Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Reuma és homokvár

2008.06.05. 19:58 | OJ | Szólj hozzá!

Még csak az edzőtáborban pörögnek a bogyók, de a szurkolók közül a józanabbja lelkesebbje szokás szerint lejátssza az álomcsapatosdit. Mondanunk sem kell, aki supergroup-generálásra adja a fejét, nem szabadulhat egy-két dologtól, például a választott szempontrendszerek poroszos betartásától és a megtámadhatatlan ok-okozati összefüggések és algoritmusok felvázolásától. Mi is szelektáltunk, rögtön kettőt is, de a magyarázó részektől megkíméljük az Olvasót, mivel a "válogatási elv" egyszerűbb, mint egy villanykörte.




Mielőtt összeeresztjük a két garnitúrát, csapatbemutatást eszközlünk, riszpekt végett a rutinos oldallal kezdjük. Ha valóban lesz valami a lengyel-ukrán közös buliból, akkor az első csapatunkba delegáltak már edzőként, játékosügynökként vagy szakkommentátorként - esetleg munkanélküli turistaként - fordulnak majd meg a helyszíneken. Hát igen, néhány EB-résztvevő számára lassan véget érnek a mesés spílerévek, de mielőtt kövér búcsúkönnyek áztatnák el az imádott nemzeti szerelést, még lehet dobbantani egy nagyot. Vettük a bátorságot és az Oldies kezdőjébe jelöltük a kahntalanított Nationalelf kapusát, Lehmannt, közvetlenül a Panucci-Thuram-Szatke-Galásek-Bak védőnégyes mögé.

A többiekről: Ivica "Vénülő" Vastic, az alpesi atyaúristen igencsak felkapta volna a vizet, ha nem osztunk neki mezt, természetesen eszünk ágában se volt egy ilyen húzással
növelni a sógorok eleve is magas stresszfaktorát. Niko Kovaccsal pedig a Megyerin egyeztettünk: miután a teljesítményét a jó borok életciklusával vetettük össze, nagyon megörült a horvát, tokajis ajándékunk láttán pedig kifejezetten ragaszkodott hozzá, hogy itt legyen, sőt, megkapta a 10-es dresszt is. (Előre is engesztelésül - a palackba ugyanis kicsit "más" került.)

Kedvenc tornyunk, Koller is belekorosodott a csapatba, Neuville és Alexandersson szintúgy. A kapitányi karszalag Henke Larsson felkarján landolt, utólag is köszönet a svéd főnöknek az intenzív noszogtatásért. Mivel a túljáratott motorok könnyebben krepálnak be, pótlásról is gondoskodtunk, a vigyorgó VDS és ADP mellé leültettük a padra Makelelét, Jannakopuloszt és a reumás kriplit remekül játszó Nikopolidiszt is, utóbbi csak úgy vállalta a játékot, ha magával hozhatja egy komáját. Meglepve láttuk, hogy valójában Zagorakiszról van szó, hungarocellre rögzített kartonlapok formájában. Sorfalba jó lesz.




A másik térfélre fordulva a dünnyögést játszótéri ricsaj váltja fel, lesz itt bőven alagútcsel meg seggencsúszás, tompaságnak nyomát se látni. Két szemtelen taknyos - Fabregas meg Djourou - épp a derekát ropogtató Lehmannon mulat (egy harmadik, Nasri, kacag a leghangosabban), ez nem valami szép dolog, valljuk be, de Jens türelmesebb, mint a kertkapuban nyugdíjra váró nagyanyám. Mások épp homokvárat építenek a kapuelőtérben: Ruí Patrício az egyikük, nagy műgonddal karcolja stoplisával a vizesárkot. Moutinho meg is búbolja a cimboráját, de Benzema rögvest leszámol a művészettel és átküld a bástyán egy bombát, be a hosszúba, amúgy tréning gyanánt.

Ahogy behunyjuk szemeinket, a hazai bekket, Prödlt vizionáljuk, amint épp Ardának meg a román Radunak mutogatja a Frequency Festival plakátját, Gelson Fernandes pedig "Csikó" Corlukával társalog, nem tudni, milyen nyelven. Ha netán elfáradna valamelyikük, akkor sincs probléma, előrelátó szakemberként a cseresorba rendeltünk pár akadémistát tálentum stúdiós zsengét,
a mi kispadunk viszont nem olyan végtelen, mint a kassai főutca, ha összehúzzák magukat a cserék, akkor se férnek el többen a plexi alatt. Csak Akinfejev, Afellay, Nani, Veloso, Silva - meg persze Penge Fenin és Erwin "Jimmy" Hoffer, ők épp most suvasztják el a szék alá a pókerdobozt.

Apropó, C-Ron menedzserének titkárnője épp most piszkál ki egy kártyát a harisnyakötőjéből, pechünkre a kollegina telefonszáma helyett csak köszönő szavakat és egy kézjeggyel felérő pecsétgyűrű-lenyomatot találunk rajta. Ronaldo hajtincs-sérülésre hivatkozva visszamondja a részvételt, gyanús ez, hiszen a kutya se invitálta - ő ugyanis már kiöregedett az eurojugendből...

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr58505673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása