Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Who the hell is Joe Lewis?

2008.05.25. 23:38 | OJ | Szólj hozzá!


A címben olvasható kérdés jogos. Vajon ki a bánat Joe Lewis? A neve alapján kapásból rávágnám, hogy bokszoló, aki épp egy giccsövért pofozkodik valahol. Ha a ringtől messze is vagyunk, az igazságtól azért mégse. Joe tényleg a kezeivel keresi a sörrevalót. Kesztyűivel életveszélyes dolgokat terel új utakra. Kötelek helyett kapufák közt dobálja magát a negyedosztályban.




Húsz évesen millió fontos érték, ilyenből egy féltucat sincs a League Two mezőnyében.  A Peterborough United, megsejtve a kvalitást, klubrekordot jelentő 400 ezret csengetett ki érte a patinásabb Norwichnak januárban, szerencsétlen kanárik azóta faragják a csőrüket a ketrec rácsain.
Lewis néhány botrányosan jó védés után az U21 keretében találta magát - Wales ellen kapott is egy félidőt pár hete. Közben feltornászta társait a harmadik vonalba. Lewis kopogott, a trinidadiakra meg a jenkikre készülő Capello beengedte és talán le is ülteti a padra összvissz 50 alsóligás bajnoki és LC-meccs (Stockport, Morecambe és Peterborough) rutinjával, hadd élje át mindazt, amit eddig csak tévéből sikerült.

Felvillanhat előttünk Seaman karrieríve. A legendás bravúr- és potyaművész is volt egyszer nagyravágyó fiatal, szintén a Peterborough kapuja előtt írta a történelmet: az akkor is negyedosztályban vekengő klub négyezer fontért vette meg a játékjogát, majd amikor két évre rá a kettővel feljebb játszó Birmingham elcsábította az utánpótlás-válogatott Seamant, huszonötször ennyi került a klubház széfjébe. Seaman is pazar éveket töltött a nemzeti csapatban, de vele kapcsolatban a lepkével való rokonsága hamarabb beugrik, mint a szerencse.

Lewisnak lehet bármilyen bravúrindexe, le se tagadhatja azt a rendkívüli malacfaktort, ami a debütálás peremére segítette. Elvégre az egyes mezben látni kívánt figurák közül se Kirkland, se Green, se Carson nincs a keretben (Robinson pláne, hiányzik valakinek?), csak David James és az ő szakálla. Innentől a morc Fabión múlik, hogy ad-e a srácnak egy történelmi nagyválogatott percet. Emberemlékezet óta nem került válogatott öltöző közelébe játékos ennyire "lentről". A mancity-s Joe Hart személyében egy újonca már szinte biztosan lesz az EB-ről lecsúszó ánglusoknak, hát miért ne lehetne még egy..?

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr97487381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása