Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Messiásvizit

2008.07.24. 16:59 | OJ | 5 komment

Jaj, úgy élvezem én az átigazolási szezont, csak úgy pörögnek az új arcok, vándorolnak a játékjogok, aztán egyhamar indul is a szezon. Kis magyar focivalóságunk már átesett a nyitányon: kiábrándító szuperkupa keleten, nápolyi és londoni vendégek nyugaton, tapsra ingerlő kupatotyogással középen. Enbéegyes fordulókkal gyorsan röpül a nyár. Átigazolási szemle következik, avagy messiásvizit a mezőnyben.

 

 I. A RUTIN, A RUTIN...

Átláthatóság kedvéért négyrét szedjük a vándorokat. A respekt úgy kívánja, hogy a kegyetlen mennyiségű rutint vegyük előre a sorban. Egyszerre ilyen volumenű tapasztalat nem cserélt gazdát mostanában, az biztos, a Hali, az Újpest és a REAC különösen élen járt a sztárigazolásokban, rögtön kettőt hoztak a vásárból. Molnár Balázs és Kenő már az ágyúszó pillanatától a "legkezdőbb csapat" (Kriszcsön Kenészáj, thanks again!) tagjának vallhatja magát a Rohonci úton, a Kincses-Kabát tandemre ugyanez igaz a Megyerin. Kutasi igazolásai viszont minimum véleményesek: Lisztesről nem derült ki, futballképes állapotban van-e egyáltalán (a teljesítményarányos szerződés mindenesetre beszédes), de azért heti félórákat vállalva nem tűnik olyan nagy kihívásnak az NB1. Balaskóra is heti félórák várnak, hacsak Aczél Zoli meg nem neveli. Az ETO a lilaködös orgiákat gyászoló Kokóval, a borsodiak az elmúlt 5 év legmegkeseredettebb interjúalanyával, Tóth Misivel, a nyíregyiek a gyrosligás álmokból felébredő Bárányossal, míg a zegiek az évtized akciójában tevékeny részt vállaló Szamosival erősítették meg a keretet. Továbbá fájó szívvel tudatjuk, Rabóczki a Honvédból se lesz válogatott. (Ha már comeback, Ferenczi Pistát is inkább a fejéért vette meg a Fradi, nem azért, ami benne van.) A Rajczipeti-fanoktól elnézést, kedvencük ide (sem) fér be. 

A tizenegy:

Rabóczki (Honvéd) - Kincses (Újpest), Molnár B. (Haladás), Szamosi (ZTE) - Kabát (Újpest), Lisztes (REAC), Bárányos (Nyírség), Balaskó (REAC) - Kenesei (Haladás), Tóth M. (DVTK), Kovács (I.) Z. (ETO).

 

II. FRISSEN, FIATALOSAN

Rutin után következzék annak relatív hiánya: szép számú fiatal tűnt föl az edzéseken itt meg ott. A lenti csapatból kitűnik, hogy a diósgyőriek keretébe vezették a legtöbb friss vért, Somodiban U21-es, Búrányban U19-es válogatottat igazoltak, utóbbi csapatból  ketten a Halihoz kerültek, a kecskeméti bravúrból sokat vállaló Debrecenit pedig visszahívták Kispestre, de helyére inkább egy valós klubváltót, az Empolitól hazatérő ifiválogatott Tóth Mátét tettük. Petneházi és Lipták angol pályákról csábult haza karriert csinálni. Jovánczai ki se ment, szegénynek még a főváros is erősnek bizonyult, Somogyba visszatérve kezdheti újra megrekedő pályafutását. Az egykori lombardos Remilit is sokan kapacitálták, végül a lilákhoz írt alá, szolnoki komája, Gohér pedig Borsodban válhat nb1-es játékossá. A kispesti Koós Siófokra, az etós Varga Róbert a part helyett végül Zalába került kölcsönbe. Jóllehet, nem mind pályáznak a kezdőbe, de az edzőmeccsek tanulsága alapján többen is ott focizhatják le az őszt. Srácaink friss sikere inspiráció lehet bejáratott bútorokra építő edzőink és gyors sikerről ábrándozó klubvezetőink számára egyaránt: érdemesebb fiatalokban gondolkodni, mint a kötelezőnek hitt légiósvadászat sikerében.


A tizenegy:

Somodi (DVTK) - Lengyel D. (Haladás), Tóth M. (ETO), Lipták (Újpest), Gohér (DVTK) - Búrány (DVTK), Iszlai (Haladás) - Petneházi (ZTE), Takács P. (DVTK), Remili (Újpest) - Jovánczai (Kaposvár).

 

III. VÉLEMÉNYES IMPORT

Persze az import is járhat sikerrel, bár a nyári felhozatal nem tűnik reformgarnitúrának. Az afro vonal kicsit elhalt, Sallói sajnos túl elfoglalt. Ellenben a szláv kereskedők dvd-i újult erővel árasztották el a klubházakat, tucatnyi kiközvetített szerencsevadász még szerződéshez is jutott, de gyanús, hogy köztük is lesz pár, akinek nem lesz elég ideje kiismerni magukat az albérlet-pláza-stadion háromszögben. Biztató igazolásnak tűnik a  felkészülés során gólerős montenegrói válogatott Vujovics, a Pápáról Diósgyőrbe költöző szélső Ahodikpe, a nápolyiak ellen ügyeskedő Sluka, illetve honfitársa, a győri Bicak. A Miskolcra igazoló Sztanics (ő konkrétan Szrdjan, nem Tomiszlav) még a Szpartak Moszkvában is rúgta a bőrt évekkel ezelőtt, bár erre aligha emlékszik bárki is rajta kívül. Ha számszerűsítjük, a DVTK-KTE-Vidi-Zete kvartett szerezte be a legtöbb külhoni spílert, átlagban ötöt és szinte kivétel nélkül délieket - a felsorolástól ezúttal eltekintünk. Nyíregyházán sokat várnak a Kijevből kölcsönkapott, gólerősnek tűnő Seveltől (hejj, Tchana is valahogy így kezdte - immáron a vasgyáriaké) és Apostutól, továbbá a Bagoly-utód Goiától. Ha már utódlás, Paripovicsban valószínűleg a zseniális Unierzyski utódját láthatjuk majd, a csehekhez távozó Vulinét meg  talán Trnavacban. A többiek csak módjával keresgéltek a nemzetközi piacon, két brazilt azért sikerült kipecázni (Jucemar a liláknál, Maikel a Halinál kapott mezt), ha csak az egyikük képes pontosan passzolni füvön, már nyertünk.


A tizenegy:

Mitrovics (KTE) - Radulovics (MTK), Goia (Nyírség), Paripovics (Vasas), Miljadinoszki (Újpest) - Tchana (DVTK), Sluka (ZTE), Dobrics (Vasas), Bicak (ETO) - Sztanics (DVTK), Vujovics (Vidi).

 

IV. JÓFÉLE LIGÁSOK

Végül szemlézzük meg a jó képességű magyar ligajátékos kategória képviselőit. Elsősorban a Siófok volt aktív e téren, még azt is mondhatnánk, klassz kis csapat formálódik a tengernél, ha nem Détári "Nemrögbiedzővagyok" Döme felelne a szakmai munkáért, így gömbölyödnek kétségeink. Az ország egyik legjobb ballábasát, Hajdút elengedte Szentes, kölcsönben Egerszegen folytatja, ennek Waltner Robbo bizonyára nagy örül, lesz mit kapura bólintani. A közelmúltban piros-fehérben alkotó Simon-Sipeki páros egyik felét épp Újpestre, másik felét Paksra irányította az élet. Korábban megírtuk, hogy a Rákóczit szétszedték: Pintér az ETO Parkot, Maróti a Honvéd-pályát, Oláh Lóri a változatlanságot preferáló Lokit választotta, ahol csapat- és csatártársa lesz a kaputól kapuig vándorló, vinczeottós jegyeket mutató Varga Zoltán. Az MTK elhappolta a halis Nagy Gábort egy  többszemélyes tranzakció keretében és ne feledjük, Gyánó is már idehaza készül a falevelhullásra.


A tizenegy:

Milinte (Siófok) - Mogyorósi (Siófok), Hegedűs Gy. (Siófok), Pintér A. (ETO) - Nagy G. (MTK), Sipeki (Paks), Maróti (Honvéd), Hajdú (ZTE) - Simon A. (Újpest), Oláh (DVSC), Varga Z. (DVSC).

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr35583788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horvathzsolt 2008.07.24. 19:49:58

Simon Attilát azért szerintem kicsit merész betenni a "JÓFÉLE LIGÁSOK" közé... :)
Amugy nagyon jó írás!

rabbit 2008.07.24. 20:22:42

Szépen összeszedted! Hejj Tchana! :-)

Cselszky3 2008.07.24. 21:04:56

A IV. pont tizenegyét én képtelen lettem volna összeállítani. :)

KÁJZERSZÓZE 2008.07.25. 11:11:54

kösz OJ!
lázban égek hogy végre elkezdődjön a bajnokság. A III. csoportból szerintem művészet volt csapatot összeállítani, valld be: sorsoltál! :D :D :D :D :D

stadion-albérlet-pláza háromszög... kiráj!!

Márkó7 2008.07.29. 13:33:53

Hát OJ, ismét egy király cikk, még a végén az ns tőleg fogja megvenni a cikkeket :) (már ha eladod nekik :P ) ja és CSAKACSANA :D
süti beállítások módosítása