Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

ANK, C-csoport - Meglepő, de nincs semmi meglepő

2008.01.31. 01:57 | OJ | Szólj hozzá!

Ha a zambiai bekkek nem luftballon-focival készültek volna a kontinenstornára, még komoly meglepetés is megzavarhatta volna a C jelű csoport nyugalmát. Kamerun ellen ez a kabarévédelem minimum félórányi anyaggal lepte meg a Watts szerkesztőit, ezzel egymaga rendelkezett a négyes végkimenetét illetően: felhozta a startkövön megcsúszó Eto'o Team-et, saját esélyeit meg szitává lőtte. Tehát minden úgy ment, ahogy elképzeltük, fordulatok nélkül, ezen az ANK-n valószínűleg először és utoljára.


A kameruniak amilyen rongyul kezdtek, olyan meggyőzően folytatták, de a formajavulásból szépen kivette a részét mindkét búcsúzni kényszerülő gárda, Zambia ötöst, Szudán hármast kapott előzékenységből. Végsősoron úgy nem nehéz sikeresnek lenni, ha a kezed alá játszanak. Akkor pláne, ha van egy spíler, aki bebizonyítja, hogy minden meccsben ott lapul a one-man show, csak ki kell hozni belőlük. Gólzápor és jókedély ellenére se várható kameruni menetelés a kiesésesben, mivel Eto'o-n meg mondjuk Emanán kívül kevés veszélykeltő figura akad Pfister keretében, jobbanmondva, a védelemben talán több van, mint elöl.

Egyiptom helye vált biztossá elsőként a nyolc között, mégpedig azzal, hogy a nyitókörben megszelidítette a láthatóan mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő oroszlánokat - akikkel négy éve még gólmentes ikszre végzett. Ehhez a manőverhez nem volt szükségük se a címeresben szinte mindig profiként indolens majomként viselkedő Midóra (Hosny, Zidan, Aboutrika, Zaki együtt megoldják és még a szart se keverik), se Ahmed Hasszanra - utóbbi köztudottan a szereplési rekord kedvéért került be a keretbe, s mire a tornáról hazatérve leteszi őt a gép Kairóban, addigra bizonyára el is neveznek róla valami prominens sportobjektumot. Viccet félretéve, egy címvédőnek így illik viselkednie, még a Zambia ellen elért zsírszegény produkció se számonkérhető, nem árt gondolni a jövőre. Shehata nyugodtan guríthat egyet Ghána legjobb piájából, amíg ellenfélre vár, egyik se lesz ujjgyakorlat, még akár a megálmodott presztízsharc is összejöhet Tunéziával.

Zambia esetlen védőire már kitértem, gatyábarázás híján hiába rúgnak a társak annyi gólt, amivel - hipotetikusan - tovább lehet menni. Érdekesség, hogy két éve szintén Chamanga szerezte az első zambiai gólt, Christopher Katongo meg az utolsót. Zambiánál már csak az általánosan outsiderként kezelt szudáni ligaválogatott volt gólképesebb, igaz, ők a gólokat elsősorban kapták, meccsenként hármat-hármat. Egyetlen árva találatot nem bírtak bevinni - pedig néhányszor közel álltak ahhoz, hogy bekotorjanak egyet -, na majd legközelebb. Szinte minden létező pontrúgás-kombinációt magasfokon el lehet sajátítani két év alatt...

A legjobb kapus: Essam El-Hadary (Egyiptom).
Magabiztosságával már megnyert egy tornát Egyiptomnak, a címvédéshez is ez az alap.

A legjobb bekk: Wael Gomaa (Egyiptom).
Aki nem tudná, az egyiptomi prevenciós részlegben ő a marcona tekintetű kopasz ipse, ez már önmagában kölcsönöz egyfajta tekintélyt. Ha hiszi az Olvasó, ha nem, a Hani Saiddal alkotott védőpajzsot ókori harcászati technikákra alapozták, így aztán csak a szerencsések nyilai és lándzsái ütik át, ez pedig relatíve ritkán fordult elő az összejövetel kezdete óta. 2006-ban még Drogba is csak a haját igazgatta mellette...

A legjobb középpályás: Hosny Abd Rabou (Egyiptom).
Ezzel a három góllal senki sem kalkulált, ha Zidan vagy Zaki köszön be háromszor, meg se rezzenünk. Igaz, a sérülésével sem számolt senki két éve, ami miatt kihagyni kényszerült a hazai gyepen, drámai körülmények közt megnyert tornát. Most bepótol mindent, ezért is szuperál olyan jól az egyiptomi válogatott.


A legjobb támadó:
Samuel Eto'o
(Kamerun).
Elvette Laurent Pokou-tól az évtizedekig őrzött rekordját, franc se tudja, melyik meccsen vágja be a huszadik ANK-gólját - milyen más ez, a minap még azon ment a vita, eljön-e egyáltalán... Két éve szintén öt dugóval zárta a csoportkört, az elég is volt a gólkirálysághoz.

Meglepetés: Achille Emana (Kamerun).
A Toulouse nyárvégi-őszi-téli küszködését pár hétre elfeledve máris jobban megy a játék.

Talán látod még: Christopher Katongo (Zambia).
Jó képességű, gólerős játékosról - és nem mellesleg a válogatott csapatkapitányáról - lévén szó, Dániában megvillantja párszor a lábakat meg a fogsort, aztán irány egy versenyképesebb liga.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr3319034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása