Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Válaszd az életet!

2007.08.27. 16:21 | OJ | 4 komment

A hétvégét a zenés szórakozásnak szenteltem, így aztán le kellett mondanom a dupla ligastartról. A Real-Atlético, azt mondják, zseniális volt, Agüero révén már elsőperces góllal nyílt a bajnokság. A Barca nagyot küszködött Santanderben, az Inter szintúgy a saját bajnokiján; a Juve összetörte a Livornót, a sárga tengeralattjárósok ugyanezt tették a keményen erősítő Valenciával. Repülőrajtot vett a Sevilla is, bár a meccs 35. percétől kezdve aligha érdekelt bárkit is, hogy csak egy körömélnyivel nyernek épp, vagy netán tönkreverik a Laudrup-féle Getafét. Mert a futballvilág megremegett, már megint.

Nem kell taglalni, számunkra mit jelent egy élettelenül földre zuhanó játékos látványa, mindenkinek önkéntelenül bevillannak a guimaraesi képek. Mikin nem tudtak segíteni, Antonio Puerta viszont még tartja magát a gyors segítségnek, a körültekintő ápolásnak köszönhetően. A csapattárs Dragutinovics valószínűleg az életét mentette meg, pedig a spanyol mögötte csuklott össze, nem is láthatta, mi történik, csak egy megérzés lehetett, egy szokatlan hang, esetleg egy folt a periférián, ami miatt hátrafordult. Puerta a legutóbbi sajtóközlemény szerint válságos állapotban fekszik a kórházban, de minden más csak találgatás, az egyik forrás pozitív előrelépésről számol be, a másikban az agykárosodás lehetőségét feszegetik. Nincs most olyan prognózis, ami elég megnyugtató lehetne családnak, társaknak, szurkolóknak. A felépülés még beláthatatlan messzeségben van, a közvetlen életveszély sem múlt még el.














Sokaknak a liga egyik legszimpatikusabb játékosa. Rendkívül jó szellemű, tehetséges focista. Alig fiatalabb nálam. Teljesen érthetetlen, hogy egy 23 éves, elvileg makkegészséges fiatalembernek miért kell szívrohamokkal megküzdenie, újraélesztéseket átélnie. Persze, ugyanez a kérdés fogalmazódik meg mindenkiben és fogalmazódott meg mostanában egyre többször, undorítóan sokszor. Meg nyilván a felelősség kérdése, de ezt most nincs értelme feltenni. Bár később se kéne...

Kegyetlen a világ, gyilkos ütemben zajlik, egy pillanatnyi eseménysor, egy váratlan, előrejelezhetetlen történés is könnyen fatális kimenetelű lehet. A szívre kell a legjobban vigyázni. A szív az élet. Nem tudni még, hogy lesz, életben marad-e vagy nem, azt sem tudni, meghozhatja-e még majd a döntést. Szurkolok, hogy kapja meg az esélyt, hogy legalább választhasson: saját felelősségre játszik tovább vagy az egészsége érdekében felhagy a sporttal.





Mondanám, Antonio, válaszd az életet! De tudom, akinek a sport
az élete, ennél a döntéskényszernél egyszerűen nem létezik gyötrelmesebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr19150374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silent82 2007.08.27. 22:37:52

Sajnos egyre több az ilyen eset és az okokat a legtöbb esetben nem is tudjuk meg! :(
Valamit tenni kellene az illetékeseknek, mert a foci a sport nem csak az üzletről szól, hanem az emberekről is.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.08.28. 18:22:58

A választás lehetősége már nem adatott meg.

Antonio, nyugodj békében!

Szarka07 2007.08.28. 19:21:02

Nyugodjon békében, szegény :(

RAUL7 2008.08.28. 14:16:35

1 éve... Hasta siempre, Antonio!
süti beállítások módosítása