Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Wayne's World 3

2010.06.08. 22:28 | Littbarski01 | Szólj hozzá!

Címkék: vb2010

A C-csoport beosztását elnézve még a leglelkesebb fociszurkolók is felsóhajtanak: tényleg szükség van 32 csapatra?

 

Anglia

Nincs a földkerekségen még egy olyan csapat, mint az angol, ezzel tényleg kár lenne vitatkozni. Mi azonban itt nem feltétlenül a játéktudásra gondolunk, a háromoroszlános válogatott annyiszor égett már le különböző világversenyeken, hogy már csak ez a tény is óvatosabbá tehetné a szurkolóit, játékosait… Ezzel szemben az utóbbi hetekben, napokban ismét az angolokkal, mint nagy esélyesekkel van tele nemzetközi sajtó, tízből hét szurkoló is rávágja a megszokott kérdésre az “Anglia, leginkább Capello miatt’ választ, ami nyilván remekül hangzik a sikerrel megvívott selejtezők fényében, de vajon milyen zseniális taktikai húzással rukkol majd elő a 63 éves olasz tréner, Heskey behívásaWalcott ellenében nagyon is az egy helyben topogásnak a jele, talán ideje lenne felismerni, hogy a tornyokra ívelgetés még Jan Kollerel együtt “ment ki a divatból” a 2000-es Euro után . Az angolok legnagyobb problémája azonban a kapusposzt lehet, a bakikirály James mellett két középszerű portás, Green és Hart kerülhet szóba, egy csapattól, amely kimondottan a VB címért utazik, ez igen gyengécske felhozatal.

Ellenben a mezőnyben hemzsegnek a klasszisok, viszont ha egy nevet kellene mondani, mindenki egyből az isteni Wayne Rooneyt emlitené. Rooney fantaszikusan kezdte a tavaszt, viszont a Bayern elleni meccs után kissé megtorpant klubcsapatával egyetemben és neki, mint az Aranylabda egyik várományosnának nyílván nem igazán jött jól az sem, hogy a Manchester United idén mindössze egy Ligakupát tudott besöpörni.

 

Amerikai Egyesült Államok

A tavalyi Konfederációs-kupa menetelés, elsősorban a spanyolok elleni bravúrgyőzelem igen magasra tette a mércét, éppen ezért valószínűleg megkönnyebbülten sóhajtottak a szövetség emberei a sorsolást követő percekben. A védelem alapemberei közül többen kínlódtak az idény során, Onyewu, illetve Bocanegra sem sokat játszhatott, ettől függetlenül a legvalószínűbb taktika mégis egy védekező felállású 4-4-2 lehet, melyben a szövetségi kapitány fiának, Mike Bradleynek juthat kulcsszerep.

A legnagyobb sztár kétségkívül az Európába rendszeresen félszezonokra megjelenőLandon Donovan, aki, bár a Bayernnél nem váltotta meg a világot, idén ismét a nyakába vette a világot és az Evertonnál már egy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre volt képes.

 

Algéria

A selejtezők egyik legnagyobb meglepetését okozták a derék algériaiak, amikor a zsinórban háromszor is Afrika trónjára felülő egyiptomiakat elütötték a világbajnoki szerepléstől. Bár a nyolcvanas években két világbajnokságon is részt vettek (’82-ben csak a klasszikus német-osztrák bundameccs miatt kellett hazautazzanak), a remek alapok ellenére finoman szólva sem az algériaiakról szólt az afrikai foci az elmúlt 24 évben.

Különösebben nincs nehéz dolgunk a kulcsjátékos megállapításánál sem, Karim Ziani, az OM egykori, a Wolfsburg jelenlegi szélsője annyival tart a többiek előtt karrierépítésben, hogy annak kifejezésére még nem biztos, hogy megtalálták már a megfelelő szót. Madjid Bougherra (Rangers), illetve Mourad Meghni (Lazio) bár neves klubokban lehetnek epizodisták, tőlük még az igazi áttörés még várat magára.

 

Szlovénia

Zseniális, Triglavra hajazó mez, oroszgyilkolás a selejtezőn, egyszóval minden amellett szólna, hogy imádjuk ezt a válogatottat, de a keretet megnézve tulajdonképpen csak egy halk kérdés hagyja el az ajkunkat… “Ezeknek hogy sikerült már megint? Nekünk pedig miért nem sikerül soha?”

Ahol a keret legnagyobb sztárja, Robert Koren  jelenleg is klubcsapat nélkül tengődik, a legeredményesebb csatár, Novakovic pedig egy gyenge karikatúrája az ezredfordulóHorváth Feriének, ott tényleg már maga a VB szereplés is csoda kategória. Az Udineseportása, Samir Handanovic viszont hatalmasat robbanthat ezen a VB-n, a csoportellenfeleket elnézve akad majd dolga bőven, Majaz Kek ultradeffenzív takitkája ide vagy oda.

 

Az benn volt! tipp:

Ez bizony tükörsima lesz, a nyitófordulóban megrendezendő angol-amerikai derby a későbbi csoportgyőztesről is dönthet. Viszont abban, hogy az a meccs is annyira sima lenne, egyáltalán nem vagyunk biztosak, sőt…

 

 

 

 

 

 

.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr832067624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása