Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Nyári besztof - július-augusztus ligacsapata

2007.08.31. 17:41 | OJ | 1 komment

Valószínűleg csak a munka frontját megelőző csöndes kivárás, vagy a fociguru-szezon indulására való várakozás teszi, de közel másfél hónapnyi bajnoki pöcögtetés után újra eljátszottam az unaloműzőnek kiváló ligaválogatott-összerakósdi gondolatával. Sőt, meg is valósítottam. Pazar és vacak egyaránt akadt az elmúlt hat kör négytucatnyi meccse közt, de ezúttal a gyalázatos produktumokra nem térek ki, mert szükségtelen, most csak a szubjektív hatfordulós besztof a téma. A válogatási elvekről, az idealizált hadrendről - és az egyes játékosok megemlítéséért részemre folyósított összegekről - természetesen nem nyilatkozom, de a pártatlanság hiányának vádját jó előre kikérem magamnak.

1 TÓTH IVÁN (Honvéd)
Nyilván a kupameccseken mutatott teljesítménnyel védte be magát ebbe a csapatba, egyébként a vasasos Németh Gábor is bepályázhatott volna. Az Iránba teleportáló Tomics helyett egy Bundesliga-múltú rivális érkezett mögé a padra, de nem kell tartania attól, hogy a Borel nevű német elbitorolja tőle a kezdőkapus szerepet, pláne, ha a büntetőölő Tóth hasonló hatékonysággal tagadja el az ellenfelektől a győzelmi prémiumot, mint eddig.

*******************************************************************
2 IVAN DUDIC (ZTE)
Az egykori Benfica-játékos a Petrovic-féle különítménnyel került Zalába. A csapat közel van a spicchez, a debreceni túrát leszámítva eddig nem is nagyon remegett meg az a bekksor, melynek jobboldalán ő futkorászik. Kissé a választás ellen szól, hogy egy kezünkön meg tudnánk számolni a ligában nyomuló épkézláb balszélsők és balközepek számát (sőt, mínusz egy, mert Tóth Norbi a csapattársa), így ellenfél híján a védekezés nem jár sok vesződséggel, sőt, alkalomadtán a támadófociba is be tud toldani a Zete jobbhátvédje, ami egy délszlávos-németes (magyarul: más) rendszerhez szokott edzőnél igencsak alap.

5 BENJAMIN (Honvéd)
A tévé jóvoltából minden önsanyargatónak volt módja látni Benji korai időszakát, amikor egyszerre ismerkedett a kispesti pálya akkor még szántóföldes jellegével, a bajnokság nem túl komoly elvárásaival és nem utolsósorban saját magával. Ennek látványos bukdácsolás, esetlen játék, indokolatlan keménykedés lett a vége. Eltelt némi idő, 2007 augusztusában már ő a nemzetközi színtértől minap búcsúzó honvédosok topkedvence, a csapat és a liga legjobb spílerei közé tartozik, így egy dolgot tutira ki lehet jelenteni: vele kapcsolatban tévedtem...

4 PINTÉR ÁDÁM (MTK)
A hátsó kvartett egyetlen hazai tagja és az MTK országos tehetségei közül az egyik (a másikról lentebb), akit eddig valahogy nem értékeltek túl, így ez nem is válhatott a hátrányára. Több posztra irányítható, magas, jól fejelő (lásd MIKA ellen) stabil srác, Józsi bácsi lassan ki se meri hagyni, nehogy véletlenül összeakadjon a kékek ultráival. Ezt momentán jól teszi. Már a nagyválogatott keretbe is bekerült, de a debütálás jövőre lehet esedékes, addig marad az U.

3 SADJO HAMAN (Újpest)
Nincs most olyan klub az országban, ahol irigyei lennének a nyilatkozatstoppal, ötlettelenséggel terhelt Újpestnek, bár a diósgyőriektől lejmolt balbekket bármelyik nb-s edző szívesen látná a sporttelepén. A kínlódó liláknál rajta kívül csak Balajcza és helyenként Foxi teljesít jól, tehát megállapítható, hogy az erősítésnek szánt légióssokaságból a kameruni vált be a legjobban.



*******************************************************************

7 HERCEGFALVI ZOLTÁN (Honvéd)
Most akkor joggal mondhatnám, hogy az egyik Honvéd-támadónak helye van itt és Abrahamot legalább ekkora realitással tudnám ideképzelni, mint a nyavalygó libától végre megszabaduló Hercegfalvit. Volt pár egészen jó meccse az idén, négyszer be is talált, korábbi önmagához képest tisztességes mezőnymunkájáért is jár a vállveregetés, de nyilván a fizetéssel többre megy, mint a dicsérő szavakkal. Általában Dobosé vagy Magasföldié ez a poszt Supka csapatában, de én itt most önkényesen szélsőjátékra, ezzel együtt a partjelző társaságára kárhoztatom, remélem, nem bánja - csakis a támadó szellem, az itt a lényeg!

6 MARIO BOZIC (Fehérvár)
A nyári szenvedéssel dacoló, fokozatosan javuló Fehérvár legjobbja, magánvéleményként említem, hogy szívesen látnám a bajnok soraiban, kevés nála hasznosabbat látni a posztján, ez szinte minden támadásnál és gólnál kimutatható, utóbbiból szerzett is már idén. A bosnyák szövkap hasonlóan jó véleményen lehet, mert kipostázta címére a meghívót, persze lehet, hogy csak beépített ember kellett a mesternek a selejtező előtt...

8 DUSAN VASILJEVIC (Kaposvár)
A Megyeri úti játéka nagyban hozzásegítette a csapattagsághoz. Az Oláh-Alves tandem csak kapirgálna az ex-csabai középpályás labdái nélkül és ennek Prukner kolléga nagyon nem örülne, mert csapata egyetlen fegyvere hullana a földre.

10 DZSUDZSÁK BALÁZS (DVSC)
Már-már unalmas, ahogy a sportnapilap minden álló nap az átigazolása felől cikkezik, Alex Fergusont leszámítva szinte mindeki megszólalt az ügyben, aki számít. Fiatal és felkapott játékosról lévén szó, nem mindig észleli a pimaszság (olaszok ellen) és a nagy arc (egy-egy bajnokin) közti különbséget. Télig bizonyára marad a Lokiban - addig hatszor eladják az Ajaxnak meg háromszor a Manchester Citynek -, nem kis érdemeket szerezve a csapat negyedik bajnoki címében, melyet vélhetően már valahol odakinn fog megünnepelni... A bajnok egyetlen delegáltja (pedig Demjén és Leandro beszervezésén is gondolkodtam, bevallom), ez a saját csapatom teljesítményével szemben megfogalmazott kritikaként kezelendő.






















******************************************************************

9 WALTNER RÓBERT (ZTE)
Most éppen szomorú szamurájt játszik, mert kútba esett a norvég kalandja. (Szólj igazat, s betörik a fejed, gondolhatja Szekeres Tamás...) Személye erősen megosztja a zalai tábort, még akkor is, ha a gólokkal tavaly (13 gól) se maradt adós, meg az elmúlt másfél hónapban se (eddig 6, a bajnoki góltermésük fele). Jár ezért a jelölésért egy szép magyaros köszönöm a szlovén Pekicsnek is, aki áldozatos munkával hozta helyzetbe megannyiszor a nép Robiját. Kiszolgáló személyzet nélkül sehol nem lenne.

11 URBÁN GÁBOR (MTK)
A másik MTK-s, aki látszólag nem változott luftballonná attól, hogy a jövő emberei közt sűrűn emlegetik a nevét - ezt kopogjuk le azonnal. Németh és Hrepka után ő a csikócsapat ügyeletes gólfelelős, négynél jár, de lesz ez több is, hacsak  egy üstökösként feltűnő SKA-sztár ki nem kiszorítja a kedélyes Józsi bácsi álomcsapatából.

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr34154086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silent82 2007.09.09. 13:39:49

Reálisnak érzem az értékelést és a csapattagok személyét. 1-2 kivételtől eltekintve én is így állítanám össze az álomcsapatot.
süti beállítások módosítása