Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

A focigyilkos duó már pakol is (11. játéknap)

2008.06.19. 17:09 | OJ | 1 komment


A gyilokcsoportból
nem sok minden marad meg az ember emlékezetében, különösen kevés jó percet szabtak ki az azúrban fetrengőkre vagy a Marseillaise-csengőhangra ébredőkre. Talán csak a holland fesztivál marad meg a múltnak, na meg a korrektség: hiába övezte tisztességes hangulatkeltés a továbbjutásért zajló hármas versenyt, a korrektség diadalt ült, a két futballgyilkos népség pakolhatott is, mi több, van Bastent se utasítják ki Itáliából. Mindenki jól járt. Tovább után részletek.





Hollandia - Románia 2-0
(Huntelaar, van Persie)


Román szomszédaink csak egy félidőn át bízhattak a hollandusok jószándékában, vagy abban, hogy egy világinál komolyabb erő alájuk nyúl, de az éppencsak üzemi hőmérsékleten működő Oranje B-t vegyest még e hátszél reményében sem sikerült lefőzni. Ha megálltak volna Engelaarék egy percre, mondjuk Ribéry sérült bokáját távgyógyítani úgy sporttársi szeretetből, na a románok akkor se jutottak volna közelebb. Persze az is lehet, hogy egy lefüggönyözött sztori van a háttérben: Chivu telefonon zaklatta Stekelenburgot az éjjel, aminek gyorsított eljárás keretében távoltartás lett a vége. Piturca vajon hogyan számol el a népnemzeti pipával, elvégre ha a világbajnoki döntősök reptérre küldésének lehetősége nem jó motivációfröccsnek, akkor mégis mi a rosseb az, egy ingyen halpaprikás a konstancai piacon?
Csóró románok, azt a kevés jó pillanatot meg az EB-részvételt kenhetik a hajukra - meg Mutura persze.

Marco bátyót ez nyilván hidegen hagyja, két protokollsajnálkozás közt már a negyeddöntőre készül, mondjuk a tarcsi hihetetlen formája láttán senkinek nem inog a helye a csapatban, de a legjobb nyugtatóval ér fel a tudat, hogy a gólt lövő botló Huntelaar, De Zeeuw vagy Heitinga ott toporognak a küszöbön, ha bajosra fordul a játék vagy beüt valami egyéb.



Ez kerül a naplóba:
 
NED
Stekelenburg (nem derült ki, mit tud, 0) - Boulahrouz (határozott, 6), Heitinga (beugrásra kész, 6), Bouma (nem volt kit levédekezni..., 6), de Cler (leléphetett volna sörözni a büfébe, 6) - Engelaar (megszokhatatlan figura, de hasznos, 6), de Zeeuw (de Jong-klón, 6) - van Persie (nagyon összeszedte magát az EB-re, 7), Afellay (ígéretes, 6), Robben (lezser volt, nem indokolatlanul, 6) - Huntelaar (köze nem volt a góljához, 5).
Továbbá: Melchiot (jól érezte magát, 6), Kuyt (sokat nem tett hozzá, 5), Vennegoor of Hesselink (-).

ROM
Lobont (egyedül kevés, 6) - Contra (gyenge, 4), Tamas (dekoncentráltnak tűnt, 4), Ghionea (több EB-meccse aligha lesz, 4), Rat (Lobont mellett a trikolór legjobbja, 5) - Cocis (próbálkozott, 4), Chivu (úgy eltűnt, keresni kellett, 4), Codrea (hullámzó, 4) - Nicolita (egy jóízűt nem szaladt, 4), M. Niculae (ki a nagyobb nulla, ő vagy a névrokona?, 3), Mutu (bátortalan, 4).
Továbbá: D. Niculae (lásd lentebb, 3), Dica (-), Petre (-).



Olaszország - Franciaország 2-0 (Pirlo, De Rossi)

Feltehetnénk a kérdést, mi lett volna ha Abidal és Ribéry nem...? Nem igényel nagy képzettséget a válasz, semmi. Az viszont gazdagon, a posztzidáni korszakhoz hűen. Ha meg kéne nevezni mondjuk három jellemzőjét e nagyszerű érának, a toprongy Domenech bomlasztó viselkedése és a megkopott hősök látványos szenvedése mellett a lelkesedés teljes hiányát jelölnénk meg, bár szakképzett olvasóink bizonyára kiegészítik tízzel-százzal. A bohóc padon hagyása lenne a létező legnagyobb ökörség, amit ma francia futballvezető elkövethet, különösen a nevetségesen büszke duma fényében, amivel harmatos kiesőként megtisztelte a nemzetet. Szerződésbontás kell meg tiszta lap meg esetleg Deschamps, így, ebben a sorrendben és tempóban.

A másik RD se sokkal menőbb, amíg a haját babrálja, a La Gazzetta összeállítja helyette a válogatottat, ő rábólint, ebben kapitányi tudománya ki is merül. Úgy örült a legjobb nyolcnak, mint Török Olivér saját magának. Szerencséje, hogy a gyatra franciák legyűrése átlendítette Pirlót a holtponton (igaz, sárgák miatt kimarad), talán Zambrotta is átbukdácsolt a bajos időszakon, Toni azonban képtelen magára találni. Kéne megint egy nyerő tipp a tömegből, mert a déli derbit se a colosnak találták ki.

Ez kerül a naplóba:

ITA
Buffon (megbízható, 6) - Zambrotta (nem késztették hibára, 6), Panucci (sima meccse volt, 6), Chiellini (fix pont, 6), Grosso (kicsit passzívabb volt, 6) - Pirlo (karmester, 7), Perrotta (robot, 5), De Rossi (sokat vállalt, 7), Gattuso (görcsös, 5) - Toni (impotens, 5), Cassano (óhh, a nép szava, 5).
Továbbá: Ambrosini (Perrotta-szint, 5), Camoranesi (-), Aquilani (-).

FRA
Coupet (megtette a magáét, 5) - Clerc (frissebb volt a többinél, 5), Gallas (enervált, 5),  Abidal (fegyelmezetlen, 1),
Evra (elfogadható, 5) - Ribéry (hordágyon végezte, -), Makelele (szégyenteljes búcsú ez így, 4), Toulalan (gyenge, 4), Govou (erőtlen, 4) - Henry (rossz ránézni, 5), Benzema (szebb emlékre vágyott, 5).
Továbbá: Nasri (-), Boumsong (nagy hibája nem akadt, 5), Anelka (-).




A játéknap csalódása:

Samir "Pótfranck" Nasrinak még módja se volt érvényesíteni Domenech elképzeléseit (wtf?), már le is vette a krumplizsonglőr a pályáról, "taktikai csere" keretében. Hiddink hasonló módon szívatta meg Bisztrovot a spanyolok ellen, habár ember nem látta értelmét a döntésnek.
Ettől persze még nem jobb áldozatnak lenni.

A játéknap felvetése:

"Ki az EB legborzasztóbb csatára?" Dani Niculae? Roland Linz? Mario Gómez? Egyik szörnyűbb, mint a másik... A labdához való viszonyuk is kérdőjeles.

A játéknap dumája:

"Előbb lesz Svájcból banánköztársaság, minthogy a franciák gólt lőjenek."
(Az egyik Somos, kommentár nélkül.)

A C-CSOPORT VÁLOGATOTTJA:

1 BUFFON
2 BOULAHROUZ
3 GROSSO
4 CHIELLINI
5 MATHIJSEN
6 ENGELAAR
7 DE JONG
8 PIRLO
9 VAN PERSIE
10 SNEIJDER
11 ROBBEN


A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr4529463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horvathzsolt 2008.06.19. 18:09:47

Tényleg a románok, hogy a halálba akratak kijutni 3 döntetlennel? Viccesek, de meg is érdemlik, hogy kiestek. :D
süti beállítások módosítása