Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Amikor a polip a legjobb bukméker

2010.07.07. 15:28 | KoppányiG | 4 komment

Címkék: vb2010

 

Hollandia ellenfélre vár. A döntő másik résztvevője a multikulti német, vagy a vártnál kissé haloványabb spanyol válogatott lesz. Érdemes-e bármit is jósolni? Nézzük a részleteket.

 

Paul polip döntött. Az eddig hibátlanul tippelő kis dög a hispánokra tette le a voksát, aminek az oberhauseni gazdái vélhetően nem örülnek túlzottan. Hagyjuk ki az ingázást és tarot jóslást, hagyatkozzunk a csapatok formájára, a vb-n mutatott teljesítményükre.

 

 

 Ezeket a németeket valahogy mindig odaeszi a fene a tűz közelébe; ez most sincs másképp. A sok rapszodikus teljesítmény között talán az övék az egyetlen megnyugtató és egyenletes, bevertek öt meccsen 13 gólt, ebből – bizonyára nem nagy titok – nyolcat az argentin-angol duónak. Nem igazán találni olyan csapatrészt Löw együttesében, amit fikázni becsmérelni lehetne. Kontráik pontosak és életveszélyesek; a Terry-Upson és a Demichelis-Burdisso párosok tehetetlenek voltak ellenük. Most egy Puyol-Piqué fal ütközi majd le a támadásokat, amely magabiztosabb és összeszokottabb is, mint a másik kettő. Neuer eddig az angolok elleni rossz 15 percet leszámítva jól muzsikál, holott a németeket leginkább ettől a poszttól féltették. A Boateng-Friedrich-Mertesacker-Lahm kvartett meglepően megbízható hátul, eddig mindössze 2 gólt kaptak (meg Lampardét, kár, hogy nem jegyzik- pedig Az benn volt!). A Milan Baros-fizimiskájú Khedira minden bizonnyal kezdeni fog, rajta kívül Özil és Schweinsteiger feladata lesz a középpálya megszervezése, a gyors kontrák indítása. A torna legjobb fiatal játékosa, a „legechtébb” német Thomas Müller hiányzik majd, eddigi 4 gólja mindenképpen tiszteletet parancsoló. Helyette vagy Cacau kezd, vagy taktikai változtatásokat eszközölve Trochowski vagy Kroos. Löw nem annyira amatőr, hogy a világ legtúlértékeltebb csatárát, Gomezt vetné be kezdőként. Klose várja majd a jobbnál jobb labdákat, amelyeket nagy százalékkal értékesíteni is fog. 

A spanyolok nem annyira pörögnek, mint 2 éve. Nando Torres be van oltva gól ellen; del Bosque ezt lehet, hogy megelégelte és visszavált az egycsatáros játékra. Navas valószínűleg továbbra is a padon ücsörög majd. Ez még mindig nagy hiba szerintem, mert Boatenget biztos beültetné párszor a hintába. Villa viszi hátán a csapatát, egy gólba biztosan „belebotlik” ma is. Iniesta, Xavi majd tömik szépen labdával, de a jól bekkelő, szervezett németek ellen beleeshetnek abba a csapdába, amelybe a Barca került az Inter ellen idén. Busquets és Xabi Alonso kirobbanthatatlanok del Bosque kezdőjéből. A Capdevila-Piqué-Puyol-Ramos négyes eleddig jól tette a dolgát (leszámítva a helvétek elleni szerencsétlenkedést). A fő kérdés, hogy a várható kontráknál hogy tudnak majd visszazárni. Casillasról meg, ha lehet, most nem kezdenék el ódákat írni. 

Brusztos meccsen, izzadtságszagú német győzelmet jósolok. Hogy bejön-e, azt csak a polip tudja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr462135030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumplicukor1987 2010.07.07. 16:12:51

Én Barca drukkerként, vb előtt nagy esélyesnek láttam a spanyol csapatot (bár válogatott szinten mindig a németek voltak a kedvenceim), de így utólag azt mondom, csoda hogy bejutottak a 4be. Bár a csapat a Barcára épít, mégis teljesen más taktikát és csapatfelállást alkalmaznak, és ez nagyon árt a támadójátéknak.
Busquets nem jó játékos, mégis kirobbanthatatlan. Nekem ami Barcásként meglepő, hogy Puyol-Piqué páros (magukhoz képest) sokat hibázik. Sokszor volt, hogy a védekezési hibájairól ismert Ramosnak kellett befutnia középre, mert Puyol meg Piqué is elkolbászolt valahova. Xavi nincs jó formában, Iniesta viszont jól látszik, de sérülése után ő se pörög 100%on. Eddig szerintem a spanyolok mélyen tudásuk alatt teljesítettek, ha nem lenne David Villa (meg a sok bírói segítség), lehet a csoportból se jutottak volna tovább. Német siker lesz, ezek a spanyolok (eddigi teljesítményük alapján) nem érdemlik meg a döntőt.

frontember876 2010.07.08. 14:21:42

nem jött be. A spanyolok sokkal jobbak voltak...

trison 2010.07.08. 14:31:31

ha Németország úgy játszik,mint Argentína ellen akkor semmi esélye nincs a spanyoloknak....Németország megint azt csinálta,mint az ezelőtti vb-n..végig rohant mindenkin és az utolsó döntő mérkőzésen megtorpannak. Szóval a spanyoloknak szerencséjük volt,hogy tovább jutottak.
De a hollandok ha hozzák a formájukat amit eddig tettek akkor nem kérdés,hogy Spanyolországnak annyi.
Már ha csak megnézzük a meccsek eredményeit..a spanyolok végig 1 góllal jutottak tovább..a hollandok pedig nem :D ők 1 meccs alatt rúgtak annyit,mint összesen a spanyolok.

gébence · http://soraim.blog.hu 2010.07.11. 11:30:52

Paul, der Polyp : ) ma inkább nem hiszek neki
süti beállítások módosítása