Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Újvári edző-front

2008.01.16. 11:37 | Szarka07 | 4 komment

  Newcastle vára fölött szarkák helyett hollók és keselyűk repkednek. A hajdan bevehetetlen vár egy ideje nem tündöklik régi fényében ( konkrétan Robson távozása után, a 2003/2004-al kezdődően ) . Várát azóta már sokan védték, mégis sokszor kellett behódolnia újabb és újabb rablók támadásának.

 A vár nemes ura újra megunta a vereségekkel tarkított esztendőt, és az új évre ajándékul felmentő levelet küldetett Allardycenak, a Lovag utáni 3. várkapitánynak. Sokan úgy vélik, ideálisabb vezetőt talált, és bízott benne, hogy könnyedén várába csábíthatja. A célpont Harry Redknapp volt, Portsmouth várának jelenlegi kapitánya, de ő átlátva a helyzetet dupla zsold fejében sem cserélt volna hűbérurat.

Ezután már nem beszélhetünk tervezésről. Jelölt szép számmal akadt, a szélrózsa minden irányából érkeztek, hogy elfoglalják Újkastély várát. Vegyük hát szemügyre őket:

 

Első helyre kívánkozik a helyi legenda, a vár egykori legnagyobb harcosának neve, Alan Shearer OBE . A valaha kiváló harcos, a vár rettegett katonája már veteránként él a várfal árnyékában, arra várva, hogy karjára és kardjára újra szükség lesz. De ahogy ez lenni szokott, a helyi uraságok nem számítanak rá, katonának túl öreg, kapitánynak tapasztalatlan.

Pedig jobb embert nem is találhatnának a sereg megregulázására, ha a jó öreg Shearer nem tudná őket újra megnevelni és lelkesíteni, akkor senki a földön. Egyes beszédek szerint némelyeknél másodtisztnek megfelelne, de ebből a megaláztatásból nem kér az egykori legenda.

 

Máris adódik a másik jelölt, mely egykor maga is védte Újvár falait, egy újabb OBE: Kevin Keegan. A jelölt – egykor kiváló katona -  az alsóbb osztályból hozta fel a legnagyobb szintre várvédőit, öt éves kapitánykodása alatt a legjobbak közé emelte várát, és neki köszönhető, hogy a város legendája visszatért szűk hazájába. Úgy is gondolták egyes pletykálkodó polgáremberek, hogy a két OBE vezeti majd győzelemre a vár seregét, de jóval többen elvetik ezt a lehetőséget, miszerint a két hős képtelen lenne együtt dolgozni. Jelenleg munka nélkül, vigadva tölti életét, nevét csak a szél fújja, de nem zörög a haraszt…

 

Persze nem csak helyi „keménylegények” kívánkoznak a címre, sőt, egyenesen az öreg kontinensről érkezne „megmentő” – Gerrard Houllier személyében. A francia a kémek szerint már partra szállt Liverpoolban, a francia állam engedélyével kezében. Ám a dolgok gyorsan megváltoztak, mert újabb jelentések szerint már vissza is fordult, hogy átadja helyét kollégájának, a világjáró Didier Deschampsnak. Utóbbiról sokan regélik, ő érkezhet meg legelsőnek Újvár kapuihoz, bár a nemesúr nem kereste még fel. Hírnevét tekintve is ő számít a legnagyobb jelöltnek az öreg kontinensről.

 

 

 

Még messzebbről érkezhet egy másik jelölt, a holland  Martin Jol. A jelenleg „vártalan” hadúrt már sokan csábították, de mióta otthagyta Tottenham-et, nem vállalt semmilyen munkát. Egyesek feltűnni látták Újvár falainál a hajnali ködben, de a hír valóságtartalma Lock-Ness legendájával egyenértékű.

 

           

 

 Kétségkívül nem ő a legmesszebbről érkező kalandor. Az Újvilágból is érkezik jelölt, a rioi szambakirály, Abel Braga. A világ legjobbjai közt emlegetik, igaz legsikeresebb harcait az Újvilág homokpartjain vívta meg. Ő az egyetlen, aki név szerint bejelentkezett a címért, mivel vissza akar térni Európa frontjára.  Kérdés, mit szól ehhez jelenlegi kenyéradója, az Internacional.

 

            A külföldi hadak mellett, az anyaország vitézeiről is érkeznek hírek. A legvalószínűbb „befutó” hazai fronton az épp Londonban székelő Mark Hughes. A fiatal kapitány nemrég vált katonából vezérré. Rövid ideje alatt hazájával vívott sikeres harcokat, majd Londonban kezdett egy jobb gárda összeállításában. A nemesúr elsőszámú jelöltjeinek számított, de a francia megjelenésével háttérbe szorul.

 

            A helyzet persze semmiképp sem állandó, kémek, futárok és pletykák járják be a patinás vár termeit, minden órában megváltoztatva a jelenlegi favorit nevét. Lehet, mire ezen sorok az önök kezébe, illetve szemei elé kerülnek, már fel is tűnik egy újabb szerencsevadász, hogy Újvár vezére legyen, és ki tudja, nem-e ő lesz a végső befutó. Egy biztos, Újvárnak gyorsan szüksége van egy vezérre, mert az újabb rabló hordák már ma este megérkezhetnek.

           

Newcastle edzői a PL-ben:

 

Keegan (1992–97) • Dalglish (1997–98) • Gullit (1998–99) • Robson (1999–2004) • Souness (2004–06) • Roeder (2006–07) • Allardyce (2007–08)

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr64299439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silent82 2008.01.16. 12:24:43

Szerintem ha olyan edzőt akarnak aki motiválni tudja a játékosokat akkor Keegan az ő emberük. Ha viszont a szakmai tudás a fő szempont akkor Houllier vagy Deschamps lehet a legjobb választás. Én személy szerint Shearert látnám a legszívesebben a kispadon.

rabbit27 2008.01.17. 11:37:20

Keegan szerződtetése megnyugtatja a szurkolókat. Játékosként és edzőként is legendás státuszt vívott ki magának a klubnál. Rendezi a sorokat és jövőre egy Uefás helyre már oda is érhetnek.

Szarka 2008.01.22. 22:31:18

Már idén terv az uefa hely elérése, persze ehhez nagy hajrá kell, és még nincs nyoma, de a Bolton ellen 16! embert tudtunk csak kiállítani. két-három hét kell, hogy keegan keze munkája meglátszon.

Szarka 2008.03.07. 17:26:47

Pár hét eltelte után úgy néz ki, egyáltalán nem volt nyerő ötlet a leigazolása, és a 2-3 hét is hosszabbra nyúlik...
süti beállítások módosítása