Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

"Minden jóban kell hogy legyen valami rossz!"

2007.08.22. 11:10 | Spari | Szólj hozzá!

Marketing szakirányon végeztem, a szakdolgozatom is a labdarúgásunkról írtam. A labdarúgásunkról, amely mára focivá degradálódott. Hogy is szólt szegény megboldogúlt Puskás Öcsi bácsi klasszikussá váló mondata?

 

„Kis pénz kis foci, nagy pénz…”

 

Na de miből lenne itt „nagy pénz”? A tévé közvetítésekért sok esetben a csapatok fizetnek (Bármilyen hihetetlen, így van. A tulajdonos ezáltal képernyőre „küldi” szponzorait, így a tőlük befolyt nagyobb bevétel bőven ellensúlyozza a stadion helyett a tévét választók táborát) Az MLSZ a liga nevét nevetséges 200 millió forint/év áron adta el a Heinekent képviselő Soproni Sörgyárnak. Mire ez a pénz minden kezet érintve eljut a csapatokhoz arra nem lesz elég, hogy az idegenbeli utazások árát fedezze. Az ajándéktárgyakból befolyó összeg minimális, ahogy a jegybevétel is. Marad tehát a csodavárás és a reménykedés, hogy egy-egy Hemingway megbolonduljon és pénzt öntsön a feneketlen zsákba.

 

Azonban a lelkes, ám hozzá nem értő klubvezetők gyakran megfelejtkeznek egy aprócska tényről: jó ötletekkel, aprócska trükkökkel igenis lehet népszerűsíteni a focinkat, ki lehet csalogatni a nézőket a meccsekre.

 

Éppen ezért örömteli, ami az utóbbi 1-2 évben Nyíregyházán történik. Nem tudom kinek kell gratulálni a remek ötletekhez (Sziky úrnak, esetleg Banka úrnak, Karakó úrnak vagy esetleg Nagy úrnak?), de látszik, hogy gondolkodó tulajdonosi körünk, vezetőink vannak.

 

Nem kell itt nagy dolgokra gondolni: a helyi Gold FM rádió élőben közvetíti a meccseket, a város buszainak oldaláról a Szpari játékosai mosolyognak vissza, a két helyi televízió valamelyike szinte rögtön a meccs után leadja felvételről a mérkőzéseket. A játékosok véradásra csalogatják a szurkolókat, a csapat honlapján Bagoly Gabinak tehettünk fel kérdéseket, jövő héten mindenki „Kapája”, Ambrusz Árpi lesz soron. Megszületett a csapat új himnusza, ami olyannyira jól sikerült, hogy az autóban azóta csak az szól! Elindult végre a mezek, ajándéktárgyak értékesítése, a bérletek eladását folyamatos akciók kísérik (akár 15 forintért is lehetett vásárolni éves bérletet!). Mind-mind egy nagyszerű ötleten alapul, kivitelezésük szinte nem került semmibe, de elérték, hogy újra futball-láz  legyen a városban!

 

Ezek után már csak két dolgot áruljon el nekem valaki: ha ennyire figyelünk a részletekre, a szurkolókra, akkor miért kellett eltörölni a nők és a 14 éven aluliak ingyenes belépését a mérkőzésekre, miért kell a vidis Farkas Balázs szavaira infantilis módon reagálni a csapat hivatalos honlapján?

 

A hab a tortán a múlt hét szerdai, Vasas elleni ligakupa mérkőzés eseményei voltak: az edzést befejező kölyökcsapat és a főként anyukákból álló szülői had úgy gondolta, hogy a gyerekekkel megnézik a Szpari meccsét. Nem kell senkinek sem ecsetelni, egy gyereknek mekkora élmény közelről látni a „sztárokat”, azonban néhány agyatlan biztonsági őr kiparancsolta őket a stadionból. Halkan jegyzem meg: a ligakupa mérkőzéseket a 14 éven aluliak és a nők ingyen tekinthetik meg. Erről nem kellett volna tájékoztatni a biztonsági őröket?

 

Szóval ez az egész történet olyan magyaros. Talán meg kellene változtatni az ismert közmondást:

 

„Minden jóban kell hogy legyen valami rossz!”

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr32145891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása