Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Álmos kezdés

2010.06.12. 09:28 | KoppányiG | Szólj hozzá!

Címkék: vb2010

Pedig nagyon vártam. Ez még mindig csak az első nap volt, biztos lesz jobb is. Talán már ma. A VB első két mérkőzésén majdnem kétszer aludtam el, ami egyrészt a vizsgaidőszaknak tudható be, de leginkább azért, mert nem voltak jó meccsek a nyitónapon. Izgatottabban vártam az esti összecsapást, mert ugyan tettem egy kis pénzt is az urukra, mindemellett a Suárez-Forlán csatárkettős igazán szimpatikus duó. Lássuk be, ez nem egy holland bajnoki volt nevenincs védők ellen… 

Mindenképpen szólni kell az afrikai szurkolási módszerről. A Konföderációs Kupán, ahol először hallottam a drága vuvuzelát, azonnal a finomhangolással próbáltam helyrehozni a fránya zúgást. Csak a reklám idején döbbentem rá, kivételesen nem a TV-vel van a gond. Ez nem szurkolás. Ez egy alapzaj. Ki van zárva, hogy bármelyik (akár afrikai) focistának pluszt jelentsen ez az idegesítő hang. Olyan, mintha monoton bariton hanggal valamelyik szurkolótábor 90 percig annyit harsogna, hogy: oléoléoléoléoléoléoléoléolé. Fantáziadús, mi? Biztos túl európaiak vagyunk ehhez a zajhoz, nem érezhetjük át a rituális mivoltát, de legyetek szívesek, ne fújjátok! Tudom, úgyis fújják majd. 

A nyitómeccs az estihez viszonyítva egyébiránt nem volt rossz. Érthetetlen, hogy Dos Santos hogyan tűnhetett el a Barca első csapatából ennyire, ugyanis láthatóan nem felejtett el focizni. A mexikói csapat gyenge pontja a drogbáró (by Sz.S.) fizimiskájú Oscar Perez lesz, habár a gólról ő sem tehet. A vicces nevű afrikai igen szép gólt rúgott; bátran, fel a pipába, ahogy kell. Igazság szerint egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Bár a meccs elején a mexikóiakért szorítottam, sajnáltam, hogy Mphela csak a kapufáig jutott, annak ellenére, hogy két tohonya védőt is maga mögött hagyott.

 

Suárez-Forlán, Suárez-Forlán… ebben a két névben lehet igazán bízni, ha Uruguay kerül szóba. A sokak által lesajnált franciák, hiába jutottak ki úgy, ahogy, igazán jó kezdőcsapattal álltak ki. Ahogy várható volt, az uruk rámentek a kontrákra, kevés sikerrel. Gourcuff egy jó szabadrúgás mellett szinte semmit nem mutatott, tőle ennél jóval több kell, ha már kikiáltották Zidane-utódnak (mondjuk ezt a jelzőt évente kiosztják, elég ha Ribéry-re, Nasrira gondolunk). Ebből a remek francia keretből egyedül Domenech tud középszerű csapatot csinálni; a világ hét csodájának egyike, hogy még mindig ő ül a gall kispadon. VB-ezüst ide vagy oda, Domenech sz nem jó edző. A franciák vélhetően szenvednek majd ezen a tornán is. Ha mégis eljutnak a tűz közelébe (mert a jó zsugások képesek elvinni a válogatottat egészen a torna végéig), biztosan nem látunk majd ’98-at, 2000-et idéző francia focit.

A sors furcsa fintora, hogy a meccs vége felé egy kétes kezezéses szituációban Thierry Henry reklamált a legjobban. Persze új meccs, új bíró, új remények… 

Mára jobb futballt kérünk az afrikai istenektől! Még azt a zümmögő izét is elviseljük…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr182075675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása