Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Alakul ez...

2010.06.16. 18:10 | KoppányiG | Szólj hozzá!

Címkék: vb2010

A világbajnokságok idején gyorsabban telnek a napok, még akkor is, ha egy-egy meccs maga az örökkévalóság. Nem vagyunk továbbra sem elkényeztetve piszok jó játékkal, fordulatos meccsekkel, de a helyzet azért biztatóbb, mint három napja. Lejátszottak azóta ugyanis 8 meccset, ezek elemzése következik.

 

Ritka a magyar embernél, hogy egész nap a közszolgálatit nézi, de a nagy nemzetközi tornák mindig megdobják a nézettséget. Nincs is ezzel különösebb baj, ömlik a foci egész álló nap. Az hagyján, hogy a közvetítésekben a szlovákok „le lettek szlovénezve”, a hondurasiak kolumbiaiazva (ezt még leírni is nehéz volt), azért a kép csúszását a hanghoz képest igazán javíthatnák. Még csak az ötösnél van a labda, már ordítják is a gólt… Olyan ez, mint ha egy thriller végső, nagy jelenete előtt 2 perccel jönne sms-csíkon az információ: „A pincér lesz az áruló gyilkos.” Nem újkeletű probléma ez, Nagy Tímea Sydney-ben vívott döntőjének a közvetítésénél is 6 másodperccel korábban üvöltözött Gulyás László, mint ahogy a tus jött - úgy látszik, ezt így kell megszokni. 

 Na jó, nézzük a meccseket: a hollandok nehezen törték fel a dánokat, akik semmi meglepőt nem produkáltak, hozták, amit tudnak. Bendtner elöl piszok kevés lesz, bár a japán és kameruni védelmek ellen akár még ki is jöhet neki a lépés. Eliát tuti, hogy viszi valami nagy klub, a magyar védelem után oktatta a skandinávokét is. Kamerun csalódás, erről a meccsről többet nem is érdemes beszélni. Az olaszok gyengus produkciójuk ellenére tovább fognak jutni, de ez bajosan lesz elegendő az egyenes kieséses szakaszban a Cannavaro fémjelezte „remek védelemmel”
 

Jöttek másnap a szlovákok, akiket jól kikuncogtunk, de elmondhatjuk, így jár az, aki Új-Zéland ellen beáll bekkelni közvetlenül a vezető gól után. (Ők meg elmondhatják, hogy beálltak bekkelni Új-Zéland ellen a VB-n…) Az elefántok nagyot küzdöttek a luzitánokkal, gólra azonban nem futotta tőlük. Ronaldo zúgó kapufája után semmit nem mutatott az égvilágon, Drogbának meg volt egy olyan helyzete, amit karok nélkül is be kéne lőnie, nem hogy egy „szimpla műtöttel” – ehelyett majdnem kirúgta taccsra. Észak-Korea, amely elnevezést ők maguk kikérnek, remekül helytállt a brazilok ellen. Maicon megmutatta, miért nem Dani Alves kezd azon a poszton, Kaká pedig nevének és idei szezonjának megfelelően futballozott. Azért a padra igazán elférne egy Ronaldinho, de ha mindenképp ki kell őt utálni a selecaóból, akkor Diegót is le lehetne ültetni oda… Dungának egy esélye van befogni a károgók száját, ha megnyeri a tornát. Robinho, aki anyagi elvárásai alapján a skót válogatott csapatkapitánya is lehetne (igaz, ahhoz egy kicsit színesebb és technikásabb) remekül játszott, pazar assisttal debütálva Dél-Afrikában. 

A mai meccsek egészen parádés játékot hoztak az eddigiekhez képest. Chilének remek csapata van: kombinatív támadójáték, gyors passzok, meg egy Alexis Sánchez, akinek ha letisztul a játéka, egészen sokra viheti. Érthetetlen, hogy úszta ezt meg Honduras egy kapott góllal. A csoport másik találkozóján Hitzfeld alaposan leverte taktikailag a hasonló sikereket megélt del Bosque-t. Utóbbinak főhet a feje, hogy érdemes-e egy klasszikus csatárral játszani, amikor várható, hogy az ellenfél a saját 16-osán kívül sem nagyon akar merészkedni. Vagy amiatt, hogy helye van-e a kezdőben az Oscar-várományos Busquets-nek. Bebizonyosodott továbbá, hogy Navast vétek pihentetni. Svájc legyőzte az Európa-bajnokot, ezzel alighanem tovább is jutott a csoportból.


8 meccs, E-H csoport; díjakat most is osztogattunk: 

A hét elejének a: 

- pozitívuma: hoppá, megérkeztek a nézhető meccsek. Jövő héten már élvezhetőek is lesznek talán.

- negatívuma: annyit kritizálják ezt a labdát; így szitál, úgy szitál, a lövőkedv mintha nem lenne az igazi. Hol vannak a nagy gólok? (Ez a két mondat nem jött volna létre, ha Mbia, CéRoni vagy Xabi Alonso löketei beakadnak.) 

- csalódása: Spanyolország

Hiába a mezőnyfölény, a nyolcszáz kapuralövés, csúnya ez a 0-1. 

- meglepetése: Svájc

 Hitzfeld taktikájának és a hibátlan fegyelmezettségnek köszönhetően megvan a VB első igazi meglepije. 

- pozitív főhőse: Gelson Fernandes

Góljával óriási hidegzuhanyt engedett a hispánokra. 

- negatív főhőse: Simon Poulsen

Ez nem az a kapu! Nyilván kellett hozzá Agger is, de ezzel a balfék mozdulattal tulajdonképpen megnyerte a hollandoknak a meccset. 

- bravúrja: Valladares

Hát ezt meg hogy szedte ki? Casillas mutatott be hasonlót idén a Sevilla ellen, ez talán még azt is felülmúlta.

3:12-től a jelenet:  

- hazafija: Jong Tae-Se

Ehhez elég megnézni a videót:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr602086815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása