Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Tinik Krkic nyomában

2008.05.05. 16:19 | OJ | 3 komment


Két éve egy fél országot kötött le a tizenhét éven aluli válogatottunk szereplése, mégha a luxemburgi nyolcas döntőben nem sok esélyt hagytak arra, hogy nagyot alakítsunk. Németh Krisztián, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Dudás Ádám neve ekkor vésetett föl végleg a megfigyelők noteszébe. Luxemburgban villantott először Bojan Krkic, Ignácio Camacho, Aarón Níguez, Miralem Pjanic, Alekszandr Prudnyikov, Jevgenyij Pomazan, Marko Marin, Manuel Fischer, Toni Kroos, Tomás Necid, Tomás Pekhart, Jan Hablé - többek között. Nem mondanak sokat - még. És akkor mikor cseperednek neves focistákká, euromilliók tárgyává azok a srácok, akik a hétvégén rajtoló U17-es EB mezőnyében szerepelnek? Harminc éves koromban aligha fogok róluk postokat írogatni, szóval, ha már itt az apropó, ismerkedjünk meg jó előre néhány tálentummal, akik felfelé lógnak ki a korosztályból.



A torna ezúttal a törököknél (Antalya) kerül megrendezésre, mint host, kaptak egy szabad helyet a nyolcasban - a hollandokat egy sima hármassal intézték el úgy harmatos nyitány gyanánt. Az A-csoportból a skótokon és a szerbeken vezet az út tovább, a másik gruppban a francia-spanyol-svájci-ír négyest találjuk. A legutóbbi korosztályos vébé fényében a spanyoloké a legjobb társaság, a címvédésük talán a legvalószínűbb kimenetel - Krkic tavaly egymaga rendezte el az angolok elleni döntőt -, de a franciák, a hollandok és a házigazdák is az aranyra pályázók közt vannak, mint mindig, mindenhol.

Jöjjenek a portrék.

Danijel Aleksic

A Vojvodina játékosa, a szerb bajnokság történetének legfiatalabb debütánsa: tavaly májusban, öt nappal a 16. születésnapja után egy Crvena Zvezda elleni találkozón játszott a ligában először, azóta pedig már első gólját is megszerezte a pulai születésű támadó. Mivel a nyitókörben duplázott, a sorozatban már kilenc gólnál jár, az elitkörben hatból öt gól volt az övé. A korosztályos válogatott csapatkapitánya, vinné az Olympiakosz.
 

Sergio Canales


1991-es születésű középpályásról - egyben Kantábria legtöbbre tartott fiatal focistájáról - beszélünk, aki előbb-utóbb (inkább előbb) bekerülhet az idén nagyon szépen produkáló Racing Santander felnőtt csapatába. Sokra taksált társai közül kiemelhető még az atléticos Keko és a deporos Rochelá is.


Geoffrey Castillion


Állítom, van, aki írásba is adta volna, hogy a hollandok támadójáról szól majd a torna. Magas, remekül lő, mozgása alapján erősen Adebayorra és Henryra hajaz, meglepő módon ez a két név bukkan föl legtöbbször a tehetségét tárgyaló irományokban. A márciusi elitkörben a mieinket is megajándékozta egy góllal, igaz, elég hosszú sorban állnak azok, akik már részesültek ebből a jótéteményből. (A másik gólt amúgy Rodney Sneijder, Wesley szakasztott ugyanúgy kinéző öcsije jegyzi. Tízes mezben nyomja, ez sokat elárul a képességeiről, az meg pláne, hogy ügyesebbnek tartják, mint a Realban bajnok bátyót...) Számos válogatottbeli társával (Lorenzo Burnet, Roly Bonevacia, Lorenzo Ebilicio, Ricardo van Rhijn és Sneijder) együtt már megkötötte első hosszútávú szerződését az Ajax-szal.

John Fleck

Nem sokáig lesz Barry Ferguson a no.1. skót focista: ifjú csapattársa - és egyben a válogatott csékája -, Flecky egy-két éven belül stabil játékosa lesz a Rangersnek (skót kupában és barimeccseken már játszott az első csapatban, pár bajnokit meg padról figyelt) vagy valamelyik angol élklubnak, akárki meglássa. Kábé ilyen lehetett Rooney, amikor még úgy gondolta, az önéletrajz zsírkrétával készül. Embertelen gyors, erőszakos figura, egyelőre még egy tizenhat évesnek megfelelő szelíd ábrázattal. A videón az ifi kupadöntőben szerzett két gólja látható, egyik sem potya...




Clément Grenier

Az OL kivételes értékként vigyáz rá, mint Benzemára, Ben Arfára vagy válogatottbeli társára, Yannis Taferre. Aulas prezident csak egy szép kövér tétel ellenében írná alá az eladását szentesítő dokumentumot - kérdés, hogy a szokásos érdeklődők közül ki lép be tényleg a tárgyalóba. Wenger biztosan beáll a sorba Grenier (aka Nouveau Kaká) játékjogáért, habár jó, ha tudja: a támadó már aláírta a pro szerződést az OL-lel, akárcsak Tafer.


Gael Kakuta

Zambiai ősökkel bíró játékmestere a francia válogatottnak és a Chelsea korosztályos csapatának. Az akadémián együtt focizott a hollandok bekkjével, Jeffrey Brumával, Franco Di Santoval és a szintén sokra taksált Sergio Tejerával. A kékek elvileg ingyen, gyakorlatilag egy jelképes összegért hozták el Lens-ból tavaly nyáron, de a következő felkészülést már a szomszédban, a francia központi akadémia kihelyezett központjában (értsd: a Wenger-bébik táborában) kezdheti - így mindenki nyer a bolton.






Gilles Sunu

Meglepő módon az Arsenal játékosa. Védők megalázására és körbefutkorászására termett spíler, faterja Manu Sunu togói válogatott volt, és nem nehéz kitalálni: Adebayor egyengeti majd az útját a továbbiakban (hacsak át nem igazol Milkánóba). A másodligás Chateaurouxból került Londonba és a neki tulajdonított entrée szerint a Cslezi-MU-Pool triót kisujjból lerázta, hát most ebből annyit hiszünk el, amennyit akarunk. E hónapban aláírta ő is a profi kontraktust. Ha nem sérült, játszik a tartalékban.




Gökhan Töre


1992 januárjában született Kölnben és a népes török kolóniával bíró Leverkusenben válhat belőle bundesligás játékos, mondjuk három-négy éven belül. A hazaiak legjobbja volt a hollandok ellen, gólpasszokat adott és aktívan mozgatta a bandát - tegyük hozzá, vannak komoly hiányzói a házigazdáknak. Jóval többet mutatott, mint a hírhedt gólász Batuhan Karadeniz. Érdekesség vele kapcsolatban a búrája: vöröses hajával nem éppen az a klasszikus turkish type.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr31455141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAUL7 2008.05.07. 11:40:05

Bojan olyannyira befutott,hogy Raúl óta nem volt ilyen jó debütáns a Primerában(Raúl 28/9,Bojan 28/10,és ő még ugye lőhet gólt),kíváncsian várom a következő szezonját,akkor Raúl 20-at lőtt,a Fradinak meg négyet :) Nacho Camacho is kezd beérni,már egy ideje stabil kezdő az Aléticoban,legutóbb lőtt 2 gólt.Ügyes srác.Aaron szerintem megy a süllyesztőbe,ahogy az a spanyol tinisztároknál bevett szokás,én nem Szalonikiben építeném a futballkarrierem,az száz...bevallom erről a santanderi gyerekről még nem hallottam,csak a másik kettőről.A deporos sráctól sokat várnak,legalább is a deporos fórumokon. :)

Szarka07 2008.05.16. 19:59:12

És megint a spanyolok lépnek trónra, és milyen magabiztosan. Franciák sehol sincsenek, a 4-0 meg önmagáért beszél.

KoppányiG · http://www.azbennvolt.blog.hu 2010.03.04. 14:24:12

Így két év távlatából: Canales ügyes meglátás volt, OJ ;)
süti beállítások módosítása