Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Fókuszban: a Rajczi-mozdulat

2010.03.02. 17:00 | KoppányiG | 26 komment

Azt mondja ez az áldott jó Rajczi Péter, hogy véletlenül „lépett rá” a győri Eugene-ra. Még vigyázott is rá. Szerinte felháborító felfújni az esetet. Vigyázzunk mi is arra, hogy ne  merüljön a feledés homályába a jelenet. 

 

Rajczi Péter azt nyilatkozta a hétvégi, Győr elleni meccs kapcsán, hogy az azóta számos vitára okot adó jelenete abszolút véletlen eset volt. A következőket mondta a Nemzeti Sportnak: „Elém esett a győri védő, miközben én a felpattanó labdát néztem, arra mozdultam, amikor véletlenül ráléptem. Még vigyáztam is rá, mert átdobtam magam rajta, nehogy sérülést okozzak. Ezt az esetet felfújni szerintem felháborító. Az egész meccs nem volt sportszerűtlen, nekem sem volt célom, hogy sérülést okozzak, szóval ez nem volt szándékos mozdulat. Ha rosszindulatúan közelítünk a dologhoz, akkor újra meg lehet találni engem, be lehet állítani durva játékosnak.”

 

Ne közelítsünk rosszindulatúan, próbáljuk felhasználni a technika vívmányait. Először is nézzük meg az esetről készült videót:

 

Szerencsére ki tudunk ragadni pár képet.

Eugene fejelésénél állítjuk meg az első képkockát, ahol az Újpest támadója szép sárga csukájában cirka 1-2 méterre áll tőle.

 

  A következő momentum érdekessége, hogy a labda már nincs a közelben, Rajczi sincs centikre Eugene-tól. Újra idézném a nyilatkozat egy szeletét: „Elém esett a győri védő, miközben én a felpattanó labdát néztem…” Hát hogyne. Maximum a kapu mögöttit, amelyik a labdaszedő srác előtt van.

 

A harmadik képen már közelít egymáshoz a két játékos, holott a játékszer már rég elpattant, és kettejük közül csak Rajczi lép a győri játékos felé.

 

A negyedik képkockán pedig a végkifejlet látható.

 

Kedves Rajczi Péter, mi, akik azt állítjuk, szándékos volt a taposás, nem vagyunk rosszindulatúak. Ellentétben ezzel a mozdulattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr961803270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arconfosom 2010.03.02. 22:16:52

Szándékos.
Végig a fekete játékost figyelte. Tudta jól, hogy hova lép

Alattomos játékos
Igazmondónak sem válna be
Eltiltást érdemel

harasztigábor 2010.03.02. 23:38:23

Nagy szarházi ez a Rajczi, vagy ki a fene, a látottak alapján!

Thug 2010.03.02. 23:57:09

A fradista majom kulcsár hétvégi mozdulatát is kikockáztad te b@lfasz? Vagy tavaly az agysebész dragonerét, mikor a diősgyőri srácot letaglózta? De a mostani lesgólról és kamutizenegyesről is írjál már a senkit nem érdeklő blogodban. Ne Rajczival foglalkozzál, te kis majom, hanem a saját csapatoddal, már ha van olyan.
A gyanú szerint vagy kondáslegény vagy. Éljen a mindig sportszerű komlósi, vagy fradista. Egyik csapatban sincs hiány alatomos. szemétláda játékosokból, úgyhogy ne Rajczi találd meg legközelebb te kis szerencsétlen...

Egyébként ajánlom figyelmedbe...

1885.hu/hirek/45/285

vidi-master 2010.03.03. 00:12:37

@Thug:
gratulálok a létezésedhez.

Rajczit - az ehhez hasonló alattomos és sportszerűtlen viselkedést tanúsítókhoz hasonlóan - el kell tiltani.

rexter 2010.03.03. 00:21:36

nevetseges mekkora kamu :) epp az a poen benne hogy pont a labdat nem nezte, csak azt h pont oda pont jol beletaposson.

Rántott máj (törölt) 2010.03.03. 00:45:46

@Thug: Annyi eszed van, amennyi a hozzaszolasodbol latszik. Amugy Komlosi nem alattomos jatekos, hanem egy favago, akinek abbol, hogy technikatlan, lassu es nem tul jo az utemerzeke, de kemeny (emiatt lehet megis vedo az elso osztalyban) kovetkeznek idonkent csunya, esetleg serulest is okozo belepesek. De nem erre torekszik, ez adodik abbol, hogy bena. Es eppen ezert nem is tagadja. Szemben ezzel a Rajczi-gorennyel, akinel szamos pelda van arra, hogy olyan szituaciokban, amikor egyaltalan nem kellett volna utkozni az ellenfellel, direkt megprobalt fajdalmat, serulest okozni. Nem klubszimpatiarol van szo, peldaul Kabat nem ilyen patkany, o ilyesmit nem csinal. Annyibol viszont igazad van, hogy ez epp igy jellemzo (volt) pl. Lipcseire es Dragonerre is (de ha a Lokiba akarsz belekotni, akkor ott van Bajzat is).

Hellisfitar 2010.03.03. 07:29:34

@Thug: Ahogy látom, a szerinted senkit sem érdeklő blog inkább a senkit is érdeklő - belőled kiindulva.Na jó, finomítok, a semmi gondolatokkal bíró (nem, nem a pályán lévő!) egyéneket is érdekli.
Vicces, mikor a klubszimpátia (nevezzük inkább agyatlan lila ködnek?) a sportszerűség feltétlen óhajával szemben tör elő egy szurkolóból. Oké, megértelek én, 125 esztendős a csapat, Isten éltesse, jubileumi év, arany sávos címer, és akkor jön egy ilyen röhejes zakó, hát persze, hogy nyűgössé válik a magadfajta. És akkor még egy blogban le is merik írni, hogy az inkább alattomosságáról híres és hírhedt Rajczi Petike nem elég, hogy ismét hozza a meccsnkénti kötelező sunyi és aljas húzását, de utána még pofátlanul hazudik is. Ez már mindenen túltesz! De bezzeg ott van a Fradi (bocs, fagyika, ződmajmok, stb.), aki egy véleményes tizenegyessel győzött, hú. Hát igaz, ha már az első tavaszi forduló legbunkóbb, legszemetebb, legalattomosabb lépéséről (szó szerint!) van szó, amit a visszaeső terrorcsatár követett el, akkor miért nem arról ír a blogger, hogy így a fagyi, meg úgy a ződmajmok? Ennyire te sem lehetsz elfogult ám, kis barátom! Elárulok egy titkot: 18+ alatt az ember nem veszi észre miről is szól a foci, mi is a fontos. Később majd felnyílik a szemed, és az efféle rajczis aljanép húzásai után kollektíven fogod leköpni őt és a hozzá hasonló "labdarúgókat" (igen, én ide sorolom Dragónert is, hiába ződmajom a fajtám, ő is egy alattomos, nagyképű figura a magyar fociéletben, akit nem három meccsekre kellene utólag eltiltani, de fél szezonra is akár, hadd tanuljon belőle - nem fog -, és hadd okuljon belőle a klub is). Addig viszont marad az elfogult klubimádat, a lelkedben tomboló dühvel, amiért szar játékkal simán kikapott az aranyra is esélyes (hö-hö) klubod, és marad a jobbra-balra ütés akkor is, amikor a lelked mélyén te is egyetértesz: Rajczi egy átlagos csatár, alattomosságban viszont kilóg a mezőnyből, és sajnos negatív irányban. Mellette pedig simán lehazudja a csillagokat is az égről, hahh, kérem, én éppen hogy megmentettem az életét, miközben százszor láthattuk már a felvételt, százszor láthattuk, ahogy direkt és tudatosan sérülést akar okozni.
Nagyon remélem, hogy az illetékes elvtársak következetesek lesznek, és legalább három meccsre kivonják a forgalomból ezt az agyatlan ámokfutót.
Még ide kapcsolódik: a meccs előtt újdonsült sportigazgatótok (vagy mi), Kovács Zoli, akihez Rajczi Petyátok (nevezzük monty pythonosan Kis Hazug Alattomosnak) sosem fog felérni, nos, ő is megadta az alaphangulatot. Mire is gondolok? 125 év így, jubileum úgy, meglepetést okozó fantasztikus közönség amúgy, azért mégis a legfontosabb közlendője az volt, hogy a Győr nyomokban magyar játékost is tartalmazhat, tele van mindenféle nációval, de bezzeg az Újpest, hahh, itt aztán halászlével kelünk, Magyar Népmesékkel fekszünk, közben meg magyar szoftveres Nokián telefonálunk! Ami igaz az igaz, a Győr nem arról híres mostanában, hogy túl sok magyar lépne pályára, ezt lehet elfogadni (szeretni biztos nem) vagy leszólni, de ha a Győr így akar csapatot építeni, hát szíve joga hozzá. És akkor jön a meccs, és hoppá, a mindenféle nációk egy laza hármassal, játszi könnyedséggel elintézik az UTE-t. Ha erre gondolt Zolika, akkor igaza van, magyar játékosokkal felálló Újpestnek esélye sincs egy középszerűnél tán alig erősebb külföldiekkel felálló Győr ellen. És a hab a tortán: pont egy magyar játékos lépett oda alattomosan és durván a földön fekvő légiósnak. Hát talán először rendet kéne rakni a fejekben, és utána megszólni egy csapatot a játékosállománya miatt.

Noti75 · http://www.megmondogato.blog.hu 2010.03.03. 08:03:05

néhány jelenet az elmúlt évek Rajczi ámokfutásokból.
van mit nézni rajta...

foci.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=125514

Andrissss3 2010.03.03. 08:12:47

Nem volt szándékos. Kispesti volnék,és nagyon nem szívlelem a lilákokat,de ez véletlen volt.

kovacsattis 2010.03.03. 08:16:12

Lilaként mondom: Petike nagyon sok pontot hozott már nekünk, szeretem a játékát, de néha gyomorforgató belépői vannak. A fenti példa is hányingert keltő. Ettől függetlenül, most ezt egy kicsit lejáratónak érzem, a bírónak ott és akkor intézkednie kellett volna.

Hellisfitar 2010.03.03. 08:21:37

@kovacsattis: Aha. Hát akkor jusson eszedbe az őszi Wolfe eset, mikor a játékvezetőkön kívül mindenki látta a tizenhatoson belüli rátartást. Annyi különbség volt, hogy ott eszetlenül, technikai képzetlenségének hála csúszott rá a támadóra, nem arra készült, hogy megtapossa. De ettől függetlenül durva volt, sérülést okozott, és utólag eltiltották két meccsre.
A Rajczi esetet a bíró nem látta (vagy nem akarta látni), teljesen mindegy, utólag adott a lehetőség, hogy elmeszeljék.
Nagyon be kell csukni az ember szemét ahhoz, hogy ezt a jelenetet ne vegye észre, vagy esetleg lejáratásnak tartsa. Mellesleg saját magát járatja le Rajczi, mikor össze-vissza hazudozik az eset után. :(

Thug 2010.03.03. 08:30:52

Nagyon mellényúltatok srácok. Rajkó messze nem olyan alattomos, mint ahogy sokan beállítják. Sokszor rossz ütemben lép oda, de az alattomos játékostól messze áll. Most is egy felpattanó labdára indult el szerencsétlenül. Rálépett a győri játékosra, de ha már a szerző olyan ügyesen kikockázta a képeket, látni kellett volna azt is, hogy a súlypontját rögtön át is helyezte, hogy ne okozzon sérülést. Aki ezt nem látja, az is vak.
Az egész ügyben a legszomorúbb, hogy a fradisták csinálják a tüzet. Nincs nekik elég bajuk, így velünk foglalkoznak. Az nem bántja őket, hogy a nemzet csapatában nincs csak mutatóban magyar játékos, idehoztak nekik mindenféle 4-5 osztályú, meg vak angol játékosokat, az nem érdekli őket, hogy a táborukon belül olyan megosztottság van, hogy szinte garantálható lesz a balhé. Az sem, hozza őket lázba, hogy McCabe kijelenetette a legkisebb balhé után elzárja a pénzcsapot. Nekik most Rajkó ügye a legfontosabb, ugyanis a hétvégén a ulloi129 nevű (nevezhető szurkolói portálnak?) valami 5(!) cikkben foglalkozott Rajczival.
A Győr nem foglalkozott az esettel, csak miután a ennyire felkapták az ügyet mindenhol. Innentől viszont készüljön fel mindenki, hogy semmi nem maradhat rejtve, a legkisebb sérülést (ez nem az volt) okozó szabálytalanságra ráhúzhatják, hogy szándékos volt. Az FB meg majd nem győz videózni. Érdekes dolog lesz ez itt Abszurdisztánban, mert legutóbb pl. a BL negyeddöntőkön voltak olyan belépések, amiket akár szándékosnak is lehetne vélni, mégsem sírt senki. De, majd itt megmutatják a főokosok, hogy videó alapján milyen hosszú eltiltásokat lehet kiosztani.
Mondjuk, ha jól emlékszem tavaly épp mikor Komlósi talpalt bele Tisza combjába azt mondta az FB, hogy innentől megszünnek a videós eltiltások, most elő kell hozni, mert Rajcziról van szó. Ja, de Komlósi nem durva játékos, csak favágó. Épp ezért lehet nb1-es játékos. Hát, nem nagyszerű érv?
Innentől az lenne a kérésem a kedves blogíróhoz, hogy ne alkalmazza az oly' sokszor látott kettős mércét, mint az MLSZ, hanem tágra nyílt szemekkel figyelje az nb1-es meccseket és minden kétséges belépőről szülessen meg a maga kis posztja. Ha nem így lesz, akkor hiteltelen ez az írás is.
Nem ártana végre, ha mindenki a saját csapaátval foglalkozna nem a másik hibáit lesné. Mondom ezt úgy, hogy pár példát említettem én is más csapattól. Csak a tisztánlátás végett.
Azt is ideje lenne észrevenni, hogy az egész kibaszott magyar foci egy rohadt nagy maffia, ahol nem egyenkőek a szabályok. Mielőtt valamelyik okos elkezdene lila-ligázni: nem, nem mindent tolnak és nem is a fradit ott fent a piramis tetején.

Bár, most majd kíváncsi leszek rá, hogy a nagy "hajrá, vidék" jegyében ki lesz a befutó. A nyerőgépek ura, aki a teljesen legális játékgép bizniszből és busás önkormányzati támogatásból tartja fent BL győztes csapatát. Vagy a szintén állami támogatásból terjeszkedő, erősen kétes ügyekkel megáldott Milton által szponzorált Vidi. Jövőre pedig bejelentkezik majd Tarsoly bácsi is. Milyen szép lesz, nem? Kiskirályok szemétdombja, ahol 2-3 csapatnak lehet büntetéseket, zártkaput osztogatni. De mikor a félelmetes "mtk-tábor" mocskos nácizik, a loki tüzezik azt figyelmen kívl lehet hagyni...

Ja, és a véresszájú magyar blogokan posztolóknak írom. Lehet, hogy csak Derbyn többször voltam, mint ti összesen focimeccsen. Az nem játszik, hogy kivonultok egy Magyar-Argentin meccsre Messi mezben.

Jimbo75 2010.03.03. 08:48:03

Egyértelműen szándékos, labda a közelben nem volt és nem is nézett a labda felé, ahogy hazudja. Utolsó egy patkány ez a faszi és qrvára mindegy nekem hol játszik, magyar focival amúgy sem foglalkozom, de ez nagyon patkány húzás volt tőle.

Thug 2010.03.03. 08:48:11

Akkor hát tessék:

stormyscamps.atw.hu/

Csak, hogy a fradisták is próbálják egyesíteni erejüket, ne velünk foglalkozzanak.
Megszünt a Stormy, az egyik legrégebbi csoport.
Talán házon belül is lenne mivel foglalkozni.

Hellisfitar 2010.03.03. 09:06:13

@Thug: Felesleges most nekiállni vidékezni, meg angol focit felhozni, különösen fradistázni. A Fradi szar, a játékosok szarok, McCabe egy ingatlanbizniszben gondolkodó "megmentő", aki tojik erre az egészre. Igen, ez a Fradi, a mutatott játék és mentalitás alapján nincs helye az első osztályban.
De! Itt és most Rajczi húzása és hazudozása a téma, amin minden jóérzésű ember minimum felháborodik. Ugyan már, Rajczi nem is olyan alattomos? Hát igazad van, Dragó sem az, hiszen csak minden második-harmadik meccsén intéz el valakit. Ilyen Rajczi is, hát még Tokody is azt nyilatkozta (valljuk be, nagyon diplomatikusan és sportszerűen), hogy egy csatárnál fontos a csibészség és a keménykedés, de mindenki tudja, Rajczitól nem áll messze az alattomosság. Oké, nem egy csapatban rúgják a bőrt, de mégis csak egy ex-újpesti csatárról van szó! Kár elterelni a témát, nem megy az Újpestnek, pedig remek a játékosállománya, elúszni látszik a bajnoki arany, és akkor ismét Rajczi alattomoskodása borzolja fel ezt a híg pocsolyát. Az, aki igazán szeret egy csapatot nem veszi ezek után védelmébe, hanem minimum felteszi a kérdést: Petikém, ez mire volt jó, de ha már az agyad helyén egy kavics mozog a fejedben, miért vetítesz utána össze-vissza?
Ez a téma, Thug, nem a magyar "foci" jövője, a vidék, a Fradi, Anglia és a darabjaira hulló szurkolói bázis.

MontanaLaOnda 2010.03.03. 09:11:16

@Thug: jó buta vagy...
Dragóner valóban undorító könyöklése után videó alapján EL LETT TILTVA, a tizi véleményes ugyan, de nem kamu ellentétben veled meg a lila barátnőiddel!
Siratjátok most a Kósa Sanyit, ti képmutató férgek?! Hogy bántatok vele míg élt?! Pföjj!!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.03. 09:19:22

@Thug: MINDEGY, hogy Rajczién kívül hány és milyen szabálytalanság történt. Ez NEM MENTI ezt az alattomos talpalást.

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.03.03. 10:13:38

Aljas mozdulat volt. Egyértelmű, hogy a labda már sehol sincs, ő pedig lefele, a játékosra néz. Az igaz, hogy aztán átdobta magát rajta, de csak azután, hogy rendesen megtaposta. Talán csak azért jár neki köszönet, mert nem ugrált rajta... Visszaesőként több meccses eltiltást adnék neki.

vidi-master 2010.03.03. 10:20:03

@Thug: a kedvencem amikor valaki azzal kérkedik, hogy hány ilyen - olyan meccset látott már a helyszínen! itt mindenki más nyilván együttvéve kevesebb meccsen volt, mint Te.

az a szomorú, hogy az esetet látva minden józan értékítéletű, sportszerű ember annyit mondana, hogy undorító eset volt, el kell tiltani az elkövetőt. én ezt mondanám, ha Dragóner, Lipcsei, Zsiborás, Ebedli, Orosz, Titkos vagy bárki más fradista követette volna el, és ezt mondanám akkor is, ha Millar, Balajcza vagy McStay követte volna el. Te sajnos nem:(

pikírt 2010.03.03. 11:38:46

Ki nem allom ezt a rajci gyereket, de nekem is gyanus, hogy ez szandekos...mintha akkor nezne lefelee, amikor mar epp ralep a fekete sracra...tul gyors a reakcio a szandekossaghoz, es ne felejtsuk el, hogy 1 itthon vegetalo magyar focistarol van szo...;)

sannya 2010.03.03. 13:03:16

azért valahol vicces,hogy ha egy adott labdarúgóról klubszimpátiától függetlenül többen is állítják,hogy alattomos a játéka és sportszerűtlen,akkor miért kell egyből másnak az eseteit felhozni,védekezésként...
rajczi többedszer gusztustalan...
ez egy dolog...
az,hogy dr.agóner és más is,az meg egy másik...
tessen akkor panaszkodni,ha majd ott lesz ilyen kirívó eset...

ennyi...

FGSuperman 2010.03.03. 13:39:28

hiába Rajczi ilyen mozgáskordinációval oldja meg a helyzeteit is a kapu előtt
többek közt ezért is lett 0-3 a vége

ez full szándékos - remélem kap érte pár meccset
egyszer majd ő is emberére akad

FGSuperman 2010.03.03. 13:41:26

@Thug: nézd meg újra
vagy neked az a súlypontáthelyezés, hogy elrúgja magát az ellenfélről, ahelyett, hogy csak simán felemelné róla a lábát?

FGSuperman 2010.03.03. 13:43:17

@Thug: a videóbíróra szükség van
vagy szerinted ha nem látja a bíró és az asszisztensei, hogy valakit hátulról gerincen rúgnak, akkor az mehet?

csillagkutya seven 2010.03.03. 19:45:28

már miért ne példálózzanak más játékosokkal? egy bírósági tárgyaláson is példákkal jönnek a védelem érdekében...amúgy egyszer ki kellene kockázni azt is, amikor rajczit aprítják...de mivel ő már ebben a témában nem először van elővéve, persze, hogy csak őt figyelik....sorolhatnám a magyar nb1 favágó védőit, de minek, aki korlátolt, az úgysem fogja felfogni...fröcsögjön csak sok egyszerűség tovább!

vidi-master 2010.03.05. 00:37:52

@csillagkutya seven: rendben van amit mondasz, csak itt most egy KONKRÉT esetről beszélünk. nem általában a durvaságról, a sportszerűtlenségről. Rajczi eltiltást érdemel. legalább 3 meccses eltiltást. mintahogy MINDENKI más is, aki ilyet követ el.
süti beállítások módosítása