Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Mi kell a népnek?

2008.05.06. 19:47 | Szarka07 | 9 komment

            A válasz röviden: bűnbak.

            De azért ennyire mégsem egyszerű a dolog. Konkrétan a „Dzsodó-ügy”. Az említett kameruni géniusz története ismert, legalábbis a „hazaiak” oldaláról – mindemellett gondolom a „vendég szektor” sem magyar nyelvbeli hiányosságai miatt hallgat. Az eset viszont jele annak, hogy a Fradiban még mindig nem csitultak az indulatok, vagy épp most törnek elő újra.

            Röviden vázolva a dolgot, a vasárnapi győztes(!) kiruccanás után összetűzésbe került a csapat két szinesbőrű játékosa a Fradi szurkolóival, mely a klubházon belül az öltözői folyosón folytatódott, és egy ütéssel csúcsosodott ki, hogy aztán a rendőrség már a vihar utáni csendet állapítsa meg, nomeg, hogy tényleg megtörtént azaz ütés.

            Mindezek jelentése a klub felé, a kivizsgálás és a „ büntetés” magyar közigazgatást meghazudtolóan gyorsan lefolyt, május 5.-én már meg is történt a kölcsönszerződés-bontás Ndjodó-val, az afrikai visszatért a Honvéd berkeibe.

            Mindez nem véletlen volt, nem a semmiből jött, ezt mindenki tudja. Mindkét oldal indulatai csaptak itt össze: Eduard és a szurkolók féléve-éve, netán régebb óta lappangó dühe. Mellőzve most a külsők reagálásait ( Hemingway úr nyilatkozatát, illetve a jó öregek „megmondásait” ) , elmondhatjuk, hogy mindkét oldal nagy hibákat követette el, de a nagyobbat biztos, hogy nem a játékos. Habár… végülis kellett neki feljönnie Európába, kellett neki a sok hasznos szakma közül épp a labdarúgást kiválasztania, kellett neki a Fradiba jönnie, kellett-e neki ez az út? Ő választotta, viselje hát a következményeket. „Ezért fizetik” – ugyebár.

              Egy éves ferencvárosi pályafutása során a legtöbbet megtalált egyén lett, „játéka” láttán mindenki elszörnyedt – ez focista? Páratlan mozgása, kivételes helyzetkihasználása mindenkit meggyőzött arról, hogy nincs helye a klubban. Kapott minden oldalról, nemcsak az ellenfél, de a saját táborától is. Miközben – talán a vak tyúk is talál szemet elven? – összekapirgált 12 gólt és egy gólpassz is valahogy belekeveredett, 1829 perc alatt termelve mindezt. No ez se egy csodálatos mutató, de az érdekes, hogy a Fradi nagyjai közt ez a legjobb. Csak Lipcsei 9/6-os mutatója vetekszik ezzel, utána holt űr van, a nagy csatárok, mint a rutinos Shaw 4/1 , a roppant tehetséges Bartha 3/5 mutatója szégyen posztjukat tekintve ( bár Shawnak mentségére szólva ő csupán 600 perccel tudta megajándékozni a publikumot, arányaiban mégse jobb a szenvedő alanynál ).

            Megértem, hogy a szurkolók elégedetlenek, hisz a csapatnak nem ment úgy, ahogy várták, és ennek oka kell legyen. Oka nemcsak a pénzügyekben, hanem a vezetésben, az edzőben, a játékosokban, hangoztatták is eleget. De akkor miért a házi gólkirályt kell megtalálni? Ha oly suta is, mégiscsak jobb a társainál, és emellett látszik rajta – hajtana, csak hát ennyire telik. Ami mint látjuk, a mai Fradiban kiemelkedő. Nem gondolták, hogy az állandó megtalálással egyszer kiborul a bili? Főleg, ha a delikvens – mondhatni –  házhoz megy a pofonért. Mert azt mindenki tudhatja, az öltöző nem a szurkolóknak lett kiépítve. És abban is igen kételkednék, hogy épeszű ember a tömeget hergelje, ergo saját lincselését előzze meg. Itt kérem nem csak Ndjodó úr vesztette el a türelmét, és viselkedett a klubnak nem megfelelően, miközben az indulatok talán váratlanul, de nem alaptalanul törtek fel az egyébként boksztudását is megcsillantó Eduard-ban.

            Miközben az FSZSZ nyilatkozatában kitér arra, hogy nem rasszista megnyilvánulásról van szó, és egyébként is a vezetőség hibás az átigazolások miatt, viszont a Fradit nevét lejárató játékosoknak nincs helyük a klubban; míg a klub új érát emleget, és ehhez kapcsolódva jelenti be a szerződésbontást, elveszik a lényeg: a kameruni csak egy bűnbak. Annyit üzennék mindegyiküknek: sajna rossz embert találtak meg, a gond még benn, és nem egyedül.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr26457205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.06. 20:15:10

Korrekt post, az utolsó mondatot különösen eltaláltad.

Ndjodo valahol tipikus: labdaügyetlen, már-már bántóan béna, mégis gólerős. Ha ő nincs, már télre elment volna az összes sansz a feljutásra. Most meg ragyogóan elviszi a balhét, mintha "kereste volna a kéz a labdát". Három-négy napig elég lesz, aztán kell a népnek egy másik bohóc, teszem azt, Bamba Moussa, az ostoba, a 24. percben kiállíttatja magát, a csapat megint kikap és meg is van az ügyeletes szaralak.

Maradonapoli 2008.05.06. 20:32:36

JUSTICE FOR DZSODÓ!!!

Adamek 2008.05.07. 10:05:23

Egy komolyabb országban, ahol tisztességesebb szövetség, igazi futbalklubok és valódibb demokrácia van (ne gondoljunk nagy dolgokra, úgy kábé Haititől felfelé) egy ilyen szurkolói akció után a következő dolgok történnek.
1. A biztonságiak pofozzák ki azt a taknyot az öltözőből aki szereptévesztésből beoson oda.
2. Többet a kerület peremére nem teszi a lábát meccsnapokon, mert felkerül egy bizonyos listára
3. A játékos (aki sajnos nem futbalista de nálunk ennyi idén pont elég a kiemelkedéshez) pedig a kasszához fárad és becsenget egy kedves kis összeget, majd résztvesz egy rehabprogramon valami általános iskolában ahol kifejti mennyire nem megoldás az erőszak.

Ezzel szemben nálunk az intelligencses szurker megmagyaráz, a tuképpen senkit sem képviselő szurkerszervezet (engem tuti nem) feje számonkérő tüntetést szervez, a klubvezetés önmagát égetve próbál a közvéleménynek nyalni és kabaré intézkedéseket hoz.
"Szar minden"

Maradonapoli 2008.05.07. 11:04:49

Mér pont Tortugától fölfelé? Ott az idióta amcsik vannak... :S

Adamek 2008.05.07. 11:56:45

Legyen a Dagobah rendszertől fölfelé :)

Maradonapoli 2008.05.07. 13:21:35

és a Dagobert rendszerben milyen népek laknak?

Maradonapoli 2008.05.07. 15:23:43

Házi vagy vadkacsák? Vagy esetleg Anahaim (Mighty) Dugsz?

Adamek 2008.05.07. 16:12:23

Sima kórházi porcelánkacsák. Esetleg ágytálak.
süti beállítások módosítása