Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Hazai / Légiós / Érdektelen

2008.03.15. 13:22 | OJ | 1 komment

A lengyel szurkolók egy csekély, de nem elhanyagolható hányada a kedd estét azzal töltötte, hogy megtekintse a helyi ligaválogatott-légiósválogatott meccset. Nem igazán tudom, van-e a polákoknál hagyománya az allstar csörtéknek és az sem világos, hogy a nagy Leo levont-e valami következtetést az eredményt, illetve meccsen szereplő válogatottjai teljesítményét illetően, gyanítjuk, hogy nem írta tele a noteszét behívóra aspiráló nevekkel. No de mi a bánatért foglalkozunk most a lengyelek meccsével? Mindjárt kiderül.

Pár szóban elébb a szczecini mérkőzőkről, akik közt akadnak bőven olyanok, akik eséllyel pályáznak a lengyel EB-csapatba: Beenhakker nagyon favorizálja a Górnik Zabrze spílerét, a colos Zahorskit, továbbá Gargulát és a legiás Wawrzyniakot - utóbbi kettő jegyzi a hazaiak két gólját. Sőt, a légiósok sorából is lehet, hogy kijut valaki a kontinenstornára: a szövkap igencsak támogatná a Legia irányítójának, Roger Guerreironak a honosítását, ellenben a lengyel sportközvélemény már közel sem áll ilyen pozitívan ahhoz, hogy lengyel mezt kapjon a brazylijski geniusz. A mindeddig egyetlen átnevelt külföldi, Olisadebe emlékezetes mennyiségben termelte a gólokat. Roger is villoghatna a jövőben, már amennyiben leokézzák az állampolgársági kérelmét. A brazil csak a második félidőre húzott dresszt kedden, akárcsak klubtársa, a zimbabwei gólász Takesure Chinyama, aki csöppnyi túlzással az Ekstraklasa Dourandija, csak épp két klasszissal ügyesebb, ráadásul ötletesebben is örömködik a gólja után, lentebb meg lehet tekinteni, hogyan.


Hát igen, abban az országban, ahol 38 millió fociláztól fűtött ember egyszerre számol vissza az EB nyitányáig, talán van némi létjogosultsága az ötletnek, hogy a hazai kvázi-válogatottat és a légióscsapatot barátságosan egymásra eresszék. Nálunk is voltak hasonló meccsek a kilencvenes évek közepén, most pedig hosszú szünet után újraéledni látszik a hazai-légiós parti. Más kérdés, hogy minek? Az érdektelenség a nagysikerű ligakupa-meccsekéhez mérhető. Ha csak negyedannyi látogatója lenne a rendezvénynek, mint Szczecinben (ez úgy négyezer főt jelentene), már jobban gurulna utána a sör, ha meg esetleg focit is látnánk, az maga lenne a gyönyör.


Időpont még nincs, helyszín sincs, de ligacsapatunk már van, hála az égnek. Az előrelátó MLL és a HLSZ  már összetrombitáltatták a néppel - az nb1.hu látogatóival -, kit akarnak a pályán látni, sőt, ha nevezett játékosok nem tudnának megjelenni, a pótlásuk is biztosított.
No de vajon milyen taktikai finomsággal lep meg minket Egervári?
Hülyét csinál-e a fürge Meyé Pollákból?
Ad-e gólpasszt Davidov Kouemahának?
Megharcol-e Léderer a légiósok nevével?
Több lesz az ingyenjegyes, mint a fizető néző?

Szánalmas dolog-e egy ilyen meccsel "kompenzálni" az amúgy is madárnak nézett szurkolót?


Számtalan szurker nevében mondhatom, rém izgatottak vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr58381996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása