Az benn volt!

Mindent a fociról - szigorúan szubjektíven.

Friss topikok

Popa-fals és varázslat

2008.05.19. 17:25 | OJ | 4 komment

Mint egy hűs korsó a nagy melegben, olyan frissítő az élmény, hogy a focicelebek népszerű blogja Urbányi passzivitásával sem vált szikkadt folyómederré. Az áldott-átkozott kispesti jótevő, Hemi papa rendszeresen közli álláspontját labdaügyben. Amellett, hogy edzőváltás-témakörben is elmélkedik, legutóbbi bejegyzésében élénk kritikával illeti a félinformációkból nagybetűs hírt generáló firkászszakmát.



Merthogy Ionut Popa, a román edzőszakma állócsillaga mégse jön Kispestre csodát tenni, habár sportszakmailag biztos nagy kihívásnak tartaná visszavezetni a helyes útra a télen - vagy talán már az ősz végén - megbicsaklott honvédőket. Sőt,
állítólag szóba sem került Popa neve - aki momentán a Poli Iasi kispadján hergeli a népet -,míg itt-ott már tárgyalásról regéltek. (Apropó, Iasi - üzenjük a kispesti főnöknek: egykori expat léte nem menti fel hiányos földrajzi ismeretei alól.)

Az infogyűjtés arra derített fényt, hogy Senor Popa egy nem teljesen beszámítható, mindenki-hibás-csak-én-nem karakter, aki másfél hét alatt úgy megutáltatná magát errefelé, ahogy a nyomorult Pininek hónapok alatt se sikerült.
Edzői tevékenységében akdnak azért szebb részek, de a neve mellett inkább hangos, fikázással teli nyilatkozatok díszelegnek, plusz egy kispadmenti lökdösődés, tejszínhabként kiváló pályaívén. Valahol tőlünk keletre sokat remélhettek, hogy összeboronálták a "román Fergusont" (r.h. = röhögés helye) a Honvéddal - ki tudja, lehet meg akarnak szabadulni tőle -, ebből leszűrhetjük, hogy nem csak nálunk virul a fantasy football.

Tény: a kárpáti-szubmediterrán tájjelleg honi padra importálása legkevésbé sem tűnik nyerő elképzelésnek. Hemi bácsi természetesen osztja nézetünket. Szerzett is ezzel egy jó pontot a tavaszba belebetegedő szurkereknél - meg egy vaskos mínuszt a nép lapjánál.
 




A frissiben szerzett pirospontnak viszont 1-2 hónapig még a "Függőben lévő ügyek" fiókban a helye. Igen, arról a kérdőjelről beszélünk, ami hetek óta csak dagad a kispadon, feszíti a plexit - és ami
a Popa-falsért is felelős. Hemi bácsi nem olyan ostoba, hogy a kupadöntő előtt elrendezze az edzőkérdést, ennek meglétét viszont úgy tagadja, mint taknyos tinik az iskolakerülést. Pedig a széttöredezett Honvéd-tábor egységesen követeli a Supka-éra végét.

Egy megismételhetetlen módon elbarmolt tavasz után joggal. A kispesti társulatnak sikerült leszánkáznia a spiccről a masszába, de ez nem kizárólag a tréner sara. Mi inkább egy afrikai vagy brazil próbajátékos titkos szertartását sejtjük a háttérben, aki, miután nem kapott szerződést a stábtól, dühében valamilyen varázslatba mártotta a stoplisokat, míg a többiek a szaunában alapoztak. Más ötletünk nincs.

Így van az, hogy Abraham olyan értetlenül bámul minden egyes égbelőtt ziccer után, mint Charles Barkley a Space Jamben, miután megszabadították a labdaérzéktől. Abass is csak keresi a formáját, látszólag sikertelenül. Ivancsics és Hercegfalvi is hiába tanulmányozták Bodonyiék játékát a brazilok ellen, képtelenek kicselezni az átkot. Pedig egy-két öregfiús támadásvariációval meccseket lehetne nyerni, ha nem ligát...

A bejegyzés trackback címe:

https://azbennvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr17477163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the real 2008.05.20. 11:19:19

Azt mire érted, hogy hiányosak a földrajzi ismeretei?

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.20. 13:33:29

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=180880

„Vasárnapig sosem hallottam Ionut Popáról, mi több, a magyar futballról még egyetlen román szakemberrel sem beszéltem. Továbbá azt sem tudom, hol van Iasi nevű város, ahol Ionut Popa most dolgozik."

Hát erre. :)

Friss: Supka megelőzte Hemit és lemondott, a lehető legértelmetlenebb variáció...

Maradonapoli 2008.05.20. 14:36:02

Szerintem Supka nyáron visszamegy a Lokihoz. :)

Adamek 2008.05.20. 17:45:26

Vagy váltja Vágó mestert :)
süti beállítások módosítása