Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Banános Dzsó

2008.04.18. 17:55 | Greenie | 2 komment

Edouard N'djodo és Banános Joe több dolgoban is hasonlítanak egymásra. Edouard N'djodo nem tud focizni. Banános Joe sem tud focizni. Edouard N'djodo szereti a banánt. Banános Joe is szereti a banánt. Edouard N'djodo valószínűleg nem ismeri Banános Joe-t, és ugyanez valószínűleg igaz fordítva is.

És hogy mindezt miért írom? Mert már-már aggasztónak tartom, hogy egy N'djodo (innentől csak Dzsodó) szintű és képességű játékos vígan eléldegélhet a mai magyar futballközegben. Még ha csak az NB2-ről van is szó. Bár tegyük hozzá gyorsan hogy nemrég még a Honvédban, azaz NB1-ben "profiskodott"- Egész egyszerűen döbbenetes, amit ez a kameruni hétről-hétre nálunk művel. Ezt látni kell. Azt hiszem simán kijelenthető, hogy minden idők legképzetlenebb Fradi-játékosát ismerhettük meg a személyében. Legalábbis befizetek, hogy valaha volt még 1 ilyen.

Amikor idejött, én is azok között voltam, akik mélyen elítélték a banándobálást és a bőrszín alapján való megkülönböztetést, és természetesen még most is így gondolkodok. Leszarom a bőrszínét, már bocsánat. Mert sokak, és talán még Ő maga is, azt hiszi hogy ez vele a Fradisták nagy problémája. Jó, persze, tudom hogy mennyi agysebész van nálunk is, akik habzó szájjal niggereznék Eto'o-t vagy Drogbát is, ha valamelyik nálunk játszana. Nem. A nagy probléma, hogy szinte le sem lehet írni azt amit nem tud megcsinálni a labdával, ugyanis a sor gyakorlatilag végtelen hosszúságú lenne. A legalapvetőbb labdaátévtelekre, passzokra és lövésekre is képtelen, ennek ellenére 10 fölött termelt idén, mert azt is be kell vallani hogy döbbenetes képessége van arra, hogy hogyan botoljon bele úgy a labdába hogy abból gól legyen. Emiatt páran egyenesen máris a csapat oszlopos tagjának tartják. Hát igen végülis ugyanannyit tud hozzátenni a játékhoz, mint egy oszlop, a különbség csupán az, hogy utóbbi nem lenne fék a támadásokban.



És Ő nem alibizik. Ő nem a buszról levigyorgós, hétről-hétre a Rióban szocializálódó Bartha Lacika (aki amúgy szintén megérne egy postot). Hajt, küzd, de ennyit tud. [...]

A legszomorúbb az egészben pedig az, hogy valaki ebből az emberből focistát csinált és idehozta. Hogy kinek volt ez az érdeke, azt nem tudom. Azt szintén nem tudom, nem értem, hogy Csank mit látott benne, miért játszatta fordulóról-fordulóra, még akkor is, ha tényleg nem bővelkedtünk/bővelkedünk csatárokban. Nem tudom. És ha lehet, inkább nem is akarom megtudni. Már nem. Már csak annyit szeretnék, hogy a nyáron végre végleg búcsút inthessünk a mi Banános Dzsónknak.



Ja, és majd' elfelejtettem: C64-essel lehet netezni, csak a heggesztésnek tudni kell a módját. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr95431795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tmt 2008.04.21. 16:14:24



Nem kötözködés, meg minden, de el kell szomorítsalak, lehet C64-gyel netezni :)



Szegény dzsúdó meg legalább hajt, ahogy te is írtad :/

Adamek 2008.04.25. 10:33:46

N'Djodo nem ügyes. Megkockáztatom BLASZ szintű a játéktudása. Viszont csatár. És gólokat szerez. Ez is egy szakma (betanított szakma) mely szakmának nem feltétele a kivételes gömbérzék.
Mellesleg a c-64 kis hegesztéssel simán tud netezni.
süti beállítások módosítása