Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Hirtelen 30

2010.05.25. 00:17 | Littbarski01 | Szólj hozzá!

“Köszönöm az Internek, hogy meg akartak szerezni tavaly nyáron. Most nagyon boldogok vagyunk, hogy mi lesz a későbbiekben, meglátjuk. Soha nem volt részem még ekkora ünneplésben, leginkább az elnökünk miatt örülök, ő nagyon megérdemelte ezt a trófeát. Sokat küzdöttünk érte, mindent beleadtam és nem szeretnék leállni, akkor sem, ha már elmúltam 30 éves.”

 

Sokan emlékezhettek még az übergagyi, címben szereplő amerikai filmre Jennifer Garner főszereplésével, az egyik napról a másikra rivaldafénybe kerülő Diego Milito története szintén Hollywoodért kiált, de mint az ismét kiderült, az élet a legnagyobb rendező. Győztes gól a Roma elleni olasz kupadöntőn, győztes gól a Siena ellen a bajnokság utolsó, sorsdöntő meccsén, laza duplázás a Bajnokok Ligájának döntőjén, fontos gólok a Chelsea, a Barcelona, a Milan ellen

Elképesztő teljesítmény, mondhatni ennél már jóval kevesebbért is adtak Aranylabdát, mégis, emberünk valószínűleg kiegyezne 5-10 percekkel a mérkőzések végén a világbajnokságon. Nincs meg benne Messi zsenialitása, sem Kun Agüero tehetsége, 30 éves koráig mindössze egy Aperturát zsebelt be még Argentínában, most mégis a lábai előtt hever Európa. Csak összehasonlításképpen, Messi 22 éves korában már 14 trófeánál tart.

Az “Il Principe” becenevet Enzo Francesolitól “lenyúló” Milito késői berobbanása az európai klubfuttball elitjébe lényegében példátlan, nem véletlen, hogy Mourinho első számú kedvencévé nőtte ki magát az Interben, a portugál mester a döntő után a Marcának adott interjúban arra mostanában oly népszerű kérdésre, mely szerint “Messi vagy Ronaldo?” csak annyit felelt: “inkább Milito, ő megdöglik értem a pályán.”

Mourinho Realhoz való távozása természetesen egyből találgatásokra adott lehetőséget, Maicon, Chivu és Milito is szóba került, mint aki követheti az edzőt Madridba, Moratti viszont a két klub közötti remek viszony ellenére is sietett leszögezni, hogy Milito marad Milánóban.

“- Nagy a különbség Mourinho és Milito között - mondta Moratti az Inter hivatalos oldalán. - Mourinho szerződésében vagy egy olyan záradék, amely szerint távozhat, Militóéban nincs.” Azzal ugyan mindannyian tisztában lehetünk, hogy ez mennyire zavarhatja a hónapokig tartó átigazolási történetekben több mint vaskos tapasztalattal rendelkező madridi vezetőket, mindenesetre egy esetleges Realhoz való igazolás egy újabb csavar lenne a történetben, hiszen a madridiaknak hintett 4 gólja a 2006-os Király Kupa elődöntőn már akkoriban is jó ajánlólevél lehetett volna…

Maradona nincs könnyű helyzetben. Higuaín, Messi, Palermo, Tévez, Agüero, Milito. Botrányosan “ütős” névsor, ráadásul a mostanában a Bocával szenvedő Bohócot kivéve mindannyian remek szezont futottak, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy még az ebből a névsorból is legeredményesebb idényt letudó Milito csak a kispadon kapjon helyet ebben az orrnehéz argentin csapatban. Amiből akár még jól is kijöhet, hiszen köztudott, hogy mindig az a legjobb játékos a szurkolók szemében, aki éppen nem játszik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr972029060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása