Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Mától vérkomolyság van - tavaszra fordul az nb1

2008.02.22. 18:38 | OJ | 3 komment

Aki bújt, aki nem, indulunk! Élettel, meccsre készülődőkkel telnek meg a pályamellék intézményei, a csaposok kezdenek hozzászokni az ínhüvelygyulladáshoz, percről percre élénkül a pirítottmag forgalma. Meg-megerősödő szél hajlítja meg a fákat, így köszöntve a legállhatatosabbakat. A Belekből és Porecsből postázott képeslapok is hazaértek már. A kapufák is alig várják, hogy lepacsizzanak velük a hálók őrzői. Bizony a nép lapja is feltörölte már a küszöböt a rajtra váró focistákkal, a jó szokások jó sokáig élnek. A keretek úgy-ahogy véglegessé váltak, bár minden sporttelepen feltűnhetnek még sáros nadrágszárral állást kereső vándorok és egyéb kincsvadászok. Egy időre a múlté a didergős edzőmeccsek romantikája, mától vérkomolyság van. Végre, valahára itt a tavasz és újfent kivirul az nb1. Körkép a tovább után.

Elvileg tizenhat társaságról kéne itten szólni, ehelyett van tizenöt. A Soproni Ligában már nincs jelen a Sopron, módszeresen kitakarították a focit a Káposztás utcából, megrövidítve ezzel a mezőnyt és a várost, egyszersmind megtoldva az elhullott klubok sorát. Fehérváron megmenekítették a csapatot a senkiháziaktól, Tatabányán már mindenki felelőssége szóba került Török főnökén kívül. Győrben helloval köszön a modern dizájn és talán leköveti ezt a foci is, a Szőnyi úton csak a retek üdvözli majd a kölcsönbérletes bányászokat és sikeredzőjüket.

Mindeközben a lilák olyan bevásárlást tartottak, hogy azt nézni is tereh, miközben a rákóczisták exodus, a diósgyőriek pedig klasszikus vérfrissítés tanúi lehettek, miközben végigpicsorogták az edzéseket. Újabb egzotikus fuvallat járta át az öltözőket, latin-amerikai és fekete-afrikai spílerek mellé svéd-palesztin is érkezett, az egyszemélyes távol-keleti kommandó feladatait egy japó látja el a tavasszal. Ligánk legértékesebb spílere már Hollandiából boldogítja a népet - mit ad az ég, a másik nagy tálentumot pont onnan paterolták haza, hogy visszanyerje az önbizalmát.

Fordulónál a négy aranyesélyes szinte egymás mellett, az MTK egy Pintér Ádám-homloknyival vezet.
Innen folytatjuk.

KI MARAD ÉREM NÉLKÜL?

Jelentős, 75%-nyi az esélye annak, hogy nem kell helikoptert bérelni az MLSZ-nek a bajnoki serleg átadásához. Az MTK pöttöm előnyét Hrepkával, de Bori nélkül kívánja megtartani - vélhetően a végéig, tavaly télen hasonló állásnál lefújták az aranyprojektet... Más semmi, egy üres akvárium webkamerázása eseménydúsabb lehet, mint amilyen a testgyakorlók tele volt. Józsi bácsi ráncainak száma nem nőtt, ez a vidám szezonkezdet jele a körúti jósok szerint. Újpesten ellenben rendesen ürült a pénztárca, mondhatni, a lila tandembicikli igencsak költséges mulatság. Az újak közül Dudics, Bozsics és Hajdú a liga krémjéhez tartozik. Ebalának Salec megelőlegezte a legjobb honi légiós címet, míg Moldovannal szemben mindössze annyi az elvárás, hogy ne piáljon, esetleg néhanapján verjen be egy-egy gólt, amikor épp Kokóékat az alkotói válság szivornyázza. A tél eseményeihez tartozik, hogy Korcsmár belesett egy angliai öltözőbe, tetszett neki, de deal még nincs. A csapat legvagányabb egysége a Böjte-Juhár tandem lehet, de hogy ők ketten sűrűbben fognak hátrafelé forogni a támadók után, mint a Váci utcában grasszáló modellcsajok után, az holtbiztos.

A Honvéd edzője, Supka újra vinné az aranyat, ebben egykori társa, Herczeg Bandi akadályozhatja meg többek közt. Tóth Misi amilyen becsvággyal érkezett, olyan durcásan távozni kényszerült, néhányan hasonlóképp pórul jártak: Magasföldit a Balaton-partig, míg a mindig is igen korrekt teljesítményt nyújtó Schindler Szabit egészen Kecskemétig zavarták. Benji kapott néhány bekkelésügyi szakembert Takács Ákos és Filó személyében, Zsolnai meg nagyon okosan a cserecsatár létet cserecsatár létre váltotta, bár az is igaz, Debrecenben nem tartóztatták. Ott, ahol Sidibe és Dzsudzsák révén állítólag gyengült a címvédő (sőt, Sztojkov is válthat), ezek szerint a bajnokság egyik legjobb kapusának (Polekszics) szerződtetése, illetve Máté és Bogdanovics visszahozatala nem tétel. A tisztességgel körbeudvarolt Szakály ellenben majd csak pár kör után kaphat szerepet, akkorra már el is dőlhet a lényeg. Zsinórban talán negyedszer ugyanarra az oldalra...

A KÖZÉPCSAPAT, MINT VESZÉLYFORRÁS

A fentebb kivesézett kvartettnek van oka rezelni, ugyanis a tabelladerékon tanyázó teamek látványosan masszívabbak lettek - ez alól talán a Kaposvár a kivétel, az ősszel kimagaslót produkáló Vasziljevics és Szakály eladásával a tél vesztese, de ettől még nem fognak átrombolni rajtuk a többiek. Nagy szenvedéseket okoz majd a Szpari is, helyi tudósítónk részletezi, miért.

A Fehérvár viszonyait is rendbetették a télen, a szanaszét szapult Mezey is a projekt mögé állt, így egy zaklatott őszt rövidtávon néhány pofás siker követhet, melyeknek részese lehet Kutasi szívszerelme, Polonkai, illetőleg a Sopronban sokáig kitartó Sifter és két ismeretlen ukrán. Vayer pár hónap után a lengyel ligában folytatja, Majoros "Party" Árpi szintúgy: Egerszeg teljes lakossága egy emberként küldött sóhajt az égbe, mikor szignálta a szerződését a Zete történetének egyik legnullább játékosa. Két nagyságrenddel nagyobb volt az az öröm, amivel a Petrovics által elhajtott Kocsárdi hazatérését fogadták a drukkerek. Miközben a szépreményű Kádár már Newcastle komorságával és Shearerrel barátkozik, Waltner már hazapakolt: a sivatag bizony akkor se túl változatos, ha hátizsáknyi pénzed van... Friss hír a zalai tájakról, hogy egy sármelléki bisztróban látni vélték a bolgár válogatott játékosát, Velizar Dimitrovot, épp Tóth Norbi próbálta meggyőzni arról, hogy az edző egy alja alak, bezzeg a Rohonci úton nem baszlatná senki egy rövidebb sprint után... 


Győrött
az ambiciózus klubtulaj példaértékű klubpromóciója mellé jövőre zárkózhat föl a minőségi játék. De legalább van jövőkép. Kisebbfajta afrikai légió kezd kialakulni, a siófoki-kameruni Eugene-t már ismerjük, a gaboni Copa és a beharangozott Traoré lökhet egyet az irányba állított szekéren. Kevéssé örömteli az ETO-nál, hogy Bajzát műtétre szorul, Igort hazaszólították, támadásspecifikus problémákkal lehet elsősorban kalkulálni. Mindezek fényében Egervári nem mert nagyot vállalni, meg majd pont ő fog...

A VONAL FÖLÖTT, LANGYMELEGBEN - PLUSZ AZ EGY, A MENTHETETLEN

Mészöly Géza elégedett lehet, az alsóházasok közül az övéi lettek legjobban megtámogatva friss erőkkel: Tóth Balázs, Füzi doktor és a felfelé bukó Jovánczai mellé minőséginek számító légiósokat kapott a fapados kuvaiti túrán áteső Vasas virgonc ifjúsága, élükön a szenegáli Adoval és a Kenesei pótlására igazolt Diviccsel. Gézának most lesz igazán szüksége tálentumára, ugyanis egy olyan társaságot kell attakra ösztökélnie, ahol az ősszel mindennemű támadásvariáció értelmetlennek bizonyult.
 
Hasonlóan nagyot piacozott a Diósgyőr is, csak az új arcokból komplett kezdőcsapatot lehetne összeeszkábálni (bizonyíték: Kövesfalvi - Szélpál, Mogyorósi, Sebők, Virágh - Kamber, Pintér, Pelecaci, Trbovics/Cardozo - Traoré, Honma). Erre jelentős igény mutatkozott, mivel a sok haszontalan afró szerencsevadász mellett Ebala a fővárosba, Sipeki görög, Katona vietnami klubba igazolt, Fodort és Huszákot a címvédő vitte. De valójában indifferens, kik alkotják a Vágó-bandát, Diósgyőrből ponttal távozni nem egyszerű művelet.

Siófokon Kuttort az őszetés Csókával próbálja pótolni a szakvezetés, rajta kívül három légiós hátra meg középre, Magasföldi és Bonifert pedig az ősszel gyakorlatilag láthatatlan támadósorba jött. A paksiak is egy árnyalattal erősebbnek tűnnek, már ha erősítésként kezeljük Kriston és Weitner szerződtetését. A két víz partján tehát kevés kilátás, de az legalább fix. A REAC jövője ellenben legalább olyan bizonytalan, mint Koszovóé, csak a klub esetében a fúzió csöppet reálisabb. A nép Polója már nem lesz részese a 2008-as év legziláltabb klubsztorijának: habár papíron Törökországba készült, meglepve a világ futballszeretőinek millióit, Fehérváron kötött ki. Madar is elhagyta az nb1-et: Szoboszlón ezen az egy tavaszon több a kihívás, mint Palotán az elmúlt három és a következő huszonöt évben összesen.

Nagyon izgulni egyik ittragadónak sem kell, a Tatabánya elég reménytelenül rostokol a kiesőzónában: Zambrano, vekengés, Szőnyi út, kiesés a prognosztizálható útvonal. A szétbarmolt csapatban jószerével semmi érték nem maradt, így a játékközeg jövőre már tényleg olyan lehet, mint a játékosok szintje: nb2-es - a Hollywood Unitedből érkező Flores körbefocizhatja az élvonal összes védelmét, vélhetően csak arra lenne elég, hogy ne szégyennel terhelve vágjanak a nyárnak.



A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr83350543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maradonapoli 2008.02.22. 22:27:38

Hamisítatlan OJ quality!Megspékelve a hajdúsági népi humor eszközeivel! Azt hiszem maga Arany János is elégedetten mosolyogna a bajsza alatt! Kár, hogy a hivatásos újságírók igénytelenségi rátája miatt, tizedennyire szórakoztató cikket sem bírnak összeszülni, szürke -és legtöbbször igénytelen- sablon világukból... mert bár a tényekkel - nyomon követve az ember - kapcsolatban képben lehetnek az ínyencek, de a sok gyomorfektető NS cikk után, felüdülés az ilyet olvasni! Ennyi.

-xxxxx- (törölt) · http://www.tvseries.blog.hu 2008.02.24. 16:01:05

te am. ezt tudod fejből, h ki kit igazolt, vagy utánanéztél? :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.02.24. 16:17:55

Az átigazolási szezon izgi, leköti a figyelmem, úgyhogy annak sose kell utánanéznem, ki kit igazolt, megmarad. :)
süti beállítások módosítása