Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Az európai futball halála

2010.06.22. 14:37 | KoppányiG | 1 komment

Címkék: vb2010

Kicsit erős cím, nemde? Ha viszont megnézzük az első két kör eredményeit, a csapatok mutatott játékát, ez az erős felütés sem tűnik annyira utópisztikusnak. Ki nyeri a VB-t?- kérdezzük négyévente. „Jók az olaszok, angolok, franciák, spanyolok, németek, meg odaérhet Dél-Amerikából Argentína vagy a brazilok”. Hát most nem. Dél-Amerika oktatja a világot, Európa nagyágyúi pedig szenvednek.

 

2 meccs, 6 pont. Így kell kezdeni egy nagy múltú, esélyes válogatottnak. Argentínának, Brazíliának sikerült. Hogy rögtön cáfoljam tézisemet, Hollandiának is, bár az öngóllal, illetve potyagóllal megnyert meccsektől senki nem szédült ki a fotelből.

Vannak azonban itt nagy meglepetések. Az olaszok önmaguk paródiái, a Paraguay elleni bénázás után nem bírtak Új-Zélanddal (nagy név a szakmában). Tragikus, de vélhetően még így is továbbjutnak, és az egyenes kieséses szakaszban új erőre kaphatnak. Azért a címvédőtől többet várna az ember, még ha ez a 2 iksz 1982 óta jó ómen is lehet nekik.

Az angolok a 2008-as otthonmaradás után fogadkozhattak, de eddig csak szánó megmosolygás követi ezeket; mérlegük hasonló az olaszokéhoz. A „Végy egy jó kapust!” alapszabály betartására évek, évtizedek óta nem képesek (a seamani, carsoni potyákon még most is röhögünk). Lampard és Gerrard jó válogatott meccseinek megszámolásához valószínűleg elég egy kéz is, Rooney pedig piszkosul egyedül van ott elöl – ráadásul neki sem megy. Szlovéniát el fogják püfölni azért, és az öreg Capello bizonyíthatja rátermettségét a 16 között.

Miután a gall kakas torkán megakadt egy kis borsó, Uruguay és Mexikó kéz a kézben kiejtheti őket egy békés döntetlennel. Igaz, nem mindegy nekik, hogy ki a csoportelső, Argentínát ugyanis valószínűleg mindketten elkerülnék. A francia csapat közröhej tárgya. Anelka anyázott, haza is zavarták, Evra struccozott egy kicsit az erőnléti edzővel, a csapat meg közösen úgy döntött, nem edzenének ők, inkább bevernek egy croissant-t az Anelkával való szolidaritás jegyében. A csapat rákfenéje egyértelműen a világ legnagyobb kóklerje, ami egy szövetségi kapitánynál nem túl jó referencia. Már kritizálta a fél csapat, hol személyesen, hol a sajtón keresztül, és ma valószínűleg megszenvednek a házigazdával is. Egyszerűen nincs, aki gólt lőjön, a nagy okos a padon pedig még 0-1-nél is jegeli a Cissé-Henry duót az afrikai télben.

Becsúszott egy-egy hiba a spanyoloknál, németeknél is, de ők természetesen nem annyira reménytelenek, mint a fenti nagycsapatok. Megjegyzendő azért, hogy ha Svájc vagy Szerbia túl nagy falatnak bizonyul, mi lesz velük a torna későbbi szakaszában?

 

Zengjen a dicső ének Dél-Amerika csapatainak: Uruguay, Chile, Paraguay, Argentína, Brazília és ha nem baj, most idesorolom Mexikót is, még ha földrajzilag ki is lógnak a sorból. Minden bizonnyal mindegyikük ott lesz az egyenes kieséses szakaszban, és bár még csak két kör ment le, eddig a világ futballja felé nőnek. Afrika idén sem durrant nagyot, úgyhogy kontinensünk nagyjaitól várhatjuk az eddigi latin hegemónia megtörését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr922101041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djukel 2010.07.06. 22:59:58

nagy égés lesz julien!
süti beállítások módosítása