Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

A Paulip továbbra is diktálja az oddsokat

2010.07.11. 16:39 | KoppányiG | Szólj hozzá!

Címkék: vb2010

Scorsese Casinojában Sam ’Ace’ Rothstein bírt hasonló jelentőséggel, mint manapság Paul, a világ leghíresebb polipja. Nagyon tudhat valamit a sok nemzet által magasztalt, mások által a tányérba kívánt totem, aki jóstehetségével kispadra ültette a sárga párducoroszlánt (vagy mi a jóélet az). Félhivatalosan már ő a vb kabalaállata, és ha gazdái nem bosszulják meg az elődöntős választását, 2012-ig is kitolhatja ezt a szerepet. (Tényleg, meddig él egy polip?)

Reszkess, Hollandia, a (szinte) tévedhetetlen sokkarú jószág újfent a hispánokra tett.
 

A csapból is a vb-döntő folyik, mindenki analizál, így mi sem maradhatunk el tőlük. Megvizsgáljuk, minek örülhetnek, és mitől tarthatnak a döntősök. 

 

HOLLANDIA

 Örüljetek! 

¬         Wesley Sneijder kulcsfigura – idén talán elég csak a mezét kitenni a gyepre, az már egy fél győzelmet jelent. 2010-re vált igazán nyertes típussá. 

¬       Robben egészséges. Valószínűleg Capdevila oldalán fickándozhat ma este, ez esélyt adhat a narancsosoknak.

¬         van der Wiel és de Jong visszatért – a szokásos kezdő áll van Marwijk rendelkezésére.

¬         Giovanni van Bronckhorst fogja össze a sokszor megzavarható védelmet. Csapatkapitány egy vb-döntőn, ami egyben búcsúmeccs is számára, nem kis motiváció. Rutinja sokat érhet.

 

Sírjatok! 

¬         A hollandok döntősök, de még egy meccsen sem kaszálták el a nézősereget játékukkal. Persze ez őket érdekli a legkevésbé, eredményesek, és kész.

¬         Kuyt hajt, igyekszik, de nem az igazi. Egy gólja van, azt a helyzetet viszont még fapapucsban is értékesítette volna.

¬         Ugyanez elmondható van Persie-ről is. Az egy szem csatár nem nagyon villogott eddig, márpedig ha Robbenéket kikapcsolják, nagyon egyedül marad ott elöl.

¬         Az a védelem… az első 2 meccset leszámítva mindig kapituláltak, Uruguay ellen majdnem sikerült 5 perc alatt leadni egy kétgólos előnyt…

 

SPANYOLORSZÁG

 Örüljetek! 

¬         David Villa önmagában lefoglal 2-3 védőt, és bár eddig is a fél védelem rontott rá, ha labdát kapott, mégis ötgólos. Kész életveszély.

¬         Xavi, Iniesta: ha tőlük indul egy labda, az bizonyosan célba talál, gyakran 100%-os ziccerbe hozva a csapattársakat.

¬         Puyol-Piqué védőfal: na ezen menj át! Az egyenes kieséses szakaszban még nem kaptak gólt.

¬         A polip: Paulie voksa erre az oldalra került, lehet a spanyolokra tenni házat, marhát, asszonyt, gyereket – kétszeresen fizet. Ja, akkor csak házat, marhát.

 

Sírjatok! 

¬         Torresnek a hajával együtt elillant a góllövő skillje is. Villa a tornán one man show-t csinál, rajta kívül mindössze egy Iniesta- és egy Puyol - gólt jegyeznek a házi listán. Pedig nem Villa az egyetlen csatár a keretben…

¬         Eddig egyszer kerültek hátrányba, 0 pont lett belőle. Ha a hollandoké az első gól, begörcsölhetnek.

 

Az Az benn volt! egy meglepően sima döntőt jósol, 1-1 gól mindkét félidőben, a spanyolok Európa után a világot is szétkapják. 

Hollandia-Spanyolország: 0-2

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr402144724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása