Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

A Loki-Vidi versenyfutás a végéhez ér

2010.05.22. 21:06 | KoppányiG | Szólj hozzá!


Régóta várt, izgalmas véghajrá következik a Soproni Liga utolsó fordulójában. Ha a Loki győz Kecskeméten, története ötödik bajnoki címét ünnepelheti. Ha nem, és a Videoton győztesen hagyja el az ETO-Parkot, debütáló bajnokot avat a magyar futball-élvonal. A helyzet zanzásítva egyszerű, de ássuk bele magunkat a szituációba egy kicsit részletesebben.

                                              

Azok után, hogy a Videoton nem tudta legyűrni Székesfehérváron az Újpestet, és a Debrecen is ikszelt a Győr ellen hétközben, maradt a Loki egypontos előnye a 30. fordulóra. A debrecenieknek külön öröm, hogy eldőlt, a Nyíregyháza lesz a másik kieső a régóta haldokló Diósgyőr mellett. Ez azt jelenti, hogy a Kecskemétnek tét nélküli lesz az utolsó meccse a bajnoki címvédő ellen.
Ez a Videoton soros ellenfeléről nem mondható el. A Győr parádés formát mutat, és küzd a bronzéremért a Mészöly Géza vezetésével megtáltosodó Újpesttel. 

Az esélyeket latolgatva nézzünk körbe először a Debrecennél! A címvédő triplázásra készül. A Ligakupa-győzelem már zsebben, Magyar Kupa-döntő 26-án, „bajnoki döntő” vasárnap. A sokfrontos háború (BL-csoportkörrel megtűzdelve) nem fogott ki a Lokin, pedig sokan leírták a csapatot, mondván, a szerda-szombat ritmust nehezen veszik fel a magyar lábak. Ettől függetlenül még lehet szomorú a szezon vége, a szurkolók aligha lennének kiengesztelve a jószerivel nevesincs (de szép milliókat hozó), legkisebb kupa elhódításával. Ami a negatív előjeleket illeti: szép és jó az UEFA monitoring-rendszere, de kérdés, miért a legfontosabb meccsek előtt érkeznek Debrecenbe a vizsgálóbiztosok kutakodni a gyanús meccsek után. Hiányzókból sincs hiány a hajdúságiaknál: Szakály Péter kipontozódott a győriek ellen két, buta szabálytalansága okán. Nem játszhat Mészáros Norbert és Komlósi Ádám sem, valamint a hosszabb ideje kiutált sérült Rudolf Gergely is kihagyja az ütközetet. A Loki kerete ugyanakkor igen bő, az egyetlen kérdés, hogy rutinból meg tudják-e oldani a rájuk váró feladatot. Nevezetesen, nyernek-e Kecskeméten? 

Székesfehérváron a szezon előtt valószínűleg többen aláírták volna az ezüstérmet, ha felkínálják nekik. Az évad közbeni hétpontos előnyüket elherdálva viszont keserű szájízzel várhatják az utolsó fordulót. Sorsuk immár nem a saját kezükben van, reménykedniük kell a Debrecen botlásában. Nem elhanyagolandó tény az sem, hogy Győrbe általában nem győzni járnak a csapatok. Pintér Attila masszív csapatot alkotott, amelynek játékát sokan „catenacciózzák le”, de meg kell vallani, eredményes. A Vidinél eltiltását tölti dr. Mezey György hadvezér, aki szerdán keresetlen szavakkal próbálta nyomatékosítani vélt igazát. A bírónak nem tetszett. Nem léphet pályára Győrben Nagy Dániel sem, ami szintén nagy érvágás a Vidinek. 

A körülményeket nézve a Loki bajnoki címe tűnik valószínűbbnek, de Debrecenben nyugtával szeretnék dicsérni a napot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr82023765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása