Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Un nuevo Diego

2007.12.26. 14:48 | OJ | 2 komment

Franco Matías Di Santo - ha esetleg nem tudnátok - az új Maradona. Egészen pontosan a negyvenhetedik, ha mondjuk Agüerot is beleszámoljuk. A tehetsége figyelemreméltó, ez nyilván magyarázza a Diego-allúziót, ellenben a méret nem egyezik. Di Santonak bizony szoknia kell majd a szűk európai játékoskijárókat, lévén hogy 194 centi magas. Így már nem is annyira Diego, inkább Santa Cruz. Centernek született - és még olasz útlevele is van. 7 millió dollárt simán megér.

A '89-es születésű Di Santo karrierje Mendoza város ificsapatában indult, hogy aztán a profivá válást szomszéd földön tapasztalja meg. 15 évesen került Chilébe, az Audax Italiano természetesen nagy örömmel vette át, majd a termetére pillantva azonnal kezdőemberré tette a csatársorban, ahol másfél év alatt közel 70 meccsen 15 gólt szerzett. Kapott is egy instant meghívót az U20-as vébére gyúró korosztályos válogatottba, de a tornától megfosztotta őt a galád szakvezetés, név szerint Hugo Tocalli, akinek aztán - Romeróval, Agüeróval, Maxi Moralezzel, Mercadóval,  Fazióval, Zárateval, Insúával, Di Maríával együtt - csillogó aranyat akasztottak a nyakába... Bielsa, az új chilei kapitány viszont most azonnal postázná neki a válogatott dresszt, ha tehetné: Salasnak cseréje, Suazónak társa lehetne.














Januártól már elsősorban Drogbának lehet a cseréje az ifjonc Franco, köszönhetően névrokona, Frank Arnesen (a Tottenhamtől elhappolt tehetségfelelős) Latin-Amerikában posztoló játékosfigyelő kollégáinak, akik sok meggyőző erejű felvételt készíthettek Di Santóról, mivel a Chelsea nem átallt 7 millió dollárt átutalni érte a chilei klub számlájára. (Korábban az Udinese 2 millió euro fölött bizonyult komolytalan kérőnek, a Real meg ajánlatot se tett.) Így aztán hamarabb állhat munkába Londonban, mint a két keleti blokkos srác, akiknek Angliába szerződése még mindig lóg a levegőben.

Az alábbi videókon az Audax néhány idei meccsének gólcentrikus summázata tekinthető meg, a zöld-fehér 9-esben feszítő magas srácra tessék fókuszálni (mellékszálként ajánlanám a 14-es Orellanát és az Atlético Madrid által figyelt 10-es Carlos Villanuevát is, továbbá a Municipal de la Florida stadiont, az Audaxnak otthont adó létesítményt, utóbbit elsősorban a chilei arénákra izgulóknak). Ez itt például egy nem mindennapi gól, de akad még néhány szép Franco-dugó, például itt, itt és itt. Zárásként pedig egy Di Santo-dupla, amint az Audax kivégzi a Wandererst.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr61275448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silent82 2007.12.26. 19:29:24

1-2 év biztosan kell neki mire komolyan számolnak vele a Chelseanél!

Maradonapoli 2008.01.08. 14:08:07

Pedig egy Diegonak Nápolyban a helye! Így nem is igazi Diego... :P
süti beállítások módosítása