Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Piros-Fehér-Zöld

2007.08.21. 13:04 | Szarka07 | 2 komment

Három szín, melyről több, mint száz millió embernek a haza jut eszébe. Így vannak vele a mexikóiak, az olaszok és hát szerény kis hazánk is. Utóbbi kettőről szól most a történet.

 Ugyanis a Squadra Azzura tiszteletét teszi Budapesten, mielőtt újrajátszanák a 2006-os VB döntőjét. Tisztes névsor látogat el hozzánk: 14 világbajnok koptatja majd az amúgy se makulátlan gyepet a Puskás-Ferenc stadionban. Hogy aztán a pályán, vagy csak a vonal mellett, bemelegítéskor, az holnap dől el.

Az előzményekről sokat nem beszélnék: a hol megerősített, hol tagadott szerződés szerint 130 millát kóstál egy világbajnok kihívása.  Végül is eljutottunk oda, hogy a világbajnokok már a spájzban vannak.

És azóta ha nincs is olasz-láz ( a spanyol válogatott esetében nagyobb gond lenne ) , a foci terén mindenki ezt az eseményt várja. Ennek remek nyoma volt a sztárok nyomulása az Ibusz irodákba, a csoportos fotózás a VIP jegyekkel. Hosszú sorok kígyóztak az első cetlikért, és mostanság a kék mez is gyakrabban tűnik fel az árusok portékájában.

„A gyerekek közelről láthatják azokat a klasszisokat, akiknek a mezeiben futballozhatnak.”

Remek kijelentés és meglátás Kisteleki István MLSZ elnöktől, ugyanakkor mélyen lesújtó. Rendezhetnénk szavazást „ kinek milyen meze van” kérdéssel, az eredményben csak egy lenne biztos: nem lesz magyar a dobogón. Szégyen , nem szégyen, sokunknak nincs a ruhásszekrényében magyar mez. Nekem sincs. És vajon odakint a meccsen vajon hányuknak lesz?

Sokaktól hallottam, hogy nem jönnek ki a divatparádéra. Sajna a magyar szurkolók egy része nem akar részt venni a szurkolásban. Megérthető, én se akarnék szégyenkezni a több ezres kék áradat láttán, miközben én a kapu mögött „árválkodom” pár száz ember társaságában. Több, mint 15000 jegy elkelt, viszont mégsem teljesen úgy, ahogy várták. Az MLSZ hihetetlen osztogatásba kezdett a sportszervezetek felé. Divatból így most jóval több lesz, mint „hivatásos szurkolóból”. Jóval, jóval több.

Hogy a meccsről is beszéljek: A mérkőzéssel visszatér az a kellemes helyzet, hogy igazi profikkal küzdhet meg a magyar válogatott, azzal az elittel, akitől tényleg lehet tanulni. A különbség könnyen ábrázolható: Amíg az olaszoknál Francesco Totti hiánya miatt „sírnak” , addig nálunk Balogh Béla kiesése jelenti a káoszt, olyannyira, hogy az MTK-ban sem alap kezdő Pintér Ádámot hívta be. Hiába, ha nincs megfelelő alap, meg hát fiatalítunk agyba-főbe.

Jó hír, hogy Végh kikerült a válogatottból, kár viszont, hogy a jelöltek sem jelentenek minőségi javulást. Filkor Attila itt van, kapott is pár jó tanácsot a VB döntő „hősétől” , Materazzitól: vigyázzon, mert Gattuso a gatyáját is letépi.

Félek tőle, így lesz. A magyar válogatott eddig se volt egy harapós fajta, bezzeg Gattuso…

Azt hiszem, most megtanuljuk, milyen is a taktikai fegyelem, a látható taktika, mely nemcsak papíron és táblán valósul meg, illetve azt is látni fogjuk, mi a dolga egy szűrő középpályásnak, hogy ne legyen átjáróház a bal oldal még a védőknek is. Figyeljen, tisztelt, kedves , Várhidi úr!

A kint ülőknek pedig megjegyzem, messze nem mindegy, milyen szögben lengetik zászlajukat. Ha tehetik, most írják fel zászlaikra a felhasználási útmutató alá: Kéretik „hosszában” használni.

 

A magyar keret:

 

Szövetségi kapitány: Várhidi Péter

 

Kapusok:
Fülöp Márton (Leicester), Balogh János (Debrecen).
Védők:
Szélesi Zoltán (Cottbus), Csizmadia Csaba (Mattersburg), Pintér Ádám ( MTK ) Vaskó Tamás (Bristol), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion).
Középpályások:
Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Genk), Leandro (Debrecen), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Buzsáky Ákos (Plymouth).
Támadók:
Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Priskin Tamás (Watford), Feczesin Róbert (Brescia), Dzsudzsák Balázs (Debrecen), Halmosi Péter (Plymouth).

 

Az olasz keret:

 

Szövetségi kapitány: Roberto Donadoni

 

kapusok:

Marco Amelia (Livorno), Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluca Curci (AS Roma)
hátvédek:

Andrea Barzagli (Palermo), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Marco Materazzi (Internazionale), Massimo Oddo (AC Milan), Cristian Zaccardo (Palermo), Gianluca Zambrotta (FC Barcelona)
középpályások:

Massimo Ambrosini (AC Milan), Alberto Aquilani (AS Roma), Aimo Diana (Palermo), Gennaro Gattuso (AC Milan), Angelo Palombo (Sampdoria), Andrea Pirlo (AC Milan)
csatárok:

Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Filippo Inzaghi (AC Milan), Fabio Quagliarella (Udinese), Luca Toni (Bayern München)

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr48145069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adamek 2007.08.21. 17:02:42

Majd jól megsértődik Algéria, Madagaszkár, Irán, Libanon, Maldív Szigetek, Omán, Tadzsikisztán -remélem nincs több ilyen színkombináció a zászlók közt :)

Szarka07 2007.08.21. 17:13:55

adamek: Igaz, bocs, akkor legközelebb felsorolom az összeset :) Egyébként focinagyhatalmak vannak felsorolva, ja és mi :)
süti beállítások módosítása