Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Itt hozzák az oroszok a Tankot

2007.08.18. 15:47 | OJ | 1 komment

"Melyik a világ legfélelmetesebb futballcsapata?" Amennyiben létezik ilyen szavazás, kapásból a Real-ra, Bocára, Chelsea-re, esetleg a Mamelodi Sundowns-ra gyűlnek majd a voksok, de ők mind a futottak még kategóriába lesznek csak jók. Megtekintett meccsek sora mutatja, hogy Wesley Sneijder piszok nagy lövő, és Drogba nemkülönben, de egy tankkal mégse vehetik fel a versenyt.

Viszont az az együttes, amelyik egy tankot tud feltolni a csatársorba, csöppnyi helyzeti előnybe kerülhet. Az ominózus gépezet egyébként argentin gyártmány (küllemét tekintve kevéske német beütéssel), a katonai junta emléke már épp szürkülni látszott, amikor a világra segítették a gondos buenos aires-i gépészek. Hiába, az elmúlt egy-másfél évben parkolópályán vesztegelt - önhiba kizárt, ugyanis tulajdonosainak nem volt szüksége az efféle agresszív harci praktikára -, na de majd most talán újraéled benne a militáns ösztön és ha nem teszi tönkre a zsigerekig hatoló orosz tél, lánctalpai alá préselheti az összes ellenállót.

Na de térjünk a konkrétumokra: az FK Moszkva váratlan, futballharcászati szempontból ugyanakkor kiváló megoldást választott, ezzel a nyári játékoskereskedés legmeglepőbb húzását produkálta. Míg a nagy orosz klubok szokásuk szerint csak a kelet-európai és a brazil piacot vizslatták új spílerek után, a kisebb moszkvai klubok közé sorolt FK egyenesen Barcelonáig repült, hogy friss embert kerítsen a csapathoz és ez az orosz futball drasztikus erősödése mellett is meghökkentő. Maxi López stílusával elsősorban a spanyol fociban otthonosan mozgó olvasók lehetnek tisztában. A katalánokhoz két éve  megmagyarázhatatlan igazolásként érkezett a colos blondie, a klassz debüt ellenére természetesen nem fért be, közben a Mallorca jószándékúan kikölcsönözte, de megvenni már nem akarta.

Így maradt a szembesülés a tényekkel: tűrhető ajánlat híján marad a Nou Camp lelátója - ami végsősoron nem olyan pocsék alternatíva, ha nem egy futballistáról lenne szó. A muszáj nagy úr, a szőkének meg kapóra jött a moszkvai invitálás. Új csapatában ott várja már három honfitársa, az orosz ligát jól ismerő Bracamonte, továbbá Pablo Barrientos és az U-20-as világbajnok garnitúra második legjobbja, Maxi Moralez. Társasága legalább lesz mindig, mégha nem is élete vágya a hagymakupolás vadkelet.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr17143178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maradonapoli 2007.08.18. 22:00:29

Azér az afro piac sem smafu, főleg a Rosztovnál -(volt az...) - mellékállásban ott is Sallói Pifu lehetett a manager... bár most elég szarul állnak ha jól tom... kiesés körül... :P
süti beállítások módosítása