Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

A holland zseni újra nekifut

2007.10.07. 22:20 | OJ | Szólj hozzá!

Október első víkendje sok mindenről maradhat emlékezetes (Messi-vezérelt Barca-siker; Afonso Alves szolíd hét gólja a kilencből; Huszti és Hajnal körül rajongó Bundesliga - hogy párat említsünk), de egy újrakezdésről különösen. Újrakezdeni sose késő, még akkor sem, ha már a nép, mely egykor a létező legváltozatosabb módokon ajnározta zsenialitásodat, hirtelen elfelejtette, hogy a világon vagy. A dicsőség gyorsabban múlik, mint gondolnád, lezserül kacsintasz egyet a publikum felé és máris a süllyesztőben visszhangzik a neved. Mint egy sorozatszínész, akit egy éjszaka alatt kiírtak a sorozatból.

Ki tudná fejből felsorolni a klubjait, mióta elhagyta Barcelonát? Ki emlékszik az utolsó góljára? Na és ezekre meg ezekre itt ki emlékszik? Ki hinné, hogy már 31 éves? Patrick Kluivert megint megpróbálja. Amilyen hirtelen a világsztár közé került, olyan hirtelen tört derékba kivételes pályafutása. Pedig minden idényben volt klubja a katalán évek után, Newcastle, Valencia, tavaly Eindhoven - csak épp sérülésből is jutott minden évszakra. Már a hollandiai hazatérést is csak csendes felhajtás övezte, az meg szinte alig kapott publicitást, hogy idén nyáron Claude Puel hívó szavára a Lille-hez szerződött. Korábban még nem fordult elő olyan helyzet, mint a franciáknál: itt nem igazi csillagokkal van körbevéve. Valójában ő az egyetlen. Ugyanis a szimpatikus lille-i kiscsapat BL-szereplései ellenére sem szállt el magától: jelentéktelennek hitt, ismeretlen játékosokból gyúr csapatot Puel évről évre, közben nyaranta eladja az értékké nemesedő spílereket, hogy helyüket nevesincs hazai fiatalokkal és kiugrásra áhítozó külföldiekkel pótolja.
 

Kluivert 
megszerzése a fentiek ismeretében egyrészt váratlan húzás, másrészt nem kis felelősség, még az is lehet, hogy hónapok távlatából csak egy túlontúl optimista lépésről, egy nem kívánt felelősségről beszélnek majd a klub szimpatizánsai. A Patrick-project kimenetele nyilván még ismeretlen, de az holtbiztos, a csatár számára valószínűleg a francia kaland lesz az utolsó próba. Egy csillagportól mentes, munkás környezetben szerezhet újra tartalmat a Kluivert névnek és akik a múltban rajongtak minden labdaérintéséért, most megint bízhatnak egy egészen rendkívüli futballista visszatérésében.





Mindenesetre ami eddig vele történik, nem rossz: pár nappal negyedik gyermeke, Shane Patrick születése után, második lille-i meccsén a Valenciennes már be is köszönt - mégha csak büntetőből is -, győzelem felé (3-0) irányítva új csapatát.

Sérülésekkel a horizont mögé és minden rendben lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr26189480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása