Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Így is lehet...

2009.09.30. 21:57 | KoppányiG | 1 komment

 

A legtöbben szkeptikusan vártuk a magyar U20-as válogatott soron következő, Dél-Afrika elleni csoportmeccsét. Szerencsére a második félidőben megtaláltuk azt a bizonyos görcsoldó gólt. Na de nézzük az elejétől... 

 A kezdeti tíz percet leszámítva az első játékrész hasonló, színtelen, szagtalan játékot hozott, mint a vasárnapi. Egyedül talán Gulácsi volt az, aki sokkal magabiztosabbnak tűnt, mint a Honduras elleni betlinél. Elöl a két ékünk, Simon és Futács igencsak eltűnt. Nem tettek hozzá sokkal többet a támadójátékunkhoz, mint vasárnap Németh Krisztián, aki részleges külső bokaszalag beszakadása miatt sajnos nem játszhatott a mai mérkőzésen. Simon két-három gólszerzési kísérlete mellett leginkább bűnrossz keresztlabdával és hasonló jelzőjű lövéssel vétette észre magát. Az volt az ember érzése, ez az ellenfél is nagyobb hőfokon pörög nálunk. Az Excelsior Rotterdamban játszó Erasmus (nomen est omen) volt, hogy három védőnket bolondította meg, míg társa, Serero egy az egyben kilőhette volna a hosszú sarkot szemben Gulácsi Péterrel, de szerencsénkre inkább gyatrán a kapusunk kezébe emelt. 

A második játékrészben, az addig a többiekhez képest jó teljesítményt nyújtó Gosztonyi pompás távoli lövést eresztett meg, de az kevéssel elkerülte a dél-afrikai kaput. Nem sokkal később tetszetős akció után Simon lövésébe még belekapott Ngobeni kapus, de Korcsmár volt a legszemfülesebb a kipattanónál. 1-0. Most más érzést keltett a magyar emberben a zajmikrofonok által beszűrődő hangzavar, ami az első gólörömöt tolmácsolta. Látszott (és hallatszott), nagy kő esett le a játékosok és a szakmai stáb szívéről is. Pár perccel később Futács harcolt ki tizenegyest, amelyet Koman Vladimir értékesített higgadtan. Gyakorlatilag tíz perc alatt lerendezték a magyar srácok a mérkőzést. Az afrikaiakat szemmel láthatóan totálisan megfogta a két bekapott gól (ilyet láttunk sajnos tegnap a Puskás Ferenc Stadionban is…). Debreceni gól tegnap nem esett, ma igen. A Honvéd védője fejjel szerezte a harmadik magyar találatot. A végén pedig jött a csattanó, Présinger sokadik jó szabadrúgás-próbálkozását ezúttal siker koronázta.

 

Nézzünk előre! A Vb első három játékrészét próbáljuk elfelejteni. Ilyen játékkal, mint a második félidei, el lehet. Ha hasonló győzni akarást látunk a következő mérkőzés(ek)en a mieinktől, még eredménytől függetlenül sem lesz olyan nagy a népharag. Németh Krisztiánnak pedig jobbulást kívánunk!

 

 

A mérkőzés góljai

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr471419390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szempontpuska 2009.10.01. 08:18:17

fiatalokról van szó. Sokkal többet számít ki löviaz első gólt... AZ I. félidőben halálra idegesített, hogy megint inkább a tizenegyesre játszottak, mint h megpróbáltak volna gólt lőni. Ezzel fel kéne már hagyni...
süti beállítások módosítása