Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Freit még a törökök is sajnálják (1. játéknap)

2008.06.08. 01:47 | OJ | 8 komment


Annyira beköltözött a boogie a lábakba, hogy még két nyomasztóan gyenge meccs se lombozott volna le senkit, de mivel a nyitónap jelenései minimum egy erős közepesre azért jók voltak, viszonylagos jókedvvel lehet(ett) nyugovóra térni. Szerencsétlen svájciakat még a rendesebb törökök is megsajnálták a zokogva bicegő Freit látva. Kora esti talált gól és ígéretes portugál nyitány, sokak örömére C-Rinya nélkül.

A játéknap részletekben a tovább után.






Svájc - Csehország 0-1 (Sverkos)

Szerethető társaságként élt emlékeinkben a svájci válogatott, kulturált focijukat ezúttal tisztes decibeltömeg tolta maga előtt, de sokáig csak a helyzeteknél gyűltek a strigulák, egy kivételével az összes próbát Frei végezte el, amíg ki nem esett a meccsből - térdszalagjai állapotáról hallva a továbbiakból is kimarad. A népnemzeti szerencsétlenséget nemhogy Yakin, de még a jóféle sörfelhozatal se tudná feledtetni.

Svejci mezőnyfölény és kisebb-nagyobb lehetőségek után az addig rendes akciót vagy pontrúgást felmutatni képtelen csehek közül Sverkos cserecsatár ott maradt egyedül a védvonal mögött, maga előtt a labdával, 0-1. Idézzük meg korábbi írásunk csehekről szóló passzusát és igazolódni látszanak tippjeink a várható produktum - elsősorban gólszerzés - kapcsán, mégha a név más is. Brückner papa stratégákhoz illően zseniális választ adott a csapatszerkezetet illető kritikákra: levette a hasztalan Kollert, miután a fejének még csak a közelébe se került a labda. Ez hárompontos cserének bizonyult. A történtekre a stúdióban szakértő Bozsik Petya fogalmatlansággal reagált: "Svájctól többet kaptunk, mint ami a meccs előtt elvárható volt." Ahha, leülhetsz.

Jött még Vonlanthen-kapufa, Rosettin számon kértek egy tizit is a hazaiak, de a nyitány csak kesernyés maradt. Két körből még meglehet a továbbjutás, kicsit szorítunk is érte - ellenben a csehekhez nem fűzünk sok reményt, még Baros játéka esetén se.



Ez kerül a naplóba:

SUI
Benaglio (unatkozott, 0) - Lichtsteiner (megbízható, 6), Müller (jobb is lesz, 5), Senderos (masszív, 6), Magnin (lendületes, 7) - Behrami (bekezdett, 6), Inler (dolgos, 6), Fernandes (sok hiba, 5), Barnetta (lendületes, 7) - Frei (kulcsfigurából pechvogel, 7), Streller (kiábrándító, 4).
Továbbá: Yakin (próbálkozott, 5), Vonlanthen (-), Derdiyok (-).

CZE
Cech (nagyokat fogott, 7) - Grygera (színtelen, 5), Rozehnal (higgadt, 6), Ujfalusi (szintén higgadt, 6), Jankulovski (tőle közepes, 5) - Sionko (igyekezett, 6), Jarolím (súlytalan, 5), Galásek (gólpassz, 6),  Polák (szürke, 5), Plasil (játszott, 5) - Koller (egyedül nem megy, 4).
Továbbá: Sverkos (győztes gól, 6), Kovác (-), Vlcek (-).




Portugália - Törökország 2-0
(Pepe, Meireles)


Ha van döbbenete a nyitónapnak, akkor az nem lehet más, csak a ritka ízlésficamot feltételező török váltómez, hófehér alapon világoskékes beütéssel. A benne feszítők az első szakaszban az előremenekülés látszólagos biztonságát választották taktikának, mivel másféle nem volt nekik, egészen Pepe első góljáig, ennek körülményeit azonban a játékot szilánkosra sípoló Fandel és kollégái nem találták sportszerűnek, üsse malom. Úgy hírlett, Terim készül valami spéci ötlettel a portugálok ellen, mi nem láttunk ilyet, sőt, a rendszerjelleget is csak a második félidőben sikerült valamelyest ráerőltetnie csapata randomfocijára.

Real-ügy minden bokorban, a mesterségesen generált hype a tetőfokán, de Ronaldo azért focizni is próbált: szabadrúgása például gólba tartott, de Volkan valahogy a kapufára piszkálta. A kapukeret a továbbiakban kétszer szerepet játszott (Nuno Gomes 2x), tehát összesen három volt belőle, ami még így is kevesebb Egri Viktor hakanbaltás szójátékainak számánál. Hadd idézzünk: "Deco vihette volna tovább Hakan Balta mellett, hacsak a nevétől nem ijedt meg", továbbá "Hakan Balta kettészelte az akciót", mindezt a "veszett balta nyelével" tette teljessé.

Ha már félholdasok: Servet (a Servette pályáján) nem volt rossz, Gökhan az elején mentett párat, utána meg belesérült a majdnem végzetes ökörségébe, Kazim Kazimról pedig kiderült, hogy ő a török Carew, aki két komment közt alkalomadtán meghúzza a szélt. Pepe második, amolyan lúciós gólja már nem akadt fönn a fandeli rostán, 1-0, Meirelesét meg kifejezetten formás játék előzte meg, még egy tetkós gólszerző, 2-0, rázós meccs kipipálva.


Ez kerül a naplóba:

POR
Ricardo (semmi meló, 0) - Bosingwa (felfutások, 6), Carvalho (biztonság, 6), Pepe (príma, 7), Ferreira (átlagos, 5) - Petit (jól szűrt, 6), Deco (régi önmagát idézi, 7), Moutinho (bejátszotta magát, 7) - Ronaldo (ficánkmentes, 7), Gomes (istenverte kapufák, 7), Simao (aktív, 6).
Továbbá: Meireles (-), Meira (-), Nani (-).

TRK
Volkan (rajta nem múlt, 6) - Hamit Altintop (középszer, 5), Gökhan (hullámzó, 5), Servet (erőszakos, 5), Hakan Balta (riporterkedvenc, 5) - Kazim (futógép, 6), M. Aurelio (ott volt, 5), Emre B. (robotolt, 6) - Nihat (vergődés, 5), Mevlüt (kevés, 4), Tuncay (semmi váratlan, 5).
Továbbá: Sabri (átlag, 5), Emre A. (nincs jobb?, 5), Semih (-).



A játéknap hungarikuma:

Kassai sporttárs teljesítette a rá kiszabott feladatokat, hiba nélkül, sallangmentesen üzemeltette és mutogatta körbe a táblát, elégedettek lehetünk vele, habár itthon már mindannyian szapultuk jópárszor. Csak így tovább az állami kitüntetés felé!


A játéknap dumája:

"Kiváló adottságai vannak Pepének, azért mondom, hátha nem látják."

(Egri Viktor kétségbe vonja a nézők szakértelmét. Pepe a nap embere is, de külön nem emeljük ki.)

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr48509124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobo 2008.06.08. 12:50:42

Grat OJ, ez igazán jó írás lett.
Egri meg egy barom :D

Adamek 2008.06.08. 13:55:56

Óccsó,
Te most már végérvényesen egyedül csinálod ezt az egész cuccot???
Jól magadra hagytak.

szferi 2008.06.08. 14:15:18

itt is ellent kell, hogy mondjak: a csehek biztos továbbjutók, főleg ha átállnak a kétcsatáros rendszerre, ami igazán megy nekik.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.08. 16:11:41

szferi,

Még a kétcsatáros verzióban sem bízom annyira, de a nyitósiker nagyot lök rajtuk, az biztos.

-xxxxx- (törölt) · http://www.tvseries.blog.hu 2008.06.08. 16:20:31

Na akkor itt kommentálom az eseményeket, mivel a fórum nem jön be nekem.
Szerintem nem kérdés a két továbbjutó, 1. portugálok, 2. csehek. A csehek ha kell kibekkelik a portugálokkal, a törököket meg egy szemfüles góllal megverik. Egyébként látszik Rosicky, meg Nedved hiánya, nincs vezér a csapatban.
Portugálokat a döntőben simán el tudom képzelni, ilyen védelemmel, mint Carvalho, vagy Pepe. Hajrá!

marvin__42 2008.06.09. 10:21:36

Szerintem az a szóvirág is jó volt még Egri Viktortól, hogy Cének 'rokokós a játéka', ezen jót szórakoztam. Igen találó megfogalmazás :-)

hmikey 2008.06.09. 14:52:51

Bosingwa játéka nagyon tetszett, nem tudom, másnak fel tűnt e még, hogy miket oldott meg lazából.

KÁJZERSZÓZE 2008.06.11. 10:32:39

szép írás!
gratulityi!

süti beállítások módosítása