Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Csapat épül dacból és lelkesedésből (10. játéknap)

2008.06.17. 17:26 | OJ | 1 komment


A sógorcsoport utolsó körét látva elég magasra szökött az esélye annak, hogy összefoglaló nélkül maradnak visszatérő látogatóink, mert hát a semmit dalba önteni nem lehet - jobbanmondva, nekünk nem igazán megy. De azért van itt néhány gondolat a játéknapról, szigorúan csak a folytonosság kedvéért. Összességében egy nem valami eseménydús csoporton vagyunk túl, melyet csak egy becsületéért kaparó házigazda meg Podolski látványos góljai tettek élvezhetővé.



Ausztria - Németország 0-1 (Ballack)


Történelmi aspektusból nézve ez egy klasszikus párosítás, a meccs viszont nem emelkedett a legendás derbik sorába. Krankl-hőstett ide, herzogi optimizmus oda, a minimális osztrák sansz végül csak annyira volt elég, hogy ne ők csüccsenjenek a tabella aljára. Egy egységet gyűjtöttek a "lelkes osztrák amatőrök" - ahogy egy kedves kolléga titulálta őket -, de blogszerkesztőségileg megtoldjuk még kettő becsületponttal, egyet a rendezésért, egyet meg az állhatatosságukért. Nem volt csapatuk, építettek egyet, dacból és lelkesedésből. Néhány nemzetközileg rutintalan figura, név szerint Prödl, Harnik, Garics és Ümit Korkmaz, hat-nyolc évre kibéreltek egy-egy szekrényt a válogatott öltözőjében, már csak egy csatár kéne, aki feltalálja magát a kapu előtt (Linz klasszisa a labdatartáshoz is kevés, de Roman "Zsolesz" Kienastban és Jimmy Hofferben látni némi fantáziát) - na meg egy felpörgetett Ivanschitz -, és rögtön nem tűnnek olyan hülyének a jövőről szóló szándéknyilatkozatok.

Ez kerül a naplóba:

AUT
Macho (mindent védett, amit fizikailag lehetett, 7) - Garics (aktív volt, 6), Stranzl (akadtak helyezkedési hibái, 5), Hiden (ajándékmeccs, 5), Pogatetz (kiválóan rombolt, 6) - Aufhauser (a horvátok elleni hibáját elfelejtjük, 5), Fuchs (mezőnymunka, 5) - Harnik (nem mozgott eleget, 5), Ivanschitz (formán kívül, 5), Korkmaz (nem kamatozott a gyorsasága, 5) - Hoffer (megilletődve játszott, 5).
Továbbá: Leitgeb (gyűjtött pár km-t, 5), Kienast (-), Saumel (-).

GER
Lehmann (nem adtak neki munkát, 0) - A. Friedrich (nem sokat tett hozzá, 5), Mertesacker (megbízható, 6), Metzelder (látványelemek nélkül dolgozik, 6), Lahm (sosem fárad el, 6) - Fritz (erős átlag, 5), Frings (szív, sűrít..., 5), Ballack (szuperszónikus gólt vágott, 6), Podolski (belefért volna, ha pihenteti Löw, 5) - Gómez (húdegyenge, 4), Klose (semmi veszélyes, 5).
Továbbá: Hitzlsperger (miért nem kezdett?, 5), Neuville (-), Borowski (-).


Lengyelország - Horvátország 0-1
(Klasnic)


Hát ezt az Erwin-bébik is le tudnák focizni, gondoltam a polákokat látva. Összes energiájukat az szívta le, hogy megtalálják a helyüket a pályán. Semmitmondás korhadt tempóban, álmatag ólomlábú emberekkel, inaktív támadókkal, irányításra, kombinálásra termett emberek - meg úgy általában, egyéniségek - és átütő erő nélkül - illik-e azt mondani, hogy olyan a csapat, amilyen a kapitány..? A selejtezős csapat jó szokása szerint beégett, akárcsak a másfél éven át brillírozó Smolarek, Zurawski meg megsérült, így Borucra, Bakra és a vinczeottós pozícióban is kipiruló Krzynówekre kellett építeni a rendszert, csakhogy a két Jacek már kifelé tart a profizmusból, mellettük meg senki a világon... Ezek fényében elég megmosolyogtató azzal szembesülni, hogy "Beenhakker a jövő csapatát építi." Amellett, hogy az EB messze leggyérebb csapata (alulmúlva az erőtlen Otto papát és az övéit), a lengyel válogatott mutatványán eltűnődhettünk: ez most jó, közepes vagy gyenge forma? Habár láttuk őket elégszer, mégis képtelenség volt rájönni. Egyetlen góljukat az importhős Roger jegyzi, de ő is hihetetlen távol van az egyéniségtől, a játékpercek zömében ő is csak a muslicákat zavarta.

A totálisan érdektelen meccsről röviden: a lengyelek nem tudtak, a horvátok nem akartak focizni, leszámítva kettőt, az a kettő összehozott egy gólt meg néhány lehetőséget, a többiek még annyira se izzadtak meg, mint egy edzésen.

Ez kerül a naplóba:

POL
Boruc (legjobb polák, 6) - Wasilewski (taccsból nem lehet megélni, 4), Dudka (észrevétlen, 5), Zewlakow (határozottabb volt társainál, 5), Wawzryniak (nem csinált semmit, 4) - Lobodzinski (cserepadon hasznosabb, 4), Murawski (sok aktivitást nem mutatott, 4), Guerreiro (egy lövés, 5), Lewandowski (dobozolás, 5), Krzynówek (minden, ami a válogatott nem: lelkes és veszélyes, 6) - Saganowski (sülytalan, 4).
Továbbá: Smolarek (próbálkozott, 5), Kokoszka (beleszagolt kicsit, 5), Zahorski (-).

CRO
Runje (nem dolgoztatták agyon, 0) - Simic (közelebb a százhoz, 5), Vejic (masszív, 6), Knezevic (korán kiesett, 0), Pranjic (a torna meglepetése, 7) - Leko (szürke, 5), Pokrivac (nem hiszem el, hogy játszott, 4), Vukojevic (többet futott, mint reggelente szokás, 5), Rakitic (tud többet is, 6) - Petric (huligánképpel veszélytelenül, 5), Klasnic (egy legalább célba ért, 6).
Továbbá: Corluka (nem kerülték meg, 6), Kranjcar (-), Kalinic (-).


A játéknap üdvrivalgása:

Joachim Löwöt olyan tapsözön kísérte az ingyenpogácsás szektorba (aka VIP), mintha legalábbis életműdíjat vagy állími kitüntetést venne át Merkeltől. szerencsére csak kezet fogott vele, majd Bierhoff nyakában örült. A másik fölzavart kapitány, Pepi szomorú volt és magányos - meg persze pipa Mejuto Gonzálezre -, de a szerződéshosszabbítás ötletét hallva azért felderült kicsit.

A B-CSOPORT VÁLOGATOTTJA

1 MACHO
2 LAHM
3 PRANJIC
4 METZELDER
5 PRÖDL
6
ÜMIT KORKMAZ
7 SRNA
8 MODRIC
9 PODOLSKI
10 BALLACK
11 OLIC

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr78525787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: click through the following website 2018.01.29. 18:00:30

will niacin get rid of adderall - Costco alcachofa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horvathzsolt 2008.06.19. 18:07:18

Amugy nekem van egy félelmem az osztrákokkal kapcsolatban, hogy vissza fognak esni majd a VB-selejtezőkre és ez a felspanolt játék csak az 50%-on pörgö ellenfelek és a hazai pálya bűvölete maitt volt.
De sok fantázia van ebben a csapatban, hiszen Várhidivel ellentétben Ausztriában nem látszat fiatalitás történik, hanem tényleg a fiatalok játszanak.
Rutintalanok és kéne egy jó csatár. Amugy még sokra vihetik...
süti beállítások módosítása