Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

A nagy falat

2007.08.15. 18:15 | Szarka07 | 4 komment

 

Augusztus 16.-án délután 7 órakor kezdődik a Honvéd idei csúcsmeccse, a Hamburger SV ellen. Nem hazudok, ha azt mondom, Magyarország jelenlegi legjobbja küzd meg a német kikötőváros gárdájával. Tény a Loki még mindig erősebbnek tűnik, akár a Szuperkupát nézzük, akár a keretet. De ebben a pillanatban a Honvéd a tabella éllovasa, valamint a piros-feketék az egyetlenek, akik hozták a – már nem is annyira – kötelezőt. Ahhoz se fér kétség, hogy ez a gárda minden tekintetben a német alatt van: ki akarná összehasonlítani Genitot Van der Vaarttal – aki valószínűleg még megtisztel minket, mielőtt a blancokhoz szerződne. A pénzügyekben, szurkolói háttérben, bajnoki potenciálban szintén eget rengető a különbség, bár a háttér a magyar klubnál is biztosított.

A jegyárusítás már megy, a 4-5 ezer, illetve a legjobb, 10 ezres jegyárak csak magyar szinten borsósak, viszont a bérletesek igen olcsón kilátogathatnak a Szusza Ferenc stadionba. Mondhatjuk, magyar szinten is kötelező a „Barbie-ház” megtöltése. Ha a Ferencváros – Feyenoord meccs az év meccse volt, akkor erre az évre a Hamburg jut – sajna a Valenciáról már lecsúsztunk. Ennek függvényében nemcsak a honvéd-fanokat várják, hanem minden magyart.

Vass László pályaedző lát esélyt a győzelemben. Ez szerintem a minimum. Szerinte szervezett játékkal és nagy akarással lehet esélyük. Hozzáteszem, ezzel minden profi csapatnak esélye lenne ellenfele ellen. Ha a magyarok több meccset megfigyelnének, ha tényleg felkészülnek a kikötővárosiakból, akkor nyerni fognak. A németek bizonyosan nem kezelik le a Honvédot, bár az oldaluk szerint inkább a hazai meccset akarják behúzni. Az első lekezelő nyilatkozatok óta már javult a kommunikációjuk, de biztosra vehetjük, csak félig lesznek a pályán. Mert bár a német kötelességtudó munkás, mindig a fontosabb meccsre koncentrál. 19.-én a Leverkusen látogat a HSH Arena-ba, mondanom se kell, a gyógyszergyáriak nagyobb falatnak ígérkeznek, mint Puskás és Döme klubja.

Leginkább ezért van esélye a Honvédnak. A nagy akarás, a taktikai fegyelem sikert arathat itthon, ami nem csak pontosztozkodást jelenthet. A baj csak az, hogy „fiainkra” épp ez nem jellemző.

Mit lehet akkor várni? Biztosat senki se mondhat. A Kispest talán az évtizedekig nem játszhat ilyen nívós ellenféllel, de igaz ez a múltjára is. A remek hazai szereplés már évek óta semmit se jelent a nemzetközi porondnál, így még inkább kíváncsian várhatjuk, mit alkotnak utolsó fecskéink. Lehet nagy falat lesz ez a szendvics, de ha beosztják, csak még jobban megjöhet az étvágyuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr13140794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.08.16. 17:15:33

Minden csapatnak van hibapontja, a magyar csapatok csak addig jutnak, hogy felismerik, beszélnek róla, edző elmondja, játékos elismétli, de addig már nem jut el egyik sem, hogy élesben kihasználja. Ha a Honvédnak sikerülne tisztességesen megbolygatni a hamburgiak problémásnak vélt pontjait - és közben vigyázni a védekezésre -, már elégedett lenne (azt hiszem) mindenki.
Még Mosolygó Orsi is. :)
Hejj, a szerencsének is de ránk kéne már mosolyognia... :)

Szarka07 2007.08.16. 20:31:41

Hát a szerencse épp nem mosolyog ránk, viszont mégis szervezetten játszik a Honvéd, ami már plusz pont. Ráadásul a németek se olyan jók Van der Vaart nélkül. Ezt a hibát már nem javítom ki, az íráskor még játszott volna.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.08.16. 21:10:49

A Honvéd az idei kupaszerepléshez mérve szinte parádésan játszott, a kupacsapataink közül messze a legerősebbet kapták, így meg főleg örömteli ez az egész. Csak nyugtalanít kissé, hogy a hamburgi fejeken végig a felkészülési időszakban megszokott, unott, érdektelen tekinteteket lehetett látni, úgy kezelték ezt a meccset, mintha egy bazi erős alapozásból mentek volna le La Mangára meccselni vagy mintha most szálltak volna le a repülőről egy félórája, lenyomják a kötelezőt, felveszik a pesót és ennyi. Ez nem volt igazi kupameccs, mert ők látványosan nem akartak itt semmit se, max csak egy sört a hotel bárjában. Bár, kit érdekel, a szempontunkból indifferens, többek közt ezt a baromimindegy hozzáállást vártam tőlük.

Szarka07 2007.08.16. 23:59:41

Nem várhatta senki, hogy majd jönnek és 7-0-ra elkennek, neik ez még inkább nyűg, mint élvezet, ráadásul ez a nem kezeljük le duma is fals. Hogyne szarnák le a meccset, amikor hétvégén a gyógyszergyáriakat kell elverni, amikor a nyaralás után olyan rossz visszatérni. Ahogy mi lenézzük az albánokat, ők is lenéznek minket, 50%-ot adnak. A német mentalitás se jött át, igaz, inkább holland a gárda, mint német.
süti beállítások módosítása