Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Lehmann, ha beindul...

2010.02.24. 20:26 | KoppányiG | 2 komment

A jóérzésű futballszurkoló félmosoly, esetleg egy nagyobb kacaj formájában reagál Jens Lehmann neve hallatán. A tegnapi, Barcelona elleni „parádés”, harcművészeti ágakra jellemző mozdulata megihletett. A posztban alább Lehmann legfurcsább, legviccesebb (tőle mindennapos) jeleneteit gyűjtöttem össze.  

 

Már azon is igen nagyot nevettem, amikor posztunk főhőse úgy esett át a reklámtáblán a Stuttgart-Barcelona BL-nyolcaddöntőn, Ibrahimovic piciny lökése után, mintha a Klicsko fivérek egyszerre terelték volna öklükkel a portást az alapvonalon kívülre. Lehmann viszont tartogatott meglepetést, Eric Cantonát megszégyenítő mozdulattal ijesztgette Carles Puyolt egy igen ártalmatlan szituációban. 

 

Az ominózus jelenetek 0:05-nél és 1:42-nél:

 

Ez az írás nem jöhetett volna létre, ha az elnyűhetetlen Jens nem lenne ilyen agyatlan feltűnő személyiség. Kezdjük a leghíresebbel. Az Unirea Urziceni elleni, sorsdöntő BL-találkozó nem hozta zavarba a tapasztalt német kapust. Kivárt egy alkalmas Stuttgart-támadást, és akcióba lépett. „Ha menni kell, hát menni kell”, és Lehmann kiszaladt a reklámtáblák mögé, hogy könnyítsen magán. A csapattársak nem voltak rá tekintettel, elvesztették a labdát, így dolga után rögtön rohanhatott vissza a kapu elé.

  

 


Jöjjön a kedvencem. Sejad Salihovic, a Hoffenheim játékosa elvesztette a cipőjét a Stuttgart elleni meccsen, de igazi profiként nem állt le pepecselni ilyen aprósággal. Nem sokkal később elindult az elhagyott csuka keresésére, de Jens Lehmann jóvoltából ez nem bizonyult egyszerű feladatnak.

 

Tehetségét már a német filmipar is felfedezte. „Lehmann a filmben egy tehetségkutató szakembert játszik, aki a nyomornegyedben felfedezi, majd támogatja a főszereplőt”- szólt a közlemény tavaly májusban. Nos, nem csak ezt tudja eljátszani. A következő videókban magára haragítja Drogbát és a Bolton egész csapatát. Persze mindezt „műesés-remekekkel” fűszerezve.

  

Lehmann nem túl hétköznapi stílusára a civilek sem reagálnak közömbösen. A labdaszedő fiú szemtelen, az indulatos rajongó pedig szemüvegtelen.

 

2008 nyarán hazánkba is ellátogatott. Különleges jelenettel itt sem maradt adós, habár a flegma jelző (de finom voltam...) nem őt illette, hanem Bajzát Pétert. Ha valaki nem emlékezne rá, 0-4-es állásnál egy ügyetlen Lehmann-mozdulat eredményeként a (csak kis hazánkban) elismert Bajzát gúnyosan megtapsolta a kapust. Hiába, "szimpatikus" futballisták, ha összefutnak…


 

Mindenképp megjegyezném, hogy Lehmann dicsőséglistája és eredményei előtt megemelem a kalapomat, az írás csak a furcsa esetek miatt íródott. Sőt, szívesen bővítem, ha kreál még ilyeneket. Nincs kétségem felőle, fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr951787778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smartdrive 2010.02.24. 22:31:16

miért nem inkább ez lett öngyilkos

BruceWayne 2010.03.03. 00:32:31

biztos fellelhetők valahol a régi bundesligás, orrmegcsavarós, hajtépős, megfejelős performanszai is
süti beállítások módosítása