeire. A Lokomotív sztárja, Biljaletgyinov meg a tavalyi szezon két gólkirálya, Adamov és Pavljucsenko is kihajthat magának egy ragyogó szerződést, habár nyilván egyre jobban megéri a labdakergetés odahaza. A tatároknál újjáéledő veterán Szemak is meggyőzte Hiddinket. Egy gastarbeiter van, a Nürnberggel kieső Szaenko, ami azt jelenti, hogy a Kerzsakov-Izmajlov-Buljikin légióstrió csak tévén csodálhatja a rendezvényt.

kapusok: Akinfejev, Gabulov, Malafejev.
védők: Anjukov, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignasevics, Janbajev, Kologyin, Sirokov.
középpályások: Arsavin, Biljaletgyinov, V. Bisztrov, Gyeniszov, O. Ivanov, Pavlenko, Szemak, Szemsov, Torbinszkij, Zirjanov, Zsirkov.
támadók: Adamov, Pavljucsenko, Pogrebnyak, Szaenko, Szicsev.




Spanyolország

Egyetlen igazi kérdés szolgáltatott vitatémát és még fog is: Raúl nincs ott az anyázott, pokolra kívánt Aragones tegnap kihirdetett keretében, az öreg meglépte azt, amitől kezdő kollégája Donadoni rezel. Képzelhetjük Santi Cazorla, De La Red vagy Sergio García örömét, szemben az Atlético-védősor bánatával vagy Guti közönyével. A furcsa ánglusok földjéről öten repülnek az Alpokba – azért nem hét, mert Cuéllar és Arteta nem érdekli az ősz bohócot –, szintúgy gépre szállhat a gólkirály Güiza és a PL-felé nézegető Villa. Tavaly Riera és Tamudo is utazott volna, de az Espanyol annyira nem üt a futó idényben. Krkic meg elfáradt, állítólag, ezt a kifogást egy EB előtt sajnos nem tudjuk elfogadni, mégha tisztában is vagyunk klubja vesszőfutásával. Szinte indifferens a keret összetétele, mindig piszok erősek, az elvárások mindig az egekben – és szinte kivétel nélkül hatalmas bukta a vége. Viszont semmi sem tart örökké, hogy egy frappáns örökbecsűt idézzünk, a három falból minimum kettőt át kell törni (hah!) és már tova is röppen a pesszimizmus…

kapusok: Casillas, Palop, Reina.
védők: Albiol, Arbeloa, Capdevila, Juanito, Marchena, Navarro, Puyol, Ramos.
középpályások: Cazorla, De La Red, Fabregas, Iniesta, Marcos Senna, Silva, Xabi Alonso, Xavi.
támadók: Güiza, Sergio García, Torres, Villa.




Svédország

Az egyetlen skandináv résztvevőnél hónapok óta tengermély a kuss, hogy aztán egy tophírrel hozzák rá a frászt csoporttársaikra: Henke Larsson visszatér a frontra Ibrahimovic mellé. Így tér vissza az élet a svéd nemzetbe, kit érdekel már Lucic és Edman kényszerű távolléte vagy Linderoth sérülése (utóbbi helyére a bizarr ábrázatú ajaxos Kennedy Bakircioglu léphet). Lagerbacknek stabil a csapata, habár a támadószekciónak eddig is csodálattal adóztunk (még a zsenibe oltott cseréparc Zlatanra is), aki a legjobban hiányoltunk belőle, újra ott van. A Larsson-fejleménynek talán még Rade Prica is örül, átadta a helyét illedelmesen, mint buszozó kölykök, ha nyugdíjast látnak. Mivel egy lassan kifutó generációról beszélünk, már elkezdődött az újratöltés időszaka, első körben a védelem szorult új arcokra – a bázeli bajnok Majstorovic és a kolozsvári Dorsin az EB-n is villanthat. Amúgy a világon semmi különlegesség nincs a házuk táján.

kapusok: Isaksson, Shaaban, Wiland.
védők: Dorsin, Granqvist, Hansson, Majstorovic, Mellberg, M. Nilsson, Stoor.
középpályások: D. Andersson, Alexandersson, Kallström, S. Larsson, Linderoth, Ljungberg, A. Svensson, Wilhelmsson.
támadók: Allback, Elmander, Ibrahimovic, H.Larsson, Rosenberg.




Az A- és B-csoportról

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr68474741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szarka07 2008.05.17. 23:53:48

Hát igen, a raul-Trez-Del piero hármas régóta kérdés volt. Raul kihagyása azért is ballépés, mert nincs rá normális érv, csupán az utálata, egy edzőnél pedig ne a játékoshoz való hozzáállása döntsön!
Hollandok keretét olvasva érdekelne: Ki volt az a csatár , akit bár kivittek az EB-re/ VB-re, de egyetlen percet se állították be?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.18. 10:19:45

spanyol, orosz, francia, holland - ez nem kérdés!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.18. 11:27:25

itt a francia keret:

GARDIENS : Grégory Coupet (Lyon), Mickaël Landreau (Paris-SG), Sébastien Frey (Fiorentina/ITA), Steve Mandanda (Olympique de Marseille)

DEFENSEURS : Eric Abidal (FC Barcelone/ESP), Jean-Alain Boumsong (Lyon), François Clerc (Lyon), Julien Escudé (FC Séville/ESP), Patrice Evra (Manchester United/ANG), William Gallas (Arsenal/ANG), Philippe Mexès (AS Rome/ITA), Willy Sagnol (Bayern Munich/ALL), Lilian Thuram (FC Barcelone/ESP), Sébastien Squillaci (Lyon)

MILIEUX : Alou Diarra (Bordeaux), Lassana Diarra (Portsmouth/ANG), Mathieu Flamini (Arsenal/ENG), Claude Makelele (Chelsea/ANG), Jérémy Toulalan (Lyon), Patrick Vieira (Inter Milan/ITA)

ATTAQUANTS : Nicolas Anelka (Chelsea/ANG), Hatem Ben Arfa (Lyon), Karim Benzema (Lyon), Djibril Cissé (Marseille), Bafétimbi Gomis (Saint-Etienne), Thierry Henry (FC Barcelone/ESP), Florent Malouda (Chelsea/ANG), Sidney Govou (Lyon), Franck Ribéry (Bayern Munich/ALL), Samir Nasri (Marseille)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.18. 11:29:28

trezeguet kalapkabát, a középpálya sajna gyenge, biztosan egy skorpió sincs, pedig pires de jó lett volna oda középre

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.18. 12:01:52

Trez nincs, ez vicc. Ugyanezt eljátszotta pár hónapja, nem hívta be, csak utolsó pillanatban, aztán kezdette az angolok ellen... :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.18. 12:40:55

könnyen lehet, h most is eljátsza ezt, hisz ez még egy 30as keret,ugye...mert még egy bl döntő hátra van a franciáknak, jobban mondva 6 franciának! de az én megérzésem szerint trez nem lesz ott az eb-n

Zso 2008.05.18. 12:41:56

Hát ebben a D csoportban nagyot koppanhatnak azért a spanyolok, elég szivatós csoport tud lenni. De majd kiderül...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 13:57:42

Igen, a D is elég kemény lesz! - szerintem (remélem) az öregedő svéd csapat és a címvédő görögök fognak kieseni. A másik csoportból olasz, holland továbbjutást remélek. Azt meg továbbra is izzónak tartom , hogy ez a három csapat egy csopotba kerülhet a gyenge rendező csapatok és az idióta kiemelési rendszer miatt.

Raul kihagyásáról már megírtam véleményemet máshol. Trez esete azért más, mert ő kijelentette, hogy nem ülne a padra. Henke Larssont viszont örrömmel üdvözlöm az EB-n.

Szarka07 2008.05.18. 17:10:54

Trez. nem játszik a döntőn, akkor mégis minek hagyná ki ideiglenesen? Szvsz ez alapján nem fogja meghívni.
Larsson pedig utolsó nagy tornáján játszhat, megérdemli.

Adamek 2008.05.18. 21:03:25

Jó nyár ez a címvédésre :)
Szerintem sima ügy, Ottó király újra végigGörög európán :)

RAUL7 2008.05.19. 11:12:18

I can't get no satisfaction...
Remélem hátul összeáll a Marchena, Ramos, Arbeola álomtrió, szegény Casillas és Capdevila... a jobb szárnyra kíváncsi leszek, ki fog ott játszani? Gondolom hátul Ramos műmájerkedik (beadni nem tud, cselezni nem tud, akkor mit tud? azt inkább hagyjuk..), a középpálya még nagyobb rejtély, mert egy igazi jobbszélső sincs a keretben...

Maradonapoli 2008.05.20. 14:34:34

Kár, hogy Söndi nem lesz ott! :(

:)

Maradonapoli 2008.05.20. 17:36:35

Ja és Iaquinta remélem tanult az esetből! ha a köv. VB-n ott akar lenni, akkor irány Nápoly! :P
süti beállítások módosítása