Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Szavazósó utózöngének

2010.07.12. 16:45 | KoppányiG | Szólj hozzá!

Na, ilyet még úgysem csináltunk. Győztek a spanyolok, agyonrúgtak mindenkit a hollandok, eltelt egy hónap és várhatunk megint 4 évet. Hogy ne vágjuk ilyen rövidre a dolgokat, kiosztunk pár díjat, de ehhez segítségre van szükségünk. Szavazni muszáj, ezt South Park-Stan és P. Diddy óta tudjuk, szóval "Here are the nominees for the..." haladjunk tovább.  
UPDATED: Stohl Buci keze és a mappa összeért!
 

Simpático-díj (csapatlista) 

Itt most nem a legjobb csapatot keressük, hanem a legszimpatikusabbat, akiktől nem biztos, hogy sokat vártunk, de rokonszenves futballjukkal százezreket csábítottak maguk mellé. A listában persze vannak „mindig nagy esélyesek” is, tessék hát válogatni:

Uruguay elvitte a csapatlistás Simpático-díjat, begyűjtve a szavazatok 41%-át. Gratulálunk egy kámpilésön-videóval:

 

Simpático-díj (egyéni lista) 

Nincs arcoskodás, rugdosódás, csak alázat és jó teljesítmény. Pusztán jó játékkal is ki lehet tűnni, erre példa ez a kategória.

Az uruk taroltak a szimpik listáján, egyéniben is idekerül a babérkoszorú - Forlán 58%-kal fölényes győztes. Jutalma egy remekbe szabott összeállítás (az Aranylabdája mellé).

 

Aranyparaszt-díj 

5 jelöltet terjesztettünk fel erre az elismerésre. Kapja az, aki a legnagyobb taplódürhő volt a tornán. Kommentekben nyugodtan lehet új kandidálókat javasolni.

Bár úgy gondoltam, Nigel 'Karate Kid' de Jong összehozza a mezőnyt, ez a szavazás lett a legegyértelműbb. A voksok 63%-át bezsebelve 2010 Aranyparasztja Mark van Bommel. A dicső lovagról itt olvashatunk egy analízist.

  

Bravo, kapitány! – díj 

Nem szorul különösebb magyarázatra. Keressük a legjobb mestert. Tessék figyelembe venni a „hozott anyagot” és az edzői kvalitásokat egyaránt!

Az egyörömű Oscar Tabárez diadalmaskodott ebben a kategóriában, megszerezve  a  szavazatok 37%-át. Hősünk neve sok embernek ismeretlenül csengett a torna előtt. Tabárez futballistaként szürke eminenciás volt, 32 évesen vonult vissza. Edzői karrierje már fényesebb; edzette a Bocát, a Milant, hazájának pedig már másodjára szövetségi kapitánya. Kétszer nyert Libertadores-kupát, de legnagyobb sikerének minden bizonnyal azt könyveli majd el, hogy Uruguayt visszahelyezte a világ elit-futballtérképére. Bravó, kapitány!

  

Kóklerkapitány-díj 

Ezzel a kerettel a nagyanyám is összehozna egy érmet – harsogja az igazi szakértő. Megannyi nagy csapat bukott el ideje korán, de valljuk meg, sokunknak nem hiányoztak. Akinek igen, kitöltheti mérgét a balfék edzőn, íme:

Ne számítsunk nagy meglepetésre. 56%-kal, utcahosszal első a szövetségi kapitányok szégyene, a francia foci rákfenéje, Raymond Domenech. Csak a jóisten tudja, hogy lehetett döntős 2006-ban a francia válogatott, azóta mindenesetre "meglátszik az alázatos munka gyümölcse": Csoportutolsóként estek ki 2008-ban és idén is. Szakmai és emberi nulla, erről tanúskodik az alábbi video is. (0:35-től az ominózus eset.)

 

 

  

A legszebb löket 

Az első körben hiányoltuk, aztán szép lassan elkezdtek csordogálni. Olyannyira, hogy tetemes listát sikerült összehozni így a végére a szép gólokból, és néhányat ki is kellett dobni a kukába. Kinek a cipőjét pucoljuk fényesre?

 

Itt már megosztottabb volt a mezőny. Végül 28%-kal van Bronckhorsté a kis gól nem gól díja. A szavazatok 22%-át szerezte meg Quagliarella csodagólja, nevezzük ezt az ezüsttalálatnak. Emlékeztetőül a nyertes gólok:

 

A díjazottaknak gratulálunk, a szavazatokat köszönjük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr702146710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása