Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Cella helyett Villa

2007.09.03. 22:27 | OJ | Szólj hozzá!

Az Aston Villa rendesen beizzította magát a játékospiacon, a jobb szezon reményében szépen költögettek Birminghamben a nyári hónapokban (ugyanez igaz a PL-be visszajutó kékekre, a Cityre is), sokra tartott játékosok érkeztek a Villa Parkba. Pár napja Zat Knight is csatlakozott a megfiatalított, megvérdoppingolt Villa keretéhez, sőt, góllal járult hozzá a Mourinho-bagázs legyűréséhez. Őt veszi fókuszba ez a post, melyből kiderül, hogy habár az angol futballsztárok belterjes világában zajlik az élet rendesen, történnek még benne szokatlan dolgok. Nem mindennap fordul elő ugyanis, hogy egy spíler a rendőrségi őrízetből (sic!) esik be az ő bemutatására összetrombitált sajtótájékoztatóra.

Bizony, így történt. Ki gondolná, hogy a képen új csapata mezével tetszelgő Zat Knight pár órácskával korábban még a helyi kapitányság dolgozóinak társaságát élvezte? A kiváltó ok prózai: rosszkor volt rossz helyen. A focista és öccse, Carlos a muter Birminghamhez közeli házában tartózkodtak éppen, amikor a hajnal leple alatt megérkeztek a zsaruk és lekapcsolták a bennlévőket. Valóságos knightmare. Hogy ki mit csinált, rejtély fedi, de hogy a levegővételen kívül túl sok legális nem történt odabenn, az fix, a rend őrei ugyanis lefoglaltak némi kábszert az objektumban. A játékos nevén lévő másik épületbe is bevette magát a drogellenes különítmény, de anyagra ott nem leltek.

Amennyire hinni lehet a Sun informátorainak, valójában a tesóra volt kíváncsi a rendőrség, ő drogbirtoklás (class-A drugs offences) gyanújával benn is ragadt az örsön, míg a focistáért - mivel nem vádolták meg semmivel - ügynöke letette az óvadékot, hogy aztán a délután langymeleg óráiban véglegesíthesse a tranzakciót a Villa Parkban. Természetesen egy árva szó nem esett a lefoglalt cuccokról és őrízetben (őríZat, bocs, nem hagyhattam ki) töltött órákról... Jogos, mi a bánatnak kellett volna felizgatni szerencsétlen villásokat, így utólag is elég kellemetlen, hogy az új szerzeménynek egy perc játék nélkül is sikerült a lapokban landolnia. Pláne, hogy állítólag pelenkás kora óta Villa-szurkoló, ahogy ő mondja, Aston local boy. Jó, persze, ilyenkor mindenki az új klubját szereti a világon a legjobban. Knight ügye szerencséjére csak azért nem kapott nagyobb visszhangot, mert a tincskirály Ronaldo is épp a hétvégére időzítette n+1-edik csoportos orgiáját, ahová jó házigazdához méltó módon meginvitálta újdonsült spanjait, Nanit és Andersont...és hát, a luxuskurvák képriportja mellett Knight családi drámája labdába se rúghat.

Sportszakmai szempontból nézve, a 27 éves hátvéd átigazolása beleillik a Villa koncepciójába. A lehetőségek látszólag gátat szabnak a törekvéseknek, hiszen 6-8 klubbal - köztük a fontmilliókban hempergő nagyokkal - kell ölre menni a kiszemeltekért, de azért nincs ok a nyavalygásra, O'Neill terveit szépen támogatja forrásokkal a klubvezetés. Így sikerült szerződtetni januárban a nagyválogatottba tendáló Ashley Youngot (9 millió font), majd Reo-Cokert (8,5 millió), Harewoodot (kb. 4 millió), Knight-ot (3,5 millió), miközben az északír mester a csapatban tudhatja az utánpótlás-válogatott Luke Moore-t, Agbonlahort és a Gera Zoli csapattársaként megismert, kölcsönbe érkező Curtis Daviest is. Ráadásul a Davies-Knight tandem beszerzése jogos igényként merülhetett fel O'Neill részéről, hiszen Mellberg meg Laursen bármikor lerobbanhatnak, helyükre pedig kevés az alternatíva.

A hatalmas termetű bekk igazolása már tavaly is ott volt a tervek közt, csak épp a megvalósításig nem jutott el a dolog, mert Coleman, a Fulham ex-managere nagyon ragaszkodott a játékoshoz, aki az utóbbi időben csapatkapitány is volt - igaz, az utóbbi időben már nem a walesié volt a kispad. Knight a londoniak alapembereként egészen a válogatott keretig emelkedett - részt is vett a két évvel ezelőtti amerikai túra (ahol a manchesteri Richardson két góllal debütált) mindkét meccsén -, újabban viszont nem került a legjobbak közelébe se. Köztudott, a világ legsérülékenyebb belsővédői az angol válogatottban játszanak, számítani lehet rá, hogy az EB-ig egyszer nem tudnak majd a standard védősorral felállni, egy jó Knightra pedig így szükség lehet a továbbiakban.

Az átigazolásnak a drogdíler öcsi felelőtlensége mellett van némi különleges mellékíze. Emberünkkel, úgy tűnik, játszanak odafenn: egy hete, utolsó fulhames bajnokiján - mit ad az ég, a Villa Parkban - rém indiszponáltan játszott, fejben bizonyára már a helyiek öltözőjében járt és a szekrényét rendezgette - öngólja után le is cserélték. Birminghami karrierjét ellenben bombafejessel nyitotta a hétvégén, hozzájárulva egy meghatóan szép sorozathoz (mint ismeretes, a Cselzi hagyományosan szívni jár a Villához, hálistennek) és így talán ahhoz is, hogy élete klubja kilábal végre a többéves halódásból és meglódul az él felé, ahová egyébként tartozik.


A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr30156815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása