Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Tripla a semmiből

2007.08.14. 00:02 | OJ | 2 komment

Magyarfoci-blog vagyunk, ettől függetlenül nézelődünk jobbra-balra egy kis furcsaságért, mer' mér' ne. Ahogy nézegettem az Újpest-Kaposvárt az egyik adón, a francia összefoglalót meg a másikon, felvillant előttem egy érdekes párhuzam, bár ez lehet, hogy csak számomra jelent érdekességet. A kaposváriaknál ügyeskedő André Alves anno vagy két éve úgy robbant be a csodás nb1-be, ahogy talán maga se gondolta volna: mint bizonyára sokan emlékeztek, még kispesti színekben, full ismeretlen játékosként egy csupafejes-mesterhármassal tisztelte meg a nemzet klubját. Valójában véghezvitte azt, ami csak a végtelenül szerencsések és az isteni tálentummal születők kiváltsága, habár ő nem tartozik sem a mákerek, sem az übertehetségesek közé, mindössze egy átlagos támadó, aki klasszul megél egy rokonszenves vidéki társulatban. Csakúgy, mint két kollégája, akikről a következőkben esik szó.


A franciákra átkapcsolva - és akkor itt nyer értelmet ez a kuszán kezdődő bejegyzés - egy Túlio De Melo nevű fiatal brazilra (felső képen) lettem figyelmes, amint éppen gólt szerzett a Le Mans színeiben a Sochaux kárára. Sorban hármat, röpke félóra alatt. Csereként beállva elébb a megítélt büntetőt vágta be, majd egy rettentő komikus helyzetből húzott hasznot: a kapusa kirúgását üldözte, a bekkek szunyókáltak, az egyik védő meg a portás egymásra vártak (amolyan "Sanyikám-akkor-most-te-hozod-ki-a-sört-vagy-én-menjek-oda-érte?" szitut kell elképzelni), a brazil meg karnyújtásnyi távolságból a hálóba passzolt a tétovák közt... Némi adatgyűjtés után kiderül, hogy De Melo már a harmadik évét kezdi a Föld azon kevés pontjának egyikén, ahol az emberek a cikázó játékosok helyett inkább vetélkedő versenygépekre kíváncsiak, hát ezen produkció után páran bekukkantanak a stadionba is, hogy a cipőiben rejtező erőforrást megtekintsék.


A nyitókörben is volt ám egy hattrick a francia ligában, szintén egy ismeretlen spílernek köszönhetően. Johan Audel-t (alsó képen) a nyáron átadólistára tették a szépen meggyengülő Lille-nél, a tavaly újoncként tisztességesen küzdő és így bennmaradó Valenciennes meg elvitte. A bravúros szezonnyitó két tényező miatt is figyelemreméltó: 1. a kicsik jól elagyabugyálták a BL-be készülő Toulouse-t, akik meg két napja egy visszhangos bajnokin legyűrték a bajnokot... 2. a klubnak van egy majdnemgólkirály csatára Savidan személyében, aki csúnyán elfelejtette beizzítani a góllövőprojektet, ellenben Audel négynél jár két kör után, és ez bizony egész bíztató szezonkezdetet feltételez, pláne ha Savidan kolléga csatlakozik.


Ezek után nem kell majd csodálkozva pislogni, ha Tchana ország-világ megrökönyödésére kivágja a rezet a következő fordulóban. Úgyhogy itt hívom fel azok figyelmét, akiknek a csapata a közeljövőben összeakad a soproniakkal, hogy a Ronaldinho-külsejű veszedelemre tessenek odafigyelni, ül a srácban egy pár gól, a kérdés az, mikor jönnek ki azok a gólok...

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr5139398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silent82 2007.08.14. 17:01:59

Bárcsak az nb1-ben lennének ilyen képességű ismeretlen játékosok.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.08.16. 21:18:38

Kiegészítés gyanánt jegyzem meg, hogy Savidan elkezdte faragni a lemaradást, a gólokkal hadilábon álló Marseille elleni duplájával, továbbá a fentebb említett De Melo megint vállalt egyet...
süti beállítások módosítása