Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

„Rúgd el a labdát, bármilyen távol...”

2010.06.22. 18:47 | Littbarski01 | Szólj hozzá!

Címkék: vb2010

Igen, ez a sor a Magyar Televízió orrvérzésig játszott VB-dalából van kiragadva, talán aki ezt papírra vetette sem gondolta volna, hogy ennyire beletrafál a világbajnokság talán legnagyobb problémájába. Az elképesztően vérszegény első kör után a másodikban végre megérkeztek a gólok is, de valahogy mindenki érzi, hogy bizony ez még nem az igazi, sőt… Ha így megy tovább, komoly gondban leszünk néhány év múlva, mikor az afrikai VB emlékezetes mérkőzéseiről próbálunk nosztalgiázni egy sör mellett.

„Hosszú volt a szezon, teljesen ki vannak facsarva a játékosok stb.” hallhatjuk legtöbbször a nevetséges magyarázatokat, leginkább az európai csapatok vergődése kapcsán, de ilyenkor talán  nem árt a kalapba dobni azt sem, hogy a dél-amerikai játékosok többsége is az európai klubcsapatoknál keresi a kenyerét, mégis a fásultságnak, motiválatlanságnak nyoma sincs ezeknél a csapatoknál.

Az igazán jó meccsek hiányában egyre unalmasabban csordogál ez a VB. Már a vuvuzela sem a régi, megszoktuk, pedig az első kör borzalmai mellett legalább volt egy hálás téma, ilyen össznépi átkozódást még talán egyetlen „hangszer” sem váltott ki az emberiség történetében és tényleg csak reménykedhetünk abban, hogy a 2020-as sikeres EB-pályázatot követően 40 ezer magyar dorombbal a szájában adja majd vissza a kölcsönt.

Sír a foci, egyedül csak Blatter nevet a markába. Minden jegy elkelt, hallhattuk a világbajnokság előtt, ehhez képest a Szlovákia-Új-Zéland meccsen kb fél ház, ha összejött, de lényegében minden meccsen akadnak üres széksorok és ez most, hogy a házigazdák elbúcsúztak a további küzdelmektől pedig talán még szembetűnőbb lehet, az fociláz lankadása elkerülhetetlennek tűnik egy ilyen fiaskó után, bármennyire is volt az borítékolható. A világbajnokság legnagyobb vesztesei egyértelműen az afrikaiak. Beszédes adat, hogy a legnagyobb esélye a továbbjutásra az utolsó kör előtt a nulla pontos Nigériának van, a ghánaiak a szerbek elleni bravúrgyőzelmük után sem tudták átlépni saját árnyékukat, egy esetleges (és egyben nagyon valószínű) Németország elleni vereség után alighanem csomagolhatnak és készülhetnek a következő…U20-as VB-re.

Éppen ezért volt kétélű dolog Afrikának adni a világbajnokság rendezését.

„Football for hope”. Gyakran olvasni meccsek közben a reklámok közé beékelt, Obamától lenyúlt és finomított FIFA szlogent. Hangzatos, szó se róla. Csak egy a kérdés, mi lesz most, amikor már remény sem maradt?  

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr172101598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása