Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Benn volt, gyerekek, hát az benn volt...

2007.08.19. 00:18 | OJ | 6 komment

Komoly dilemma, hogy a bejegyzést "megihlető" cselekménnyel érdemes-e egyáltalán foglalkozni ebben a blogban. Egyrészt azért, mert a futballhoz körülbelül annyi köze van, mint a vizigótoknak a madárinfluenzához, másrészt meg azért, mert működésünk megkezdése óta valamiféle új, szokatlan minőséget próbálunk ide naponta felsimítani, ez a történet pedig legkevésbé se illik az arculatunkba, egy egyetemes szemétdombra annál inkább.

Amennyiben valósak a haon által közölt információk, néhány falusi idióta - egy meg nem nevezett település focicsapatának három tagja - ki akarta élvezni a siker minden cseppjét a szezonzárás után, megbolondítva a mókát némi bekötőútmenti kurvázással. Pechükre a lelkes önkéntes hölgyről kiderült, hogy nemiségét illetően nem teljesen olyan, mint amilyennek a srácok a kocsiablakból hitték. A legalja mégse a csoportos verzió igénybevétele - habár a társadalom felépítménye még prűdséggel van összetapasztva -, hanem az, hogy a partit követő igazoltatásnál csúnyán kicsusszant a fasz a bugyiból, az erről mit sem sejtő vitézek megdöbbenésére. Mindig rá kell jönni, hogy a butaság egyszerűen nem ismer határokat.

Nem várható el az ország összes igazolt focistájától, hogy a természettudományok doktora legyen, sőt, az átlagos érdeklődés hiányával szemben is elnéző a szurkoló, mert hát a focistának nem egyenletekkel meg algoritmusokkal kell megküzdenie a pályán, hanem magával meg az ellenféllel. De az is érdekes, hogy az intelligencia, az érettség, az előre gondolkodás hiányát megannyiszor felemlegetjük a vádak közt, ha éppen kedvünk szottyan ráborítani a bilit viharvert focinkra. Mivel a fentebb említettek zömében nevelési kérdések, ergo játékfüggetlenek, rögtön le is értünk a probléma egyik gyökeréhez. A család nem nevel. Az iskola sem nevel - bár mint szolgáltató intézménytől, a szülői feladatok teljesítését is elvárják a pedagógustól. A sport sem nevel már. A sportnak - legalábbis a focinak - respektje se nagyon van már, a focista, mint kifejezés, már csak a diszkókban ténfergő neccharisnyás libáknak adható el, a lakosság döntő hányada inkább szájat húzogat és/vagy nevetésbe kezd...

Hamarosan beindul az alsóbb osztályú focizgatás is, említett arcoknak meg kell jelennie a csapattársak, az edző előtt, és mégha el is vicceskedik a sztorit (na legalább jó volt? nem tűnt fel, hogy gáz van?), a férfiasságával minden érintettnek el kell számolnia. Ha edző lennék, csak rászánnék pár percet annak eldöntésére, hogy érdemes lenne szélmalomharc-jellegű munkával elkezdeni a nevelést, kijavítani mások hanyagságát... És ha rászánnám magam végül, vajon embernek, férfinak, férfias sportra alkalmas egyénnek tudnám-e tekinteni ezt a pár léhűtő barmot - vagy csak nézzem őket simán bokszzsákoknak, amibe bele kell csapni egy-egy veszett nagyot lépten-nyomon, hátha egyszer helyrerázódik valami a fejekben.

Biztosan mosolyt fakasztó naivság tanult ember létemre abban hinni, hogy aki egyszer a sport mellett dönt és beteszi a lábát az öltözőbe, onnantól felelősséget kap a hóna alá, amit cipelnie kell még azután is, hogy felhagyott a profi/amatőr sporttal. Mint ahogy a buli éjszakáján is illik figyelni arra, ki kinek hová teszi be, helyszíntől, társaságtól, fogyasztástól függetlenül. Ízlés és igényszint dolga, de ha az edzés után tusolásnál "véletlenül" lepottyan a szappan a srácok lábai elé, ne nagyon lepődjenek meg. Az ilyen ostobák nem érdemlik meg a szerszámot, maximum csak a tudományukkal arányosat: kis focihoz kis kuki jár.

A három alulintegrált szerencsétlennek ezúton kívánok előre is jobbulást a hátulról érkező támadások utánra, érje őket bárhol ez a "megtiszteltetés", pályán, öltözőben, sikátorban, avagy egy árnyékot adó fa alatt a hátsóülésen. Csak gondoljanak a téglalap környékén rendszeresen elhangzó szavakra: benn volt, gyerekek, hát az benn volt...

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr92143471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAradonapoli 2007.08.19. 14:08:11

csak megihletett a téma OJ! LOL :D)))

olvasnitudó 2007.08.19. 21:01:42

EZ A TÖRTÉNET EGY SOKÉVES URBAN LEGEND!

Először 2000-ben olvastam az Internetland nevü oldalon az égő történetek között.

ducas 2007.08.19. 21:54:14

Most mi van? Megbaszták üket? Fasza vót a csajszinak? De gáz! Hun vót ez?
És most mi lesz a focival ottan?
Télleg vót a kurvának pöcse? Hihi...
Hol? Lécci,lécci,lécci...

Beyonder 2007.08.20. 01:03:08

Ritkán olvasni ekkora zagyvaságot. Miről szól ez a szöveg?

Brrrrr 2007.08.20. 05:31:40

A Zagyva folyó egy tiszta víz, ez a post + 1 mocsárlötty. A boci ugye tarka + se füle, se farka, no itt farok az van, de értelme aztán semmi. És most tényleg, mi köze ennek a focihoz?
Az persze nem baj, hogy megírtad e sületlenséget (bár főzhettél volna ki jobbat is), de hogy az index.hu főoldalán ez van, az már gáz :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.08.20. 09:40:21

Urban legend ide vagy oda, egy jó röhögést nálam megér, és valójában az is rohadtul mindegy, hogy tegnap történt, két hete vagy hét éve... Mint ahogy a futballistákat érintő emlékezetes Hofi-paródia is időtlen. :)

Az indexre csak promócéllal került ki ez a sületlenség, mivel komoly összegeket fizetünk azért, hogy alkalmanként kinyomják a bulvárbadarságainkat a főoldalra. Kezdő blogként a nagy olvasottságra törünk. Mindössze ennyi, többivel ne törődjetek. :)

süti beállítások módosítása