Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

A Paks-Vidi Faktor

2008.04.28. 15:00 | OJ | 2 komment

A kérdés, így a célegyenesbe fordulva, már egyre többször vetődik fel. Négyen kerekeznek az élen, szorosan egymás nyomában a szűk úton, öt körrel a vége előtt mindenkiben ott lapul még a perecelés lehetősége. Pörgő pulzusszám, szétpukkanni készülő vádlik, célfotógyanús befutó. A kék mezes siheder könnyedén teker, görnyedten görcsöl a lila, feszülve figyel a piros, itt lenn a szélén meg surranópályát keres a zöld...



Kezdhetnénk így is, ha egy háztömbkörüli verseny riportjára készülnénk, de mi most az enbéegyes végjátékról kívánunk értekezni, ezért tekerés helyett tekergünk egyet a közeli téglalap körül és megnézzük, hányadán is áll a tabellaspicc. Tény: annyi itt a ha és az akkor, hogy nem győzzük számbavenni őket.

Mindenesetre egyre többször halljuk vissza saját elképzeléseinket, mely szerint könnyen a zárókörre maradhat az Izgi Május legizgibb része, a címvédő várhatóan csurig telt otthonába az Újpest látogat el akkor. Rázós menetre gondolunk - meg arra, hogy addigra a lilák már nem lesznek versenyben az aranyért. Ha mégis trófeaközelben maradnak a hónap végéig, Szentesből Debrecenben újra hős edző válhat. A lila ábrándokban bizonyára ez szerepel.


Hogy Lázár a szurkolók vállán teszi-e meg az utat a Nagyerdőtől a Megyeriig, erősen kérdéses. A tabella élén lépegető MTK-ról még egy árva szót se ejtettünk, pedig nem ártana. Ha ötből ötöt nyernek (hozható meccsek, az nem kifejezés), nincs miről beszélni, Józsi bácsit semmi se mentheti meg a pezsgőben fürdés élményétől. Egervárit ez a veszély nem fenyegeti és ha a nyilatkozatainak megfelelően cselekszik (ergo nem kalkulál), megcsípheti a bronzot, bár elég energiaigényes meccseken át visz az út odáig.


Íme a párosítások, a
final five:


MTK (54 ponttal 1.):
        Vasas (o), Nyírség (i), Tatabánya (o), REAC (i), szabadnapos


DVSC (51 ponttal 2.):

        REAC (o), szabadnapos, Fehérvár (o), Paks (i), Újpest (o)

Újpest (51 ponttal 3.):

        Fehérvár (o), Paks (i), ETO (o), DVTK (o), DVSC (i)

ETO (48 ponttal 4.):

        Paks (i), Honvéd (o), Újpest (i), Vasas (o), DVTK (i)


Aktuális formával, bírói töketlenkedéssel, megsérülő szalagokkal, felázott pályával nem tudunk mit kezdeni, bezavarhatnak a képbe. De nem jobban, mint a PVF, azaz a Paks-Vidi Faktor.

Gellei totál kiszámíthatatlan bandája például egyik kérdőjelet radírozhatja ki a másik után, a szabadidős kavarás jegyében. Töxyék mindhárom üldözőnek beinthetnek barátilag. Aki megbotlik Salamon szempillájában, gyakorlatilag ki is szállt a versenyből.

A négyes sarkában osonó fehérváriak bezzeg a tavasz menetelését prezentálják azzal, hogy bajnoki ikszből és bukóból is csak egyet-egyet gyűjtöttek az idén, a 7-in-a-row pedig éppen elég, hogy már most pénteken ráijesszen Tiszára és az urbanyizációból kiutat kereső kollégáira. Sitku és a játékszer együttes felbukkanása a kapu előtti ürességben nem más, mint biztos jele annak, hogy valamit nem sikerült levenni az edzői intelmekből. A Vidi még túrázik egyet Keleten, ezúttal Durica nélkül, ezzel azért Herczeg Bandinak számolnia kell, ha tényleg kupából akar szürcsölni a végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr87445499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabbit 2008.04.28. 21:46:24

Bízzunk benne, hogy nem Pakson pukkannak szét a piros mezes biciklista izmai! Legalább legyen tétje az utolsó fordulónak! Bár én a kéket érzem abszolút esélyesnek, szerintem nem is kell, hogy célfotó döntsön.
U.I.: Talán átszokom ide, a Fórum egyre siralmasabb.

Adamek 2008.04.29. 12:36:28

Talán a Vidi egy 100%-os hajrával még odaér :)
süti beállítások módosítása