Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Dömétlenítés

2007.09.28. 23:13 | OJ | 3 komment

A lényeg az, hogy maradjál csendben. Ne pofázz, ne kommentáld az országos cimborád helyébe lépő újgazdag digókat, meg se próbáld megkérdőjelezni a korrektségüket, pláne ne a legolvasottabb bulvárlap hasábjain. Ha egy mód van rá, véletlenül se tégy említést arról, hogy pár srácod hitelbe veszi a sóskiflit és gyomorideggel várja a számlákat, és ha mégis, lehetőleg ne hozd összefüggésbe ezen tényezőket a nehezen negligálható ténnyel, miszerint nem kapnak pénzt x hónapja. Ellenkező esetben "távozni kényszerülsz", ún. kirúgnak.

Sopronban pár éve a Káposztás utcai létesítmény volt a legkedveltebb objektum a Tűztorony után. Jelenleg viszont egy sötét lyuk. Ember nem tudja, mi zajlik odalenn, de amit mégis tudni vélünk, elkeserítő: az anno megmentőként érkező repülős Máriusz előbb sikeresen szétdúrta a várat, majd a romokat néhány üzletemberjelmezbe öltözött italianora hagyta. A cselgáncs nemzetközi vonalán működő tulaj a minap még saját magát ostorozta, amiért barom módon nem Dömét invitálta a padra a züllés előtt, aztán szinte tízóraizás közben elpasszolta az elkúrt bizniszt a mifelénk csupán "olasz befektetői csoportként" ismert vállalkozóknak, s azon melegében, ahogy egy ügyeskedő kozmopolitától elvárható, fel is szívódott.

A romokon terepbejárást tartó újdonsült vezérek aztán szokás szerint előálltak a nagy ötlettel: otthonról kerítenek szakembert, ahogy ez már a Vízer-éra alatt is megesett (bizonyos Roberto Landi tevékenységére nyilván sokan emlékeznek), ergo az élő szerződéssel rendelkező Dömének felkínálják a békés birka módra történő távozás lehetőségét. Végsősoron sok reszkír nem járhat a döntéssel, elvégre jelen eredmények (progresszívan az alja felé) és teljesítmények (Döme nemzetisportos csatornán fenyített be pár Pestről kiszakadt fiatalt, hogy jó lenne élőben is úgy focizni, mint Playstationön, nem is szólva az év eleji gyorsban igazolt Ronaldinho-hasonmás Tchanáról, az nb1 egyik bántóan gyenge és kiemelten képességhiányos játékosáról) tükrében nemhogy formaingadozásról, még formáról sem beszélhetünk, így aztán egy-egy el-elcsípett ponton túl másban bízni nem érdemes. Magyarán, ha Détári szakmai indokok alapján ítéltetik száműzetésre - elvégre a formábahozás az edző felelőssége -, hát, az a verdikt sem lenne megalapozatlan.

A birka attitűd sose volt Döme sajátja. Ennek köszönhetően - a tragikomikus elemek sorozatának legújabb elemeként - már a sporttelepre se mehet be, jobbanmondva, bemehetne, csak a biztonsági erők Kópházáig repítenék szerencsétlent. Döme azonban ragaszkodik a padhoz - de leginkább a korrekt viszonyokhoz. Na nem mintha túl sok jelentősége lenne a hisztinek: az új góré könnyen rendezkedhet, miután bevette magát a klubba, jóformán ok se kell a felmondáshoz. Ilyen kulturált bánásmód után viszont bolond, aki nem szedi a cókmókját, lehet az érintett pályakezdő edző, világválogatott, bárki.

Döme nem egy bonyolult figura, de hogy ne lenne tisztában azzal az alapvetéssel, hogy az új főnökkel való incselkedés a legritkább esetben szül jó vért...? Hát, ezt nehezen hiszem. Most viszont igaza van: van, amikor már tényleg nem fér több a pohárba.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr15180228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silent82 2007.10.01. 10:12:32

Dömével az a legnagyobb baj , hogy akkor is összerúgja a port valakivel ha nincs is rá oka! Szerintem ezért van az, hogy sehol nem töltött még el annyi időt, hogy megmutathassa mit is tud valójában!

J_W 2007.10.05. 15:18:27

OJ, ez az utolsó mondat kicsit kétértelműre sikeredett :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.10.05. 22:07:58

Nem is figyeltem, milyen igaz... :)
süti beállítások módosítása