Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Pista a Szíriuszról

2008.08.06. 11:40 | OJ | 3 komment

Épp ideje már, hogy Ferenczi Pista megállapodjon valahol. Az a döbbenetes, hogy a Fradiban tervezi mindezt. Most, hogy pikkpakk elillant a székházból a puritánság és súlyos fontkötegekkel dolgozó légvárépítészek foglalták el az irodákat, kiszakadt a szíve csücskébe rejtett tasak és elárasztotta Pista véredényeit a zöld festék. Ambíciói szétvetik a klubházat, a felüljárót, hagyja, hogy beleéljék magukat a mosottagyúak: nemcsak a Peti virrad reggel a BL indulójára, ő is zöld csodával álmodik. Sőt, Barnsley-legendaként is azzal álmodott.

Pista ajánlja magát azoknak is, akik állítólag pályának háttal, lábak erdejében mókáztak a lelátón, hisz zöld ruhát ölt az élesre állított, finomhangolt gólgép, a magyar  ugar Vennegoor of Hesselinkje (narancsban különösen), majd ő leköti a nép figyelmét, csak győzzék követni azt a sok lift-felhőfejes-mezcsók kombót. Ekkora energiák még a játékosverések idején se szabadultak fel az Üllőin. A fejlövés emlegetése szintén  páratlan magabiztosságot sugall: meg is jelenik előttünk, ahogy a büfépultot támasztó ledöbbent taknyok kezéből kiesik a Népsport, majd a szalámis szendvics is, ahogy a más dimenzióban mozgó Ice Cold Pista elsuhan mellettük, hogy "How to be a pro?" címmel workshopot tartson a gyúrószobában. Jobban belegondolva azért ez a headshot-dolog nem nagy vállalás, egy elbaltázott év után bárki szívesen beleküldene az arcába egy golyót felszabadító rúgást, függetlenül attól, hogy egy gólt hitmankedett-e össze vagy negyvenegyet. 

Nem találunk szavakat. Ilyennek még sose láttuk a colos zsoldost, lám csak, micsoda erőhatások érhetik az embert a Wembley és a Népliget között. Pista a magyar foci szilárdnak hitt értelmezési tartományát konkrét próba elé állítja. Az az érzésem, hogy egy csúnya átverés áldozatai vagyunk. Egy nagy francot volt ő Angliában, a Szíriuszról jött...

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr22603281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AIR 2008.08.06. 17:22:57

természetesen igazad van, ám ettől még olcsó poénok sorozatának tartom a cikket. futballkurva-közhelygyűjtemény, kicsit idétlenül előadva. fura, mert amúgy szeretem az írásaidat.

Maradonapoli 2008.08.06. 17:41:31

Véletlenül nem fradista vagy? :) Nekem tetszett.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.08.06. 20:07:22

Marcikám, a közhely-gyűjteményeket már jóval előttem megírták a nép lapjában meg a sportpluszban, csóri reprodukcióval nem foglalkozom. Ha már f*szság (merthogy az), akkor legyen értelmes. ;)
süti beállítások módosítása